Sant Feliu de Guíxols acull el 17è Congrés d’Arxivística i Gestió Documental de Catalunya, del 9 al 12 de maig 2019

PCC 6991 1024x768

Durant tres dies i mig hi haurà prop de 350 participants i 40 ponents, amb l’objectiu de debatre la implicació dels arxius sobre tecnologies digitals i l’aspecte social.

Informació de referència a www.arxivers.cat 

 

Des de dijous 9 de maig fins diumenge 12 de maig Sant Feliu de Guíxols acull la dissetena edició del Congrés d’Arxivística i Gestió Documental de Catalunya. Les jornades se celebren cada dos anys i són l’esdeveniment de referència en l’àmbit de l’arxivística en tot Catalunya.

 

 

Apleguen més de 350 professionals de l’arxivística i gestió de documents i hi participen també diversos especialistes d’àmbit internacional, amb l’objectiu d’obrir un espai de debat i de renovació de coneixements sobre la professió.

 

 

Enguany el congrés porta per títol "L'arxiu social, de servei a comunitat" i aporta un programa de ponències i sessions amb treballs, tallers i debats, que tindran lloc als matins, al teatre Narcís Masferrer i les dues sales d’actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Aquests continguts es combinaran amb activitats de coneixement de l’entorn com visites guiades a la ciutat, els jardins del Monestir i els seus principals atractius.

És previst que en la darrera sessió de treball hi participi el president de la Generalitat, el M.H. Sr Quim Torra, qui en farà el tancament oficial.

 

El tema principal del congrés (L’arxiu social, de servei a comunitat) tractarà de la funció que exerceixen els serveis d’arxiu a les societats democràtiques com a eines de memòria col·lectiva, transparència administrativa i confiança ciutadana. I alhora, en aquest congrés s’abordaran, entre altres qüestions, la incidència i la gestió dels nous continguts digitals i la forma de gestionar-los. Per exemple, de les fotos que els usuaris pengen a internet a través de les xarxes socials… quina gestió se’n fa? Quantes fotografies i videos digitals fem cada dia amb el nostre mòbil? Quantes les pengem i les fem córrer a les xarxes socials? Què en quedarà de tota aquesta memòria popular?  S’incidirà, alhora, en els arxius electrònics i l'administració electrònica.

 

L’edició del XVII Congrés d’Arxivística de Catalunya i Gestió Documental comptarà com a novetat amb la programació de diverses activitats per al públic en general. Es tracta d’obrir la temàtica a del congrés als ciutadans, amb propostes que vagin més enllà de l’àmbit acadèmic i que permetin, de forma amena i didàctica, sensibilitzar la societat del valor que tenen els documents com a testimonis per a apropar-nos al coneixement del passat i entendre millor com s’ha conformat la nostra identitat i el nostre entorn.

 

 

En aquest sentit, dues activitats singulars, un ball-concert amb Banda Neón el dissabte a la nit i l’estrena diumenge al matí de la cantata “Els tres desitjos de Patxot” a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols i Castell Platja d’Aro perfilaran l’aspecte lúdic de les jornades, les quals es completaran amb un “Carrer dels Arxius”, una fira per acostar el públic a la professió.

 

El certamen s’organitza de forma bianual per l’Associació d'Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la  Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat, junt amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya.

 

La ponència inaugural, prevista pel dijous 9 de maig, és a càrrec de John Sheridan, director digital dels Arxius Nacionals de Regne Unit.

PCC 6957 1024x768

 

 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits