diumenge, febrer 14, 2016

Avisos per situacions de fred extrema

Telèfon general d'informació sobre l'onada de fred a Sant Feliu de Guíxols: 972 82 00 51

 03-02-2012 - 14:00 Totes les vies estan obertes
Totes les carreteres ja estan obertes al trànsit amb total normalitat. La carretera de Tossa i el camí dels Butans ja estan oberts novament, sense incidència. Recomanació mentre duri l'onada de fred: eviteu desplaçaments innecessaris, sobretot de nit en previsió de glaçades. El fred continuarà essent intens els propers dies.

03-02-2012 - 09:38 Es reprèn d'activitat als centres educatius el divendres a la tarda
Atès que les previsions meteorològiques actuals no indiquen risc per neu en les properes hores, per indicació de l’alcalde, Joan Alfons Albó i Albertí, us comunico que la tarda d’avui divendres 3 de febrer es reprendran les classes amb normalitat a tots els centres educatius de la ciutat.
Igualment, es reprèn la normalitat a partir de la tarda de divendres als pavellons d'esports (La Corxera i Carles Nadal). En canvi, val a dir que els camps de futbol restaran tancats perquè en alguns casos presenten un important gruix de glaç.

02-02-2012 - 15:00h. L'empresa Aqualia (servei d'aigües) aporta consells per fer davant de casos de gelades. Clic aquí per descarregar el document (PDF)

02-02-2012 - 13:05h. Se suspenen les activitats esportives a la comarca:
El comunicat és el següent: seguint indicacions de la Direcció general de Protecció Civil i davant la recent actualització d’Alerta del Pla especial d’emergències per nevades (NEUCAT) de risc moderat a risc alt, US COMUNIQUEM LA SUSPENSIÓ DE LES ACTIVITATS FÍSIQUES I/O ESPORTIVES ORGANITZADES PEL CONSELL ESPORTIU DEL BAIX EMPORDÀ PREVISTES PER AQUEST CAP DE SETMANA.
Les activitats que es veuen afectades són:
Lligues de Futbol 7 ( Prebenjamí i Benjamí ).
Lligues de Bàsquet ( Benjamí i Aleví )
Lliga de Korfbal ( Aleví, Infantil i Cadet )
Curs de Natació ( dissabte matí )
Escola d’Àrbitres de Futbol 7 i de Bàsquet.

02-02-2012 - 11:30h. Tancament de les escoles per precaució
Davant de les previsions de risc meteorològic de fred intens, neu i glaç, per indicació de l'alcalde s'ha decidit SUSPENDRE TOTES les activitats lectives i extraescolars dels Centres Educatius de Sant Feliu de Guíxols, a partir de les 15h del DIJOUS 2 DE FEBRER, i de totes les activitats DEL MATÍ DE DIVENDRES 3 de febrer de 2012 per precaució.
Divendres, al llarg del matí, en funció de la situació climatològica que hi hagi es prendrà la determinació sobre si hi haurà classes a la tarda, o no.
Els telèfons d'informació al ciutadà són el 972 82 00 51 i 972 32 69 91. La pàgina web municipal (www.guixols.cat) també està actualitzada sobre l'onada de fred.  Igualment podeu escoltar Ràdio Sant Feliu 107.0 FM i estar al corrent de les novetats (www.rsf.fm).


Davant d'aquest fet, us facilitem un seguit de consell davant de situacions de fred o possibles nevades. Són aquí:

Consells davant situacions de fred extrem o nevades

Consells d'interès:

Abans que res: carregeueu la bateria del telèfon mòbil. Tingueu garantides formes d'escalfament i de cuina per si no hi ha subministrament elèctric.

  • A l'habitatge:

Tingueu preparat: un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.
Reviseu: els punts d'entrada d'aire (cal que els protegiu amb una cinta que aïlli), l'estat de la teulada i el baixant d'aigua, les branques dels arbres (si són massa llargues cal que les podeu) i l'estat de la calefacció.

  • Al vehicle:

Disposeu de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.
Comproveu l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, el parabrisa...
Sobretot, procureu no deixar el cotxe a la via pública sota elements que poden patir acumulacions de neu (tendals, murs en mal estat, sota arbres on puguin caure branques...)
Informeu-vos de les previsions meterorològiques i de l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir als mitjans de comunicació:

Si sou a casa o en un edifici:

 Escolteu la ràdio. Ràdio Sant Feliu 107.0 FM

  •     Feu un ús correcte de la calefacció i desconnecteu els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Eviteu tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.
  •     A zones aïllades o no urbanes mantingueu un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagueu els regs automàtics.
  •     En cas de nevada, col·laboreu en la neteja de les voreres de davant de casa i dels camins d'accés a casa a les zones rurals.
  •     En cas que hi hagi neu acumulada als terrats, terrasses o balcons, retireu-la sense abocar-la a la via pública.
  •     Garantiu que disposeu dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques.
  •     No traieu les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.
  •     No telefoneu: cal deixar les línies lliures per als equipaments de socors.

Més punts d'informació: www.facebook.com/ajuntamentsantfeliudeguixols i a www.twitter.com/guixols

 

 

Segueix-nos a Facebook i a Twitter | Telèfon de l'Ajuntament  - Centraleta 972 32 70 00 - Telèfon de Turisme 972 82 00 51