dilluns, febrer 08, 2016

Sant Feliu de Guíxols acull el Festival del Mar per convertir-se en referent de la nàutica a la Costa Brava

La fira es farà de l'11 al 13 de maig i espera rebre uns 5.000 visitants i convertir-se “en un esdeveniment nàutic de referència a la Costa Brava”.
El públic podrà trobar-hi grans oportunitats de compra entre el centenar llarg d'embarcacions que s'hi exhibiran, accessoris i serveis nàutics. Els visitants podran difrutar d'activitats paral·leles com menjar en un dels restaurants adherits a la campanya gastronòmica del peix blau ganxó.

El Festival del Mar de Sant Feliu de Guíxols, primera de les poblacions catalanes que acull l'esdeveniment, consistirà en una mostra on es podran trobar bones oportunitats de compra en embarcacions i productes nàutics i amb un programa amb moltes activitats per disfrutar del mar, la gastronomia i la tradició marinera del municipi. La fira es durà a terme al port guixolenc entre l'11 i el 13 de maig i espera rebre fins a 5.000 visitants i convertir-se “en un dels esdeveniments nàutics de referència de la Costa Brava, tant pel nivell de públic, expositors com per la seva innegable vocació lúdica”, com assenyala Carlos Rico, president de Associació d'Indústries, Com erç i Serveis Nàutics (ADIN) , que impulsa el festival. El Festival del Mar coincideix amb la setena edició de Guixolsmar.
Un dels objectius compartits pels organitzadors del Festival del Mar i la quarentena d'empreses expositores és dinamitzar les vendes del mercat. És per això que el públic podrà trobar grans oportunitats de compra entre el centenar llarg d'embarcacions que
s'hi exhibiran, accessoris i serveis nàutics. A banda de l'aspecte comercial, el festival també vol acostar la nàutica als ciutadans i, amb aquesta finalitat, proposa activitats, la majoria gratuïtes, com tallers i xerrades sobre seguretat marítima, nusos i travesses oceàniques; batejos de mar en vela lleugera i caiac; i la simulació d'un rescat amb un helicòpter de Salvament Marítim. També hi haurà lloc per a les competicions nàutiques, amb la disputa del Campionat de Catalunya de Motonàutica en la categoria PR-550 el 13 de maig. A més, es duran a terme exàmens per obtenir l'autorització federativa “titulín”.

Activitats paral·leles
Durant el cap de setmana, el públic que assisteixi al Festival del Mar podrà difrutar de la gastronomia local i d'activitats paral·leles, ja sigui menjant en un dels restaurants adherits a la campanya gastronòmica del peix blau ganxó; passejant pel Mercat del mar, al Passeig Marítim; o visitant l'exposició de maquetisme naval ubicada a l'Ajuntament.

Després de Sant Feliu de Guíxols, el Festival del Mar es traslladarà a Port Ginesta (18-20 maig) i Cambrils (25-27 maig). L'esdeveniment preveu registrar l'afluència d'unes 20.000 persones entre les tres seus i reunir més d'un centenar expositors en total. El Festival del Mar de Sant Feliu de Guíxols compta amb la col·laboració i suport a nivell local de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, així com també de la Federació Catalana de Motonàutica i Salvament Marítim.

Més informació:
Al web del Festival del Mar: http://www.festivaldelmar.net.

Segueix-nos a Facebook i a Twitter | Telèfon de l'Ajuntament  - Centraleta 972 32 70 00 - Telèfon de Turisme 972 82 00 51