dissabte, febrer 13, 2016

Presentats els llibres d'Antoni Homs i l'IEBEMés informació sobre el llibre d'Antoni de Pàdua Homs en l'entrevista a TV Costa Brava online. Clic aquí

En pràcticament una hora de diferència es varen presentar els dos llibres. El primer, el d'Antoni Homs, a les 19h al Tinglado. I el segon, de l'Institut d'Estudis del Baix Empordà, a les 20h, en un lloc totalment oposat al primer: el Monestir.
En ambdós casos va ser Pere Albó, com a vicealcalde i regidor de Cultura, l'encarregat de presentar-los.
En el cas del llibre d'Antoni de Pàdua Homs, s'hi tracta la importància de la construcció d'embarcacions de guerra, entre el 1700 i el 1750. Tant Pere Albó com l'autor, van expressar la gran passió que sentien mútuament pel mar. En un to anecdòtic, s'anaven repassat vivències personals, però que es lligaven amb aspectes de la confecció del llibre: converses amb un, opinions amb algú altre, van fer motivar Homs a escriure aquest llibre, que potser li ha portat una feina de 30 anys.
El volum es documenta a partir de nombrosíssimes fonts històriques, arxius, records particulars de moltes persones, làmines, gravats, així com molts altres.
En l'acte es va destacar que les tres grans embarcacions que es van fer a Sant Feliu de Guíxols en el període documentat (el Real Sant Felipe, el Cambí i el Catalhan -res a veure amb l'havanera-) eren els més poderosos que s'havien fabricat en temps de Felip V. Un seguit d'imatges projectades permetien veure les condicions tècniques per construir aquestes embarcacions i les condicions de vida.
En el cas del llibre de l'Institut d'Estudis del Baix Empordà (volum 30), s'hi van reunir alguns dels autors dels treballs presentats, que tracten diferents temàtiques -des de les excavacions arqueològiques al Monestir fetes en els anys més recents, fins a la història de les emissores de proximitat a la comarca-, entre altres.
Es pot adquirir a les llibreries de Sant Feliu de Guíxols.

Segueix-nos a Facebook i a Twitter | Telèfon de l'Ajuntament  - Centraleta 972 32 70 00 - Telèfon de Turisme 972 82 00 51