L’Ajuntament presenta una aplicació per a mòbils pensada per a la ciutadania

 APP

Amb aquesta nova app trobareu tot el que fa referència a Sant Feliu de Guíxols a un sol clic i en una sola pantalla 

  • L'aplicació de mòbils té una arquitectura modular, que permet anar creixent a futur segons les necessitats que vagin sorgint.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols impulsa una nova aplicació per telèfons intel·ligents i tauletes, creada per oferir serveis a la ciutadania. L’app és gratuïta i apta tant per aparells amb sistema operatiu iOS com Android. Un cop instal·lada, els usuaris tindreu a la vostra butxaca tota la informació municipal (agenda d’activitats, adreces i telèfons d’interès, tràmits, notícies, xarxes socials, dades de mobilitat, el temps...), així com un gestor d’incidències a la via pública i un servei d’avisos.

L’aplicació Guíxols no s’ha orientat cap a la promoció turística sinó que vol ser una eina ciutadana. Ja us la podeu descarregar i compartir-la amb els vostres amics. Apareixen informacions com els aparcaments, els telèfons útils, i sobretot d’emergències, o l’agenda dia a dia. Trobareu tot el que fa referència a Sant Feliu de Guíxols a les xarxes socials a un sol clic i en una sola pantalla: ja no us caldrà entrar al Facebook, al Twitter o a l’Instagram i anar cercant la informació una a una. I no només això, també hi ha un botó directe a tots els tràmits de l’Ajuntament per a facilitar la sol·licitud d’instàncies, subvencions, ocupació de via pública... Tot al vostre mòbil!

El gestor d’incidències a la via pública us permetrà enviar un formulari al consistori per comunicar suggeriments o problemes que detecteu a nivell urbà, d’enllumenat, neteja, aigua, clavegueram, estat de les voreres i vials, neteja, mobiliari urbà, parcs... L’eina permet fer una foto del desperfecte i enviar-la al servei municipal corresponent, on els tècnics rebran la informació a l’instant i hi treballaran per posar-hi solució. L’APP és el canal més ràpid i directe per efectuar aquest tipus de comunicació, més que no pas via correu electrònic o telefònicament.

L’Aplicació “Guíxols” també incorpora un servei de notificacions municipals per tal que rebeu al vostre telèfon mòbil avisos puntuals sobre incidències i/o canvis sobtats en el normal funcionament de la ciutat com ara talls circulatoris imprevistos o similars. Per exemple, davant l’inici d’una obra que comporta talls de trànsit, tots els usuaris que tenen l’app instal·lada rebran la informació en forma d’alerta al mòbil. 

  • Corresponsabilitat entre administració i ciutadania

El primer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'administració electrònica, Josep Melcior Muñoz, expressa que la posada en marxa d'aquesta aplicació per a mòbils "és un pas més en la voluntat del govern local d'anar acostant l'Ajuntament a la ciutadania". Tal com recorda Muñoz, "es va començar amb una remodelació de l'espai web municipal, es va ampliar la part de tràmits i ciutadania per dotar de proximitat i transparència les gestions, i es va vestir un espai web turístic de gran qualitat gràfica". S'estan reordenant les xarxes socials i els passos que es fan ara van en la línia d'apostar pel mòbil com a eina de contacte amb l'administració. "Hi ha també la pretensió de fer entre tots una ciutat millor: l'aplicació del mòbil, que permet comunicar qualsevol incidència, va en la línia d'incrementar la corresponsabilitat entre els ciutadans i l'Ajuntament. Entre tots hem d'anar a més", recalca. L'aplicació de mòbils té una arquitectura modular, que permet anar creixent a futur segons les necessitats que vagin sorgint.

  • üs del mobil, cada cop més prioritari

A nivell general, bona part de les aplicacions de telèfon mòbil s’emmarquen en tasques de missatgeria i mitjans socials (aprox. 38%). L’aplicació Guíxols aniria en aquesta línia, una barreja entre missatgeria ciutadana i servei ciutadà, així com notificacions i incidències. L’aposta pel mòbil és clara: està previst que al 2020, d’aquí a dos anys, la majoria de contingut d’internet sigui vist exclusivament a través dels dispositius mòbils. De fet la web municipal, www.guixols.cat, es consulta en un 55% en telèfons mòbils (d’aquest, un 5% són tauletes). Es calcula que la xifra esdevindrà el 85-90% de les consultes a internet a nivell global. Per això, el telèfon mòbil és el gran aliat.

En definitiva, Guíxols és una eina fàcil, útil i gratuïta a la vostra butxaca que us acompanyarà en tot moment.

De la pantalla d’ordinador al mòbil

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té clar que la comunicació a través d’internet passa pels dispositius mòbils. Sense anar més lluny, el web www.guixols.cat es consulta* des de:

  • 55% mòbils
  • 40% ordinadors
  • 5% tablets

 (*febrer 2018): Aquesta tendència es reprodueix també a les xarxes socials com ara Facebook, Twitter i Instagram.

Imprimeix Correu electrònic

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits