El cementiri guixolenc estrena senyalització patrimonial

Durant aquest any 2018, des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i mitjançant el Museu d’Història, s’ha estat elaborant i produïnt una senyalització patrimonial del cementiri de Sant Feliu de Guíxols, datat el 1833, que hem avançat en els casos de les plaques dels Brigadistes Internacionals i del President Josep Irla amb motiu dels actes d’homenatge a les brigades internacinals (https://museu.guixols.cat/brigadistes/) i dels actes de la diada de l’11 de setembre d’enguany, respectivament.

La voluntat d’aquesta acció és posar en valor el vessant de patrimoni cultural del nostre cementiri, en el qual realitzem visites guiades des de fa temps, amb el màxim respecte per al lloc on reposen els nostres difunts, i que porten per títol: El jardí melangiós. Ara que ja s’ha completat aquesta acció hem de posar-ho en coneixent de tothom per tal que podem fer-ne ús.

El dissabte dia 8 de desembre s’organitza una visita guiada al cementiri, una activitat gratuïta, amb inscripció prèvia i amb places limitades. El punt de trobada és l’entrada del Museu d’Història, al Monestir, i l’hora d’inici les 11.00 h. En aquest recorregut podrem veure la nova senyalització i coneixèr moltes coses del nostre Jardí Melangios.

En total s’han senyalitzat 15 punts del cementiri, amb un plafó general a l’entrada principal explicant els punts i un altre al cementiri neutre per la seva especificitat. Els textos están traduïts al castellà, al francés i l’anglès. Fonamentalment es posen en valor tombes amb interés artístic, amb obres d’arquitectes com Puig i Cadafalch o d’escultors com: Venanci Vallmitjana, Josep Campeny o Rafael Atché. També hi destaquen elements arquitectònics com la Capella i personatges importants que hi reposen com: el president Josep Irla, Juli Garreta, El capità Narcís Massanas, Joan Casas o el marquès de Robert. Finalment hi trobareu també espais de memòria com les tombes del Brigadistes internacionals o els espais dedicats a les víctimes de la repressió antifeixista durant la Guerra Civil que ens serveixen per recordar totes les vícitimes del conflicte.

Per inscripcions a la visita guiada del dia 8 desembre de 2018 a les 11.00 h al Jardí Melangiós: presencialment o per telèfon al taulell de turisme/recepció del museu al Monestir. Tel. 972820051. Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia i amb places limitades.

DSC 0017 1600x1200

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits