Divendres 19 de maig comença la 25a edició del Peix Blau Ganxó

DSC 1890
El proper divendres 19 de maig comença la campanya del Peix Blau Ganxó. Des d'aquell cap de setmana fins al 18 de juny Sant Feliu de Guíxols viurà el seu certamen gastronòmic més rellevant, que aquest any compleix 25 anys. 
Vint-i-cinc anys des d’aquella primera campanya del Mes del Peix Blau Ganxó del 1993, que intentava posar en valor les moltes espècies de peix blau que es capturen al nostre litoral i les convertia en producte de promoció de la ciutat, de la mà dels restaurants de casa nostra. 
 
Aquesta és una de les campanyes gastronòmiques més antigues de la zona, junt amb la Garoinada de Palafrugell.
  • Edició 2017 commemorativa als 25 anys
 En aquesta 25a edició participaran un total de 15 establiments; 7 amb menús: Barcarola Hotel-Restaurant Les Dunes, Cau del Pescador, El Ginjoler, La Pansa, La Proa, Marabú, Sant Pol Hotel-Restaurant; i 8 amb plats: Cas Romagué, Catalunya, Culture, El Tinglado, La Gaviota, Nou Casino La Constància, SQR Cafè i Taverna del Mercat. A més del tradicional còctel especial de La Goleta i el pa d’havanera i coca de pa d’havanera de Ca la Nati.
 
Per la celebració dels 25 anys es vol fer que la campanya tingui una nova embranzida i portar-la d’acord amb els nous temps. La degana de les campanyes gastronòmiques de Sant Feliu tindrà renovació, amb nous atractius, i amb un aire que vagi en la línia de les tendències gastronòmiques i culturals actuals.
 
DSC 1917 DSC 1929
  • Peix de Km 0
El principal objectiu d’aquest any serà vincular la celebració de la campanya a la filosofia dels restaurants i productes Km 0. Es vol, per tant, prioritzar el peix capturat aquí i reconèixer el mèrit dels pescadors locals, els quals fan possible que dia a dia puguem consumir aquest producte d’altíssima qualitat.
Tot el peix servit a la campanya serà pescat a Sant Feliu de Guíxols, i per tant, sortirà directament de la nostra confraria. Només en el cas de mal temps que impedeixi la captura en aigües guixolenques, es podrà servir peix d’altres indrets de la Costa Brava.
Els restaurants participants oferiran dos menús dins la campanya promocional, que tindran preus fixos; hi haurà un menú de 25 euros, i un altre de
35 euros, iva inclòs. La diferència entre preus ve motivada per diferents factors, com per exemple el nombre de plats a escollir.
  • Preu tancat
 Els menús inclouen peix blau, tant en els entrants com en els plats centrals. La imaginació de les cuines farà la màgia. Hi haurà, alhora, una modalitat d’un sol plat i dues copes de vi de la campanya, a un preu tancat de 10 euros.
 
Com que la ciutat celebra aquest aniversari, es farà un acte d’homenatge als cuiners, restauradors i entitats que han fet possible la celebració dels 25 anys de la campanya i de totes les activitats gastronòmiques i promocionals a l’entorn del Peix Blau Ganxó. 
 
Fent un repàs a tots els anys hi ha grans noms propis i grans moments d’aquesta campanya, amb presentacions en diferents ciutats, aportacions de reconegudíssims gastrònoms, periodistes especialitzats o cuiners, com els germans Torres, Jaume Fabrega, Carme Casas, Joan Tàpia, Francesc Sanuy...
  • Show cooking els dissabtes
Com a activitat paral·lela es farà un show cooking de cuina del peix blau cada dissabte de la campanya de la mà d’un cuiner participant
diferent cada dia on explicarà un plat de peix blau de cuina tradicional o creativa al Mercat Cobert a partir de les 10 h.
 
A banda de l’excel·lència del producte de peix blau, la campanya ha volgut, tots els anys, promoure el consum d’aquests peixos (anxoves, sardines, peix espasa, bonítol…) pels seus beneficis sobre el nostre organisme, sobretot pels greixos beneficiosos que aporten, com l’Omega3.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits