Coneixeu el valor nutritiu dels llegums?
Conferència
El valor nutritiu dels Llegums
a càrrec d'Albert Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB.
L'ONU ha proclamat el 2016 l'Any Internacional dles Llegums, amb la finalitat de conscienciar la societat dels seus aantatges nutricionals, i augmentar-ne el consum arreu del planeta.
En la dieta actual, el consum de llegums és escàs perquè tenen poc prestigi social, s'associen a temps d'escassedat i no existeix un mercat gourmet que els doni valor.
Però des d'un punt de vista nutricional són uns aliments de gran interès. Aporten una quantitat moderada de calories, proteïnes de bona qualitat, poc greix (exepte la soja), força fibra, minerals i vitamines.
Els hidrats de carboni que contenen (el midó) s'absorveixen lentament, fet que és saludable per a tothom, especialment per als diabètics. Ajuden a baixar el colesterol i a combatre l'estrenyiment. No tenen gluten, i els celíacs el poden consumir. El cost dels llegums fa que siguin uns aliments excel.lents, en la relacio preu-valor nutritiu. Per això se'ls ha anomenat, amb raó, la "carn dels pobres".
ENTRADA LLIURE
Conferència inaugural del curs 2016-2017 de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona, a càrrec d’Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.
Entrada lliure i gratuïta, aforament limitat.
A les 19h al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols
Conferència
El valor nutritiu dels Llegums
a càrrec d'Albert Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB.
L'ONU ha proclamat el 2016 l'Any Internacional dles Llegums, amb la finalitat de conscienciar la societat dels seus aantatges nutricionals, i augmentar-ne el consum arreu del planeta.
En la dieta actual, el consum de llegums és escàs perquè tenen poc prestigi social, s'associen a temps d'escassedat i no existeix un mercat gourmet que els doni valor.
Però des d'un punt de vista nutricional són uns aliments de gran interès. Aporten una quantitat moderada de calories, proteïnes de bona qualitat, poc greix (exepte la soja), força fibra, minerals i vitamines.
Els hidrats de carboni que contenen (el midó) s'absorveixen lentament, fet que és saludable per a tothom, especialment per als diabètics. Ajuden a baixar el colesterol i a combatre l'estrenyiment. No tenen gluten, i els celíacs el poden consumir. El cost dels llegums fa que siguin uns aliments excel.lents, en la relacio preu-valor nutritiu. Per això se'ls ha anomenat, amb raó, la "carn dels pobres".
ENTRADA LLIURE
Conferència inaugural del curs 2016-2017 de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona, a càrrec d’Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.
Entrada lliure i gratuïta, aforament limitat.
A les 19h al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols