Presentació dels recursos didàctics “A tota màquina!"

 DSC 0520

"El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona” 9 de març de 2018 a les 17:30h

Activitat gratuïta i oberta a tothom - Sala Abat Panyelles (Monestir, planta 4)

Presentació dels recursos didàctics “A tota màquina! El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona”, adreçat a la comunitat educativa i públic interessat.

Elaborats per l’Arxiu Municipal i el Museu d’Història a l'entorn de la commemoració del 125è aniversari de la inauguració de la línia de ferrocarril, el material que es presenta té la intenció de ser d'utilitat a tota persona interessada en les circumstàncies que van envoltar una empresa de grans dimensions que va implicar l'esforç i tenacitat de molta gent, des dels promotors a tot un poble que s'hi va bolcar per donar-hi suport i aportar-hi recursos.

Tota la documentació de què es disposa ha estat tractada per a fer-la atractiva, didàctica i útil tant a nivell escolar com familiar i al públic interessat en el tema dels ferrocarrils de via estreta. Així, a banda d'un seguit de xerrades que es van duent a terme als centres docents de la nostra ciutat, s'ha construït una guia didàctica adequada curricularment a les diferents etapes educatives des dels més menuts fins a batxillerat; un recurs interactiu que permet conèixer i diferenciar els diferents elements que intervenen en la construcció de la línia i conduir el tren en un viatge per la mateixa des de Sant Feliu fins a Girona passant per totes les estacions, baixadors i ponts; i una exposició-taller adreçada a tothom a l'entorn dels oficis ferroviaris i ampliant la informació sobre el ramal del Port de la línia a Sant Feliu de Guíxols.

Amb tot això, també es pretén facilitar l'accés a aquest material didàctic a totes les poblacions de la línia del ferrocarril que han acollit i acullen encara l'exposició itinerant sobre el tema que es va inaugurar el passat mes de juny de 2017 a Sant Feliu de Guíxols i que ja ha visitat Castell d'Aro, Santa cristina d'Aro, Llagostera, Cassà de la Selva i Llambilles i que a partir del 9 de març es podrà veure a Quart i a Girona el proper mes de juny.

Per a més informació: Museu d’Història, telèfon 972.82.15.75; c/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Clic a: http://www.guixols.cat/la-ciutat/not%C3%ADcies/6595-exposicio-a-tota-maquina-a-l-antic-hospital-de-sant-feliu-de-guixols.html

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits