dilluns, juliol 28, 2014

Gaziel, Agustí Calvet i Pascual

L'escriptor Gaziel (Agustí Calvet i Pascual) 

Agustí Calvet i Pascual (1887-1964), nascut a Sant Feliu de Guíxols i conegut amb el pseudònim de "Gaziel", ha estat un dels periodistes i escriptors més rellevants de la Catalunya contemporània.

Referent indiscutible de les lletres catalanes del segle XX, en la seva carrera periodística destaca la corresponsalia a París o haver estat, durant molts anys, director del rotatiu La Vanguardia (del 1920 al 1936). La Guerra Civil el va portar a l'exili del qual tornà l'any 1940, sense exercir ja el periodisme però sí escrivint diferents llibres, com les seves memòries "Tots els camins duen a Roma, història d'un destí", publicades l'any 1958.

En algunes facultats, els estudiants de Ciències de la Comunicació i Periodisme estudien l'obra de Gaziel en els últims anys de carrera.

A Sant Feliu de Guíxols es recorda sovint la memòria d'aquest gran escriptor, amb tallers, certàmens o activitats organitzades des de l'Ajuntament o des del món associatiu. Una escola pública de la ciutat porta el nom de l'escriptor. Bona part dels llibres de Gaziel es van reeditant per les grans editorials i pel que fa a exemplars antics, molts dels llibres de Gaziel es poden trobar a la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit. A les llibreries de la ciutat trobareu també exemplars d'aquesta rellevant figura. Amb més paciència podeu trobar, també, volums antics o edicions de col.leccionista, que són una veritable joia. 

Segueix-nos a Facebook i a Twitter

Aquest web està gestionat i actualitzat per l'Àrea de Premsa de l'Ajuntament. Restem a la vostra disposició per rebre els vostres suggeriments, aportacions i propostes de millora. Ens trobareu a l'edifici de l'Ajuntament (primera planta) o ens podeu adreçar un mail a premsa@guixols.cat, o al telèfon 609 75 35 85 (P.Carreras)  quan ho considereu oportú.-