dilluns, abril 21, 2014

Campanya de comunicació

Les informacions relacionades amb la comunicació del Pla de Barris:

CANVIS URBANÍSTICS, PERÒ TAMBÉ SOCIALS

 2012-05-07 12.36.22

 

 

Fons: http://www.costabravadigital.cat/sant-feliu-de-guixols/menu-local/actualitat-1/4781-canvis-urbanistics-pero-tambe-socials-al-barri-del-puig 

Obrir un negoci en el barri del Puig de Sant Feliu de Guíxols és en aquests moments més fàcil. L'ajuntament de la ciutat promou l'obertura de locals comercials amb incentius econòmics.

Els propietaris dels locals comercials buits del Barri del Puig-Eixample de Llevant i els possibles emprenedors de negocis tenen un seguit d'ajuts i altres incentius que poden arribar a ser del 50% de les obres de posada en marxa del negoci. La Cambra de Comerç i l'ajuntament han signat un conveni que serveix per unir esforços de manera que aquest barri recuperi poc a poc la vida económica i comercial que tenia dècades enrera.

Fa anys que s'acumulen baixos on no s'hi porta a terme cap mena d'activitat, és a dir, que en un moment van esdevenir una botiga o un altre tipus de negoci però que després que es tanqués mai s'hi ha recuperat l'activitat, la suma de molts casos com aquest fa que hi hagi hagut una pèrdua d'imatge i d'oportunitats en nombrosos carrers. El Pla de Barris que se li va concedir al 2009 ha de suposar un canvi a nivell urbanístic però també en l'aspecte social, cultural i econòmic.
De fet la qüestió social és un dels aspectes on més incidència té el pla de barris. En aquests moments hi ha en marxa diferents iniciatives que tenen les persones com les principals protagonistes. 

Estan obertes les inscripicions per poder participar en el curs d'atenció sociosanitària a domicili, el curs de tècniques en el servei de sala i el de tècniques en el servei de pisos. Les preinscripcions d'aquests cursos totalment gratuïts han començat aquest dilluns.
La dinamització social és un dels principals eixos del Pla de Barris, un clar exemple són les activitats com l'hora del cafè, les xerrades de lectura, els jocs de taula, les passejades des del barri o les conferències per millorar la salut en el barri que porten a terme persones de manera desinteressada.

Pel que fa les obres que suposen un clar rentat de cara i que recordem han arranjat la plaça del Puig, han renovat tota la xarxa de clavegueram i han permès reurbanitzar carrers es té previst que acabin dins el calendari. A finals de febrer les obres han d'arribar al final de la seva execució. En aquests moments, l'ajuntament ja treballa en la inauguració que ha de portar la visita del mateix conseller.

 

REVISTA "PLA DE BARRIS INFORMA" NÚMERO 2

 

Logo

Aquest mes de desembre Pla de Barris ha editat el 2 número de la revista Pla de Barris Informa, on es recull totes les actuacions urbanístiques i socials realitzades durant el segon semestre del 2012.

Esperem que us sigui d'utilitat per fer el seguiment de les diferents actuacions i projectes desenvolupats al barri del Puig i eixample de Llevant.

Us adjuntem el pdf a peu de pàgina per si us voleu descarregar la revista.

----

Quan l'any 2004 la Generalitat va posar en marxa la Llei de Barris, tenia com a objectius promoure una actuació coordinada amb els ajuntaments en aquells barris a on coincidissin processos de regressió urbanística problemàtica demogràfica i problemes econòmics i socials.

L’any 2009, molt encertadament, l’Ajuntament de Sant Feliu va creure oportú, encoratjat pels veïns del Barri del Puig, proposar el Barri del Puig i eixample de Llevant com a candidat per accedir a la subvenció del Pla de Barris, i la Generalitat la hi va concedir. L’obtenció d’aquesta subvenció ve donada per la constatació, per part de la Generalitat, d’unes mancances greus, tant en infraestructures urbanístiques com en equipaments, zones verdes, teixit comercial i econòmic i polítiques socials destinades a sol.lucionar situacions com l’aïllament de persones grans que viuen soles, l’incivisme, l’atur, l’exclusió social dels nouvinguts, etc.

Per tant, en aquest projecte, tan importants són les actuacions urbanístiques que permetran, per exemple, actualitzar la xarxa d’enllumenat públic de tot l’àmbit del Pla de Barris i renovar les voreres més deteriorades, com els cursos que impartirem destinats a la formació dels veïns/es que es troben a l’atur, i com les mesures que s’adoptaran per incentivar el comerç a la zona o el programa de voluntariat per a l’atenció de la gent gran del barri.

Aquest projecte té la peculiaritat que requereix la participació i la complicitat dels habitants del barri en la presa de decisions sobre les actuacions a fer, i una comunicació fluïda entre l’Ajuntament i els ciutadans de la zona. I justament aquest es l’objectiu de la revista que teniu a les mans: incentivar la participació dels veïns/es a través de les Comissions de Treball que es duen a terme mensualment a la Casa Albertí i informar de les actuacions urbanístiques, dels cursos i tallers que es posen en marxa i de les iniciatives per estimular el comerç.

Estic segura que junts sabrem aprofitar aquesta oportunitat única per fer que aquest projecte sigui un punt d’inflexió en la qualitat de vida al nostre barri i a la nostra ciutat, però recordeu que...

No ho podem fer sols,

No ho volem fer sols, 

No seria bo per al barri que ho féssim sols!

 

Dolors Ligero

 

Regidora del Pla de Barris

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (informatiu_PdB_2_digital.pdf)informatiu_PdB_2_digital.pdf[ ]4387 Kb
 

REVISTA "EL SAFAREIG" 3 NÚMERO

PORTADA

Us presentem el tercer número de la revista "El Safareig" que ha incrementat la serva tirada a 2.000 exemplars degut a la gran demanda i acceptació entre els veïns que ha hagut.

A peu de pàgina teniu l'edició en format pdf que podeu descarregar.

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (El Safareig 3 web.pdf)El Safareig 3 web.pdf[ ]14755 Kb
   

REVISTA "EL SAFAREIG" NÚMERO 2

safareig
Foto*

L’èxit i l’acceptació del primer número de “El Safareig”, aparegut l’estiu passat, va motivar la Comissió de participació ciutadana del Pla de Barris de Sant Feliu a doblar-ne la tirada. “El Safareig” és una eina de participació del veïnat del Pla del Puig i Eixample de Llevant en la difusió de la identitat del barri, del seu passat i de les persones qui viuen i treballen.

Aquest número d’octubre se centra en les activitats culturals que bullen sota una pell aparentment silenciosa. La música, amb el segell “gravat a San Feliu de Guíxols”  de l’estudi “Ultramarinos Costa Brava” o amb el primers èxits de “Please wait” és un dels projectes principals que mouen el jovent del barri.  La segona pàgina estrena la col·laboració del dibuixant Carles Piqueras, que hi ha traslladat una nova tanda de personatges , els “Serrans i Jurioles del barri”en clau de caricatura.

També hi podem trobar els esforços del Pla per promoure l’activitat econòmica, amb l’ambiciós objectiu d’aconseguir que un clúster d’empreses tecnològiques és radiqui en un antic taller de fusteria d’alumini.

“Fem memòria”, l’espai dedicat a la història del barri, fa repàs de l’art de cosir a Sant Feliu on el darrer sastre es va retirar anys enrere. “L’estenedor” és on és posen en evidència els detalls que componen la pell d’una ciutat  i on els lectors poden penjar les seves queixes, suggeriments i iniciatives.

La contraportada es dedica a Ferran Cullell, pianista i professor de música, amb un llarg recorregut internacional, ara a Washington, on no hagués arribat sense el mestratge de la seva tia Núria, que va introduir el sistema Suzuki a Espanya.

“El Safareig” es pot aconseguir gratuïtament a tots els establiments comercials del barri del Puig i Eixample de Llevant i a llibreries, papereries,estancs i centres públics de la resta de Sant Feliu. També el trobareu al web de l’ajuntament dins l’apartat del Pla de Barris.

Foto: 1950. Balcó del taller de Maria Ferran i Estabanell, al carrer de la Rutlla. La modista amb algunes cosidores del seu taller observant una processó. D’esquerra a dreta: Antònia Sala, Matilde Marull, Maria Rodríguez, Angelita Sabater, Lolita Lloveras, la Maria, Carmen Regolta, Isabel Gruart i Patro. Cedida per Lolita Lloveras Alemany. Autor desconegut

*Adjuntem arxiu en pdf de la revista "El Safareig" Número 2

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (El Safareig 2 final.pdf)El Safareig 2 final.pdf[ ]12920 Kb
 

REVISTA "EL SAFAREIG"

PORTADA 

ELS VEÏNS DEL PLA DE BARRIS EDITEN EL NUMERO 1 DE “EL SAFAREIG”

La recuperació per a usos socials dels antics safareigs i el naixement d’una nova plaça al barri del Puig són la perla de la corona del Pla de Barris endegat per la Generalitat ara fa dos anys a Sant Feliu de Guíxols. Aquests són els aspectes urbanístics més destacables, però al seu costat s’han desenvolupat un seguit de actuacions socials, menys visibles però que estan servint per organitzar la ciutadania en torn a projectes com “El Safareig”. Aquesta revista que ara veu la llum està feta per persones del veïnat que s’han encarregat de tot el procés d’edició. La portada es dedica al reportatge principal, sobre la convivència intercultural a la ciutat, que alberga més d’un 18 per cent de ciutadans d’origen estranger. També hi ha un reportatge sobre “El Tramuntana” un centre de formació ocupacional, el perfil d’una veïna il·lustre per la seva pastisseria, un espai de memòria històrica sobre les tavernes i un altre perquè el veïnat exposi les seves opinions.

“El Safareig” és una revista gratuïta que s’edita sota la responsabilitat de l’equip de redacció i que no està supervisada ni controlada per l’Ajuntament. Es tracta d’una experiència per donar poder i responsabilitat a la gent del barri que s’hi ha volgut implicar. “El Safareig” tindrà dues noves edicions al llarg del 1012 i tres més al 2013, quan està previst que el Pla de Barris hagi complert els seus objectius.

La distribució es farà a tots els locals comercials del barri i a estancs, llibreries i papereries de la resta de la ciutat.

Consell de redacció de la revista

 

 

*Adjuntem pdf amb el contingut de la revista 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Revista_El Safareig_1.pdf)Revista_El Safareig_1.pdf[ ]1489 Kb
   

Pàgina 1 de 2

Segueix-nos a Facebook i a Twitter

Aquest web està gestionat i actualitzat per l'Àrea de Premsa de l'Ajuntament. Restem a la vostra disposició per rebre els vostres suggeriments, aportacions i propostes de millora. Ens trobareu a l'edifici de l'Ajuntament (primera planta) o ens podeu adreçar un mail a premsa@guixols.cat, o al telèfon 609 75 35 85 (P.Carreras)  quan ho considereu oportú.-