diumenge, febrer 14, 2016

19 Maig. Activitats previstes en el Dia Internacional dels Museus


En el marc del dia internacional dels museus, el proper dissabte 19 de maig l'Associació d'Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols organitza un dia dedicat a la cultura, amb la celebració del Concurs de Pintura Ràpida al matí i la Nit als museu.
Com a novetat, aquest any hi haurà un sopar de tastets monacals a l'Hort del Rector, amenitzat amb un concert a càrrec de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols.

A continuació us detallem la programació de la diada i les bases del concurs de pintura ràpida:
En el marc del dia internacional dels museus, el proper dissabte 19 de maig l'Associació d'Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols organitza un dia dedicat a la cultura, amb la celebració del Concurs de Pintura Ràpida al matí i la Nit als museu.
Com a novetat, aquest any hi haurà un sopar de tastets monacals a l'Hort del Rector, amenitzat amb un concert a càrrec de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols.

A continuació us detallem la programació de la diada i les bases del concurs de pintura ràpida.

PROGRAMACIÓ DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
MATÍ
CONCURS DE PINTURA RÀPIDA
8.00h a 11.00h: Segellat dels suports (Museu d’Història).
10.00h a 14.30h: Concurs de pintura ràpida.
10.00h: Visita a la sala del suro a càrrec de Néstor Sanchíz.
14.00h a 14.30h: Lliurament i exposició de les obres a concursar (vestíbul del Museu d’Història).

TARDA
16.30h: Trobada del jurat i estudi de les obres.
18.00h: Lliurament de premis.

NIT AL MUSEU
A partir de les 21h Tastets Monacals a l’Hort del Rector i concert a càrrec de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols.
Entrada: 20 € socis / 22€ general (Inclou espectacle i sopar)
Venda de tiquets al vestíbul del Museu i a l'Oficina de Turisme. Fins 18 de maig.
Places limitades

MENÚ SOPAR MONACAL
Consistirà en un entrant de “Porrada” o crema de porros, espinacs amb formatge, “Peix Bullit” o escrita amb brou curt, acompanyat d’“Allada”, una mena d’allioli, i recuit amb sucre.
Tot plegat amb pa, vi de la terra i aigua. La cuina anirà a càrrec de Josep Camús del restaurant El Cau del Pescador, assessorat i presentat pel gastrònom i historiador Jaume Fàbrega.

BASES CONCURS PINTURA RÀPIDA SANT FELIU DE GUÍXOLS: 19 MAIG 2012
INTEGRAT DINS LA PROGRAMACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

1. Podran participar en aquest concurs tots els artistes que ho desitgin, amb una sola obra, encara que se’n poden segellar més d’una. La inscripció és gratuïta.
2. El concurs es celebrarà el dissabte 19 de maig de 2012. La inscripció podrà fer-se a partir de les 8h fins les 11h del matí a l’entrada del Museu d’Història de la ciutat (Pl. Monestir s/n, Sant Feliu de Guíxols).
3. Cada concursant podrà presentar una obra amb tècnica i mides lliures.
4. Per obres sobre paper, s’han de presentar muntades en suport rígid, essent permès els marges en blanc.
5. Les teles i suports rígids han de ser a un sol color.
6. Finalitzat el concurs, que serà entre les 14h i 14.30h, les obres junt amb el cavallet de l’artista es portaran al Monestir (Museu d’Història de la ciutat, Pl. Monestir s/n), per tal de ser valorades pel jurat i exposades durant part de la tarda. L’autor podrà retirar la seva obra a partir de les 20.00h.
7. El veredicte del concurs es donarà a conèixer a les 18:00h.
8. El segellat de control s’empremtarà a darrera i a part d’un lateral. El segell ha de quedar visible.
9. Es desaconsella l’obtenció de l’obra per procediments que desvirtuïn el sentit competitiu del concurs.
10. El fet de participar en aquest concurs implica la completa acceptació d’aquestes bases.
11. Els organitzadors es reserven el dret de resoldre qualsevol aspecte no previst en aquestes bases.
12. El jurat estarà compost per persones vinculades amb el món cultural.
13. Els guanyadors no podran renunciar al premi.

PREMIS
1r Premi: 800 € (Òptica De La Peña)
2n Premi: 500 € (Taller-Òptica De La Peña)
3r Premi: 300 € (Felisia Casadevall)
4t Premi: 200 € (Toni Romaní)
Premi especial aquarel•la: 800 € (Particular)
Premi infantil (8 a 12 anys): material de pintura (Néstor Sanchiz)
Premi juvenil (13 a 16 anys): material de pintura (Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols)
Premi sènior (18 a 20 anys): 200 € (Felisia Casadevall)

Totes les tècniques poden optar als premis generals.
Per més informació: http://amicsdelmuseudesfg.blogspot.com


Explicació i nota elaborada per la Junta d'Amics del Museu

L’Associació Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols ha organitzat per al dissabte 19 de maig una sèrie d’actes dins el Dia Internacional dels Museus.
Aquesta diada se celebra anualment cada 18 de maig des de 1977, seguint la 5ena resolució de la XII Assemblea General del Consell Internacional de Museus (ICOM) celebrada a Moscou, però la passem al dia següent per facilitar la participació als interessats.

Les activitats que hi ha programades són:
Concurs de pintura ràpida. Des de les 8 del matí fins les 2 de la tarda. El veredicte del concurs es donarà a conèixer al Monestir a les 6 de la tarda i seguidament es farà el lliurament de premis. Aquests consisteixen en un primer dotat amb 800 €, un segon amb 400 € i dos tercers amb 300 € cada un. També un premi especial a l’aquarel·la, dotat amb 500 €, i premis infantils i juvenils consistents amb material de pintura.
Seguint la tònica iniciada l’any passat, en que varem oferir una vetllada de cant coral i refrigeri, aquest any hem pensat en ampliar l’oferta.
A les 9 de la nit, a l’Hort del Rector del Monestir, hi haurà una mostra de concert coral i instrumental a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música. Actuaran la Coral de l’Escola i un grup d’instruments de corda, dirigits per Josep Ramon Llobet.
La Coral té anunciada la interpretació de tres nocturns de Mozart i tres temes del grup Abba, mentre que l’orquestra ens oferirà uns arranjaments titulats “Orégano Suite”, “Pirates del Carib”, quatre peces de Tchaikovsky i la sardana “Pere Gallerí” del mestre Josep M. Vilà.
A la vegada es disposarà un “Sopar Monacal” a l’estil dels monjos del S. XIV, amb plats extrets del receptari del monestir de 1342 i continguts al “Llibre Verd”. Aquests plats consistiran en un entrant de “Porrada” o crema de porros, espinacs amb formatge, “Peix Bullit” o escrita amb brou curt, acompanyat d’“Allada”, una mena d’allioli, i recuit amb sucre. Tot plegat amb pa, vi de la terra i aigua. La cuina anirà a càrrec de Josep Camús del restaurant El Cau del Pescador, assessorat i presentat pel gastrònom i historiador Jaume Fàbrega.
Els tiquets per assistir a l’acte es podran adquirir al vestíbul del Museu i a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament fins el dia abans, el divendres 18, al preu de 20 € per als socis i 22 € per als no socis. Tanmateix, i donat que l’espai és petit, les places són limitades.

Segueix-nos a Facebook i a Twitter | Telèfon de l'Ajuntament  - Centraleta 972 32 70 00 - Telèfon de Turisme 972 82 00 51