Canvi de norma: prohibit deixar trastos al costat del contenidor

foto noticia 1

Cal trucar al telèfon gratuït 900 102 605 per gestionar-ne la recollida o bé portar-ho directament a la deixalleria.

No fer-ho pot suposar unes infraccions de fins a 4.000 euros

Ha canviat el procediment de recollida de mobles, voluminosos i poda al carrer. Si fins ara es podien deixar al carrer vora els contenidors en uns dies concrets segons la zona de Sant Feliu, ara la forma ha canviat del tot. No es poden deixar en cap moment al costat dels contenidors, i en comptes d'això, s'haurà de trucar al telèfon gratuït 900 102 605 per emparaular dia i hora amb el servei de neteja, la retirada d'aquests residus voluminosos. I la segona forma és portar-los directament a la deixalleria.

Convé recordar que els residus són responsabilitat directa de qui els genera. L’Ajuntament, amb el procediment vigent fins fa poc, havia notat molt d’incivisme per molts ciutadans que no en seguien les normes establertes i els dies prefixats. L’antic sistema era difícil d’implementar perquè a la pràctica hi havia casos de ciutadans s’oblidaven del dia que tocava, i els trastos quedaven acumulats al carrer dies i dies. Per evitar la mala imatge que suposa veure dia rere dia les bateries de contenidors del carrer plenes de mobles, voluminosos i poda s'ha optat per un canvi de procediment.

La primera acció d'aquest canvi de funcionament ha estat l'enganxada d'un distintiu nou en el contenidor de rebuig de totes les bateries de 'containers' de la població amb la informació de com funcionarà el servei.

Ara comença la segona acció, que és una campanya informativa al mes de gener, que informarà sobre els canvis en el funcionament del servei. Durarà tot el gener de 2018. Des de l'Ajuntament es faran servir les eines de comunicació a l'abast, com aquest mateix butlletí, l'espai web municipal, Ràdio Sant Feliu i els mitjans socials, per tal d'anar informant d'aquest canvi de funcionament. També es farà arribar als usuaris uns imants de nevera per penjar a casa on hi haurà la informació i el telèfon de contacte.

La tercera acció, si es dóna el cas, serà sancionar els actes incívics que es produeixin una vegada finalitzada la fase d’informació a la ciutadania. És important recordar a tothom que amb la nova norma restarà prohibit deixar els mobles, voluminosos i poda al costat de les bateries dels contenidors i realitzar la infracció es podrà sancionar fins a 4.000,00 euros. (T.R.L reguladora de residus D.L. 1/2009 de 21/07)

Imprimeix Correu electrònic

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits