Febrer 2018

Agenda de Febrer 2018

 

Divendres 2 de febrer

*Audició musical. A les 18h i a les 19.30h a l’Auditori Escola de Música. Durada 60 minuts. Gratuït. Organitza: l’Escola de Música. 

*Club de lectura: La remor de les onades de Yukio Mishima. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. 

 

Dissabte 3 de febrer

*Taller infantil: Màscares de Carnaval. Fes la teva màscara per lluir-la al Carnaval. A càrrec d’Alba Navarro. A les 11h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Festa de traspàs de “La Bomba”. A les 19h a la pl. Salvador Espriu. Els Reis i Reines Carnestoltes faran el traspàs de “La Bomba” al Carnestoltes 2018. Animació a càrrec de Pep Callau i la cia. Pepsicoles. Tot seguit, Cercavila Carnavalesca amb les colles de Carnaval Ganxones i Percussió Ganxona des de la pl. Salvador Espriu fins a l’envelat del Guíxols Arena.

*Sopar de colles i presentació del Carnestoltes 2018. A les 21.30h a l’envelat del Guíxols Arena. Sopar popular (cadascú se’l porta). Tot seguit, Ball i festa amb Nouso. Obertura de portes: 21h. Preu del tiquet: 2€. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (pl. Monestir, s/n). Horaris: de dilluns a dissabte de 10 a 18h i diumenge de 10 a 14h.

 

Diumenge 4 de febrer

*Ball per als socis amb l’organista Albert Roncero. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

*XIII Concurs de Teatre Amateur. La cantant calva i el prometatge. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Preu: 8€, abonament de tres obres 18€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme de dilluns a dissabte de 10h a 18h i diumenges i festius de 10 a 14h i una hora abans de la funció a la taquilla del teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col•labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

 

Del dilluns 5 al dijous 8 de febrer

*Visites del Carnestoltes. El Carnestoltes 2018 i la colla Les Esponges visitaran les escoles, el centre ocupacional, les residències assistides i els casals d’avis per desitjar un bon Carnaval a tothom. 

 

Dilluns 5 de febrer

 

*Audició musical. A les 18h i a les 19.30h a l’Auditori Escola de Música. Durada 60 minuts. Gratuït. Organitza: l’Escola de Música. 

 

Dimarts 6 de febrer

*Audició musical. A les 18h i a les 19.30h a l’Auditori Escola de Música. Durada 60 minuts. Gratuït. Organitza: l’Escola de Música. 

 

Dimecres 7 de febrer

*Audició musical. A les 18h i a les 19.30h a l’Auditori Escola de Música. Durada 60 minuts. Gratuït. Organitza: l’Escola de Música. 

 

Dijous 8 de febrer

*Festa infantil de disfresses. A les 17.30h a l’envelat del Guíxols Arena. Festa infantil de disfresses amb l’espectacle Riallades de la cia. El Pot Petit. Berenar de pa amb xocolata per a tots els nens i nenes. Entrada gratuïta. Obertura de portes a les 17h. 

*Audició musical. A les 18h i a les 19.30h a l’Auditori Escola de Música. Durada 60 minuts. Gratuït. Organitza: l’Escola de Música. 

*Festa de dijous gras. Acte de presentació del Carnaval. A les 22h a l’envelat del Guíxols Arena. Exhibicions a càrrec de Mistreet Dance Studio, pregó de les padrines del Carnaval Ganxó i pregó inaugural del Carnestoltes 2018. A les 23h Ball amb l’Orquestra Maribel i DJ Fauster. Preu de l’entrada: 6€ sense consumició. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (plaça Monestir s/n). Horari de dilluns a dissabte de 10 a 18h i diumenges de 10 a 14h. 

 

Divendres 9 de febrer

*Presentació de Colles. A les 12h a l’envelat del Guíxols Arena. Acte oficial de presentació de les colles participants a la rua i pregó del Carnestoltes 2018. Tot seguit, Vi d’honor a l’exterior del recinte. Obertura de portes a les 11.30h.

*Rua del divendres. Desfilada de les carrosses i comparses de la Rua Carnaval 2018 a les 18h. Recorregut: Ctra Girona (cantonada amb Rambla Joan Bordàs), Placeta Sant Joan, Rambla A. Vidal (cantonada Passeig del Mar).

*Xerrada l’Interclubs Costa Brava. A les 19h al Tinglado (zona port). Amb els clubs del Baix Empordà. Els assistents podran preguntar i exposar les seves inquietuds. Al finalitzar Pere Rimbau ens farà la xerrada de la seva experiència amb Open Arms. Organitza: Club Nàutic Sant Feliu.

*Ball del Tongo. A les 24h a l’envelat del Guíxols Arena. Ball amb La Loca Histèria i Festa Disco amb Ernest Codina (Fricandó matiner de RAC105). A la mitja part, lliurament de premis de la rua. Obertura de portes a les 23.30h. Preu: 7€ sense consumició. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (pl. Monestir, s/n) de dilluns a dissabte de 10 a 18h i diumenges de 10 a 14h.

 

Dissabte 10 de febrer

*Festa infantil i familiar. Espectacle de carrer itinerant “Il Cicreto” de la companyia Traüt. A les 11h. Recorregut: Passeig del Mar (davant Ajuntament), rambla A. Vidal i placeta Sant Joan. En acabar xocolatada popular a la placeta Sant Joan. 

 

Diumenge 11 de febrer

*Despertada de la colla Carnestoltes. A les 8h. El Carnestoltes 2018 i la colla Les Esponges recorreran els carrers de la ciutat per convidar tothom a participar de la festa.

*Rua de Carnaval del matí. Desfilada festiva de les colles de carnaval. A les 11h. Recorregut: c/ Colom (esplanada del Port), passeig dels Guíxols i passeig del Mar.

*Ball per als socis amb l’organista Francesc Mas. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

 

Dimecres 14 de febrer

*Aula cultural: Diverses Espècies Invasores. A càrrec del Sr. Jaume Ramot, del Grup Sterna. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

*Enterrament de la sardina. A les 20h. Seguici mortuori de les colles de Carnaval. Recorregut: nau de les carrosses, ctra. Palamós, c/ Indústria, c/ Cúbias, c/ Enric Hériz, Rambla Generalitat i c/ Eres.

*Sardinada popular. A les 21h al Parc de les Eres. Acte de comiat del Carnestoltes 2018 i lliurament dels premis especials a les colles locals. Ball i festa amb Nouso. Col•labora: Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols.

 

Divendres 16 de febrer

*Conferència: Nutrició ortomolecular i candidiasi. Com combinar els aliments per a un bon equilibri orgànic. A càrrec de Carla Juncadella. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Cicle Gaudí - Cinema català. Projecció de la pel•lícula La Llamada. A les 21h al Casino Guixolenc (passeig del Mar 36-38). Preu: 4,50€. www.ciclegaudi.cat.

 

Dissabte 17 de febrer 

*Mercat dels Encants. De 9 a 14h a la Plaça del Mercat. Organitza: Guíxols Comerç i Turisme Associació. 

*Uriçada popular. A les 11h als jardins Juli Garreta. 6 uriços + copa de cava = 6 €. Més informació a: www.visitguixols.com (canvi de data arran del fort temporal: inicialment estava programada el 27 de gener)

*Taller infantil: Un mosaic de contes. Porta un tros del teu material preferit (cotó, llana, paper, cartró...) per fer el teu mosaic, recreant una il•lustració de conte. A càrrec d’Alba Navarro. A les 11h a la Biblioteca Pública Octavi Viader Margarit.

*Conferència sobre Medi Ambient. A càrrec de Carles Donate, professor i ambientòleg. A les 11h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

Diumenge 18 de febrer

*Projecció de les entrevistes a Dolors Ferrer, Victòria Alvárez i Mercè Rufí, utilitzades per editar el documental Les nenes de la guerra realitzat per l’agrupació 10 Auris. D’11 a 13h a la sala d’actes (Museu d’Història, plaça del Monestir). Gratuït. 

*XIII Concurs de Teatre Amateur. La gàbia buida. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Preu: 8€, abonament de tres obres 18€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme de dilluns a dissabte de 10h a 18h i diumenges i festius de 10 a 14h i una hora abans de la funció a la taquilla del teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col•labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Ball per als socis amb l’organista Jordi Giró. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

 

Dijous 22 de febrer

*Xerrada Primers auxilis emocionals, a càrrec de Jordi Frau i Carreras. Psicòleg i docent de la Unitat de Formació d’Àxios Suport Psicològic a l’Administració. Responsable de la Unitat de Crisis i Emergències. Gratuït. A les 21.30h a la sala d’actes del C.E. Sant Josep. Organitza: C. E. Sant Josep.

 

Divendres 23 de febrer

*Presentació de llibre Una vida màgica (de la Costa Brava al món), de l’il•lusionista Xevi. A les 18.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. 

 

Dissabte 24 de febrer

*Hora del conte: “Arzabastayan”. Aquest cop Ruskus Patruskus esdevindrà el més esbojarrat dels aprenents de bruixot. Combinant l’agudesa amb la innocència, la comicitat física amb l’humor parlat i el ritme dinàmic amb moments de tendresa, l’Arzabastayan és una síntesi perfecta del món de la màgia i el clown. A les 12h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Presentació del llibre La vuitena caixa de Dory Sontheimer. Amb la intervenció d’Eduardo Martín de Pozuelo. Presenta Josep Murlà. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

 

Diumenge 25 de febrer

*Caminada amb raquetes a Font-Romeu. De 6 a 22h a Font-Romeu. Preu: 30€. Organitza: Centre Excursionista Montclar. 

*Projecció de les entrevistes a Rosa Valle, Rosa Serra i Carmen Córdoba, utilitzades per editar el documental Les nenes de la guerra realitzat per l’agrupació 10 Auris. D’11 a 13h a la sala d’actes (Museu d’Història, plaça del Monestir). Gratuït. 

*Ball per als socis amb el grup Leo i Rosmari. Ball de disfresses de carnaval. Trofeus per als tres primers classificats i una ampolla de cava per a tots els participants. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

 

Dimecres 28 de febrer

*Aula cultural: Aguantando el tipo, història d’una dona valenta. A càrrec de la Sra. Tania Mercader, ciutadana de la Vall d’Aro. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

 

Cursos

 

*Espai Criança: Dijous de 17 a 18.30h. Gratuït. Espai de joc no dinamitzat per famílies amb nadons de 1 a 3 anys. En col•laboració amb Escola Bressol Oreneta. Inscripció obligatòria al tel. 972 820101 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Cercle de dones: Últim dimecres de mes  de 15.15 a 16.30h. Gratuït. Espai per compartir i aprendre per a dones majors d’edat. Organitza: SIAD, servei d’Igualtat i atenció a les dones. Al Centre Cívic Vilartages. Inscripció obligatòria al tel. 972 820101 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Niara: Divendres de 10 a 11.30h. Gratuït. Grup de suport i autonomia per a dones subsaharianes. Inscripció obligatòria al tel. 972 820101 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD, servei d’Igualtat i atenció a les dones. Al Centre Cívic Vilartagues.

*Curs d’iniciació a la fotografia. La càmera, la llum, l’art, els principals temes i l’edició. De gener a l’abril. Els dimecres de 20 a 22h a la biblioteca del Casal Tueda. Per a més informació i inscripcions: 652 921 201 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Cada dilluns:

*Conversa en francès. De 16.30 a 17.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

 

Cada dimarts:

*Curs informàtica Gent Gran. De 16 a 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

*Conversa en italià. De 17.45 a 18.45h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

 

Cada dijous:

*Conversa en anglès. De 15.30 a 16.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Lluna Porta. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

*Codeclub: Programació d’ordinadors. Per a nens i nenes de 10 a 12 anys. Aprendre els fonaments de la programació a través de l’estimulació de la creativitat dels infants. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). 

 

Cada divendres:

*Conversa en alemany. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

 

Exposicions

*Del 19 fins al 28 de febrer Exposició El tren de la gent. Una mostra amb maquetes, interactius i personatges relacionats amb el ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona (1892-1969). A la sala d’exposicions la Capella de l’Antic Hospital. Horaris: de dilluns a dissabte, d’11 a 13h i de 16 a 18h. Diumenges i festius d’11 a 14h. 

*Fins al 4 de març Exposició Blanc d’Ana Garcia Royo (Anagaro). Vernissatge el dissabte 13 de gener a les 19h. A la Casa Irla (c/Algavira 65-69). 

 

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

 

Dissabte 3 de febrer

*Tastets de cuina km0: cuina per infants a partir de 4 anys. De 10.30h a 13h, a l’Espai la Milana (c/ Girona 40). Preu: 15€/infant. Informació i reserves: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DEL CARNAVAL DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Dissabte 3 de febrer

FESTA DE TRASPÀS DE “LA BOMBA”
A LES 19 h.
A la Plaça Salvador Espriu, els Reis i Reines Carnestoltes faran el traspàs de “La Bomba” al Carnestoltes 2018, l’animació anirà a càrrec de PEP CALLAU I LA CIA. PEPSICOLEN.
TOT SEGUIT
Cercavila amb les Colles de Carnaval Ganxones i Percussió Ganxona des de la Plaça Salvador Espriu fins a l’envelat del Guíxols Arena.

SOPAR DE COLLES i PRESENTACIÓ DEL CARNESTOLTES 2018
A LES 21.30 h.
Sopar popular (cadascú se’l porta) a l’envelat del Guíxols Arena.
TOT SEGUIT
Ball i festa amb Nouso
*Preu del tiquet: 2 € (inclou reserva de plaça i xapa del Carnaval). *Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (Plaça Monestir s/n). Horaris: de dilluns a dissabte de 10 a 18 h. i diumenge de 10 a 14 h.
Obertura de portes a les 21 h.

Del dilluns 5 al dijous 8 de febrer

VISITES DEL CARNESTOLTES
El Carnestoltes 2018 i la colla Les Esponges visitaran les escoles, el centre ocupacional, les residències assistides i els casals d’avis per desitjar un bon Carnaval a tothom.

Dijous 8 de febrer

FESTA INFANTIL DE DISFRESSES
A LES 17.30 H.
Ball de disfresses infantil a l’envelat del Guíxols Arena.
Festa infantil de disfresses amb l’espectacle RIALLADES de la CIA. EL POT PETIT. Berenar de pa amb xocolata per a tots els nens i nenes.
*Entrada gratuïta. Obertura de portes a les 17 h.

FESTA DE DIJOUS GRAS
A LES 22 h.
Acte de presentació del Carnaval a l’envelat del Guíxols Arena.
Exhibicions a càrrec de Mistreet Dance Studio, pregó de les Padrines del Carnaval Ganxó i pregó inaugural del Carnestoltes 2018.

A LES 23 h.
Ball amb l’ORQUESTRA MARIBEL i DJ FAUSTER.
*Preu de l’entrada: 6 € sense consumició. *Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (Plaça Monestir s/n). Horaris: de dilluns a dissabte de 10 a 18 h i diumenge de 10 a 14 h.

Divendres 9 de febrer

PRESENTACIÓ DE COLLES
A LES 12 h.
Acte oficial de presentació de les colles participants a la rua i pregó del Carnestoltes 2018 a l’envelat del Guíxols Arena. Tot seguit Vi d’Honor a l’exterior de l’envelat.
*Obertura de portes a les 11.30 h.

RUA DEL DIVENDRES
A LES 18 h.
Desfilada de carrosses i comparses
Recorregut: Ctra. Girona (cantonada amb Rambla Joan Bordàs), Placeta Sant Joan, Rambla A. Vidal (cantonada Passeig del Mar).

BALL DEL TONGO
A LES 24 h.
Ball amb LA LOCA HISTERIA + FESTA DISCO AMB ERNEST CODINA (Fricandó Matiner de RAC105) a l’envelat del Guíxols Arena.
A la mitja part lliurament de premis de la Rua.
* Obertura de portes a les 23.30 h. * Preu de l’entrada: 7 € sense consumició. * Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (Plaça Monestir s/n). Horaris: de dilluns a dissabte de 10 a 18 h. i diumenge de 10 a 14 h.

Dissabte 10 de febrer

FESTA INFANTIL I FAMILIAR
A LES 11 h.
Espectacle de carrer itinerant, “IL CRICETO” de la CIA. TRAÜT. Al finalitzar xocolatada popular a la Placeta Sant Joan.
Recorregut: Passeig del Mar (davant l’Ajuntament), Rambla A. Vidal i Placeta Sant Joan.

Diumenge 11 de febrer

DESPERTADA DE LA COLLA CARNESTOLTES
A LES 8 h.
El Carnestoltes 2018 i la colla Les Esponges, recorreran els carrers de la ciutat per convidar a tothom a participar de la festa.

RUA DEL MATÍ
A LES 11 h.
Desfilada festiva de les colles de carnaval
Recorregut: Carrer Colom, Passeig dels Guíxols i Passeig del Mar.

Dimecres 14 de febrer

ENTERRAMENT DE LA SARDINA
A LES 20 h.
Seguici mortuori de les colles de Carnaval.
Recorregut: Nau de les carrosses, Ctra. Palamós, Carrer Indústria, Carrer Cúbies, Carrer Hériz, Rbla. Generalitat, Carrer de les Eres i Parc de les Eres.

SARDINADA POPULAR
A LES 21 h.
Sardinada popular al Parc de les Eres.
Acte de comiat del Carnestoltes 2018 i lliurament dels premis especials a les colles locals.
Ball i festa amb Nouso. Col•labora: Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols. 

 

 

 

 

Imprimeix Correu electrònic