DECLARACIÓ INSTITUCIONAL PER LA LLIBERTAT DEL GOVERN LEGÍTIM DE CATALUNYA

 foto ple extr

Ahir dijous 2 de novembre l’Audiència Nacional va empresonar el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers del govern legítim de Catalunya Carles Mundó, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Meritxell Borràs, Josep Rull i Joaquim Forn. Avui empresonen el govern legítim de Catalunya per obeir el mandat popular sorgit de les urnes i per defensar unes idees polítiques
El passat dilluns 16 d’octubre la justícia espanyola va empresonar els presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez. De nou, es va judicialitzar un conflicte polític que l’Estat espanyol no sap resoldre amb diàleg i negociació.
Un Govern espanyol que, utilitzant tots els mecanismes de què disposa, va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. Empresonar persones per manifestar-se pacíficament, tenir idees diferents i donar veu al poble és un fet que posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978.
Les idees són la llibertat més gran que tenen els homes i les dones del segle XXI després de lluites incansables de persones anònimes, de col·lectius socials, fins i tot de guerres... Avui, per sort, estan protegides en tots els tractats internacionals.
Empresonar representants legítims del govern de Catalunya i de la societat civil no fa més que tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític.
Tots aquells que vulguin dividir-nos com a poble i vulguin trencar la nostra cohesió social no fan més que cohesionar-mos, unir-nos en la toleràcia ideològica i reafirmar-nos en el respecte a la diversitat de pensament.
No deixarem de ser el que som com a poble i que tants anys i tants sacrificis ha costat a milers de ciutadans que ens han precedit.
Romandrem units en l’adversitat, romandrem alçats en defensa de les nostres institucions i romandrem ferms en l’exigir la llibertat immediata dels membres del Govern legítim de Catalunya: vicepresident Oriol Junqueras i els consellers del govern legítim de Catalunya Carles Mundó, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Meritxell Borràs, Josep Rull i Joaquim Forn i dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Imprimeix Correu electrònic

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits