Inaugurada l'exposició "Els banys de mar: salut i oci" a l'Antic Hospital

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols va inaugurar el passat diumenge 16 de desembre, a les sales remodelades de l’Antic Hospital, l’exposició "Els banys de mar: salut i oci" en motiu del centenari dels Viatges Blaus que organitzava el ganxó Jaume Marill des de Barcelona i que s’utilitzaven per donar a conèixer la Costa Brava.

En els parlaments hi van participar l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el regidor de Cultura, Jordi Vilà; el director de la Càtedra Martí Casals, Joaquim Maria Puigvert; el president del Col.legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana i la directora de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Maria Àngels Blasco.
Els van acompanyar, per part de l’equip de govern, el regidors Josep Melcior Muñoz i Josep Ramon Llobet.

L’alcalde, Carles Motas, va voler destacar no només l’exposició sinó el lloc on s’està fent, afirmant que l’Antic Hospital "és patrimoni de la ciutat que havia estat massa temps oblidat sense fer-hi inversions".
També va valorar positivament les obres que s’hi han fet fins ara, com la restauració de la façana, i va parlar del projecte executiu que s’ha d’encarregar de la reforma interior de l’edifici.

Motas, a més, va explicar l’adquisició que ha fet el consitori de l’edifici adjacent que permetrà, no només seguir amb la reforma de la instal.lació, sinó amb la seva ampliació.
L’alcalde també es va referir al “gran patrimoni” que té la ciutat i que cal conservar i va recordar el compromís de la Generalitat en les subvencions que han d’arribar per tirar endavant el projecte.
També va tenir paraules d’agraïment pel regidor Jordi Vilà.

El regidor Jordi Vilà va afirmar que era un dia “molt feliç” en la seva vida política perquè s’ha conclòs amb una feina de tres anys i mig.
També va parlar de “reptes de país”, com ara revaloritzar “l’immens patrimoni de la ciutat". Per Vilà, aquesta exposició pretén "posar una mirada cap al passat per projectar-lo cap al futur”.

La mostra està basada en tres eixos: el primer turisme que combinava salut i cultura, com la societat que acollia els primers visitants va bastir una ciutat més saludable i també la reivindicació del paper històric de farmacèutics, metges, practicants i remeieres.
Els horaris de visita són: de dilluns a dijous d'11 a 14 hores, els divendres i dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 18 i diumenges i festius d’11 a 14 hores.

 
DSC 1421
 
DSC 1432
 
DSC 1434
 
DSC 1484
 
DSC 1488
 
DSC 1446
 
DSC 1512
 
DSC 1506
 
 
 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits