ATENCIÓ, AQUESTA AGENDA PRESENTA MOLTES MODIFICACIONS! INTENTEM FER-LES EVIDENTS MARCANT AMB COLOR DIFERENT ELS CANVIS

 

ACTIVITATS
SANT FELIU DE GUÍXOLS
1 AL 31 DE MAIG DE 2022
 
www.visitguixols.com: totes les activitats en català/ todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English
Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.
*Ganxotapes Primavera 2022. Campanya gastronòmica del divendres fins al diumenge 22 de maig. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com
*Campanya gastronòmica de Peix Blau Ganxó. Del 28 de maig al 19 de juny. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com. Hi haurà sorteig a les xarxes socials. 
*Servei d’assessorament psicològic. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 
*Servei d’Atenció Integral a les persones LGBTI (SAI). Per a informació i assessorament, cal sol·licitar cita prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 972 820101.
*Casals d’estiu: Inscripcions del 9 al 20 de maig. Online: ciutadania.guixols.cat, presencials: Punt Jove (c/ Mall,61) de dilluns a divendres de 9 a 13h, tel. 972 327360 de dilluns a divendres de 9 a 13h. O Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Festival Porta Ferrada 2022: Per a informació i entrades, adreceu-vos a la web oficial del festival www.portaferrada.cat i/o al punt de venda oficial, Can Solés (C/ Sant Pere, 41).
*Calendari d’activitats Aquàtic Club Xaloc: 14 d’agost Travessia de Sant Feliu de Guíxols, 28 d’agost Travessia “Volta del Serrà” Sant Feliu de Guíxols, 24 de setembre Campionat Catalunya Gran Fons Natació amb Aletes Sant Feliu de Guíxols, 8 d’octubre Aquatló de Platja d’Aro. Més informació a www.clubaquaticxaloc.cat Organitza: Club Aquàtic Xaloc
*3a edició d’Aparadors vius i creatius. Els alumnes de batxillerat artístic als aparador. Fins al 23 de maig. Els comerços més cèntrics de la ciutat exposaran les obres creades per més de 40 alumnes. Organitza: L’Associació cultural ALEPH. 
*Viatge a Madrid, Segovia i Toledo. Del 22 al 27 de maig. Informació i inscripcions al Casal de la Gent Gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues. Dimarts i dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Viatge a la Toscana. Del 12 al 18 de juny. Informació i inscripcions al Casal Tueda, c/ Gravina 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Diumenge 1 de maig
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 2 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414.  

Dimarts 3 de maig
*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 

Dimecres 4 de maig
*Sessions grupals: Eines per gestionar les pèrdues (Amistats, feina, parella, malaltia, emancipació de fills i filles,...). De 15 a 16.30h al Centre Cívic Vilartagues. Per a més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., tel. 972 820101.
*Aules Culturals: El món de les papallones. A càrrec de Rosa Matesanz, del grup Sterna de Natura i Medi Ambient. Gratuït. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda APITE. 
*Els dimecres de la Manduca. Tallers sobre sostenibilitat. Herbes remeieres. A les 19h a la Manduca (c/ Sant Adolf, 16). 

Divendres 6 de maig
*Atorgament de les Borses d’Estada Lingüística John Langton-Davies. A les 18h a la Sala Abat Panyelles (Monestir). L’acte comptarà amb una conferència sobre la figura d’en John Langton-Davies a càrrec de Sr. Matthew Tree i acabarà amb un taller de sardanes a càrrec de l’Agrupació Amics de la Sardana. Organitza. Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols.
*Club de lectura de narrativa: Les amants d’Elfriede Jelinek. A càrrec de l’escriptor Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. 
*II Música i descobertes! Cicle de concerts, tallers i xerrades musicals. Concert Trio Tico: Jordi Morell, Carlos Coronado i Guillem Soler. A les 19h a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música (C/ Capmany, 23). Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: L’Escola Municipal de Música. 

Dissabte 7 de maig
*69è Concurs Exposició de Flors. Als Safareigs del Puig, a la plaça del Puig.
Concurs-exposició de flors amb dues modalitats, presencial i at home. Per a més informació i per a consultar les bases del concurs: www.guixols.cat. S’admetran un màxim de 3 fotos per persona que s’hauran d’enviar a: c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o través whatsapp 606948396 indicant el nom, cognom i categoria de concurs. A partir del dilluns 2 de maig al dijous 5 de maig 2022.  
-Sortida matinal de coneixement de plantes de l’entorn de Sant Feliu, a càrrec de Mónica López, membre del grup de natura Sterna. A les 9.30h a l’Ermita de Sant Amanç. Durada: matí. Recomanacions: Portar esmorzar i calçat còmode. 
-Mostra floral a la placeta Sant Joan i al carrer de la Rutlla.
-De 17 a 20.30h Visita lliure a l’exposició del concurs a la plaça del Puig. 
-A les 20h Lliurament de premis del concurs a la plaça del Puig. 
*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Percussions a la Brava. 24 alumnes de bateria de les Escoles de Música de Sant Feliu de Guíxols, l’Escala i Palafrugell. A les 11h als Jardins Juli Garreta. Durada: 50 min. Gratuït. Organitza: Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols. 
*Presentació del llibre Tinta vegetal de Lourdes Ral i taller familiar. Dins dels Microcicles de l’Ermita de Sant Amanç. D’11 a 14h a l’Ermita de Sant Amanç. Lourdes Ral, artista llagosterenca i professora de l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol, ens oferirà l'oportunitat de fer un experiment artístic amb les plantes de casa nostra, aquelles que conformen el nostre paisatge més proper. Un taller familiar en el qual fabricarem les nostres ceres vegetals amb les receptes de l’artista, fetes a partir de fulles, fruites i flors. D’aquest experiment en sorgeix el llibre “Tinta vegetal", una aproximació a les plantes del nostre entorn i a les possibilitats artístiques que ens ofereixen Donació: 5€ (associats 2€). Entrades anticipades: www.mascanada6.com. Organitza: L’Entitat de Mascanada6.
*Fira de Vins de l’Empordà. De 16 a 21h al Carrer de Sant Ramon. Organitza: Ca l’Àngel 
*Cicle Literari: Presentació del llibre Tu vida en la mesa. Una terapia gastronómica de Josep Pont. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 

Diumenge 8 de maig
*II Campionat DOJO Sant Feliu. Campionat de Kárate. De 9 a 15h al pavelló de la Corxera. 5€ per participant. Gratuït per al públic. 
*69è Concurs Exposició de Flors. Als Safareigs del Puig, a la plaça del Puig.
-D’11 a 14h i de 17 a 20h. Visita lliure a l’exposició del concurs als safareigs del Puig, plaça del Puig.
-Mostra floral a la placeta Sant Joan i al carrer de la Rutlla.
*Concert-Vermut amb Daniel Felices. A les 12.30h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 
*5a Festa de la gent gran. Adquisició dels tiquets a l’Oficina de Turisme (Pl. Monestir, s/n). Majors de 65 anys: 8€; acompanyants o menors de 65: 15€
-Obertura de portes a les 13h. A l’Envelat Guíxols Arena. Dinar i ball amb l’orquestra “La Chatta” (Lorenzo). -Bus gratuït. L’hora aproximada de sortida des de la Plaça del Monestir serà a les 11.30 i a les 12.30h, amb el següent recorregut: Plaça del Monestir - c/ Mercè – ctra.Girona – Rambla Joan Bordàs – Av.Catalunya – Guíxols Arena – c/ Canigó – c/ Còrdova – c/ València – Av. Saragossa – Av. Canàries – c/ Hériz – c/ Indústria – ctra. Palamòs – Passeig del Mar – Av. Juli Garreta – Plaça Monestir. Horaris de tornada des del Guíxols Arena fins al Monestir. L’hora aproximada de sortida del Guíxols Arena serà a les 18.00 i a les 19.00 hores, amb el següent recorregut: Guíxols Arena – c/ Canigó – c/ Còrdova – c/ València – av. Saragossa – av. Canàries – c/ Hériz – c/ Indústria – ctra. Palamós – Passeig del Mar – av. Juli Garreta – Plaça del Monestir - c/Mercè – Ctra. Girona – Rambla J. Bordàs – av. Catalunya – Guíxols Arena.
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 9 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414.  

Dimarts 10 de maig
*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 12h. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 

Dimecres 11 de maig
*Sessions grupals: Eines per gestionar les pèrdues (Amistats, feina, parella, malaltia, emancipació de fills i filles,...). De 15 a 16.30h al Centre Cívic Vilartagues. Per a més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., tel. 972 820101.

Divendres 13 de maig
[Activitat ajornada. Properament s'informarà de la nova data] 

*Conferència sobre "Hi ha vida després de la mort?" a càrrec del Dr. Manuel Sans Segarra (Cap de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari de Bellvitge i Professor de Cirurgia de la Universitat Central de Barcelona). Presentació a càrrec del Dr. Josep Vilaplana (President del Col.legi Oficial de Metges de Girona). Cicle de conferències Salut i Societat Curs 2021/2022. A les 18h al la Sala Abat Panyelles al Museu d'Història-Monestir de Sant Feliu de Guíxols.
S'explicaran vivències i experiències viscudes per malalts diagnosticats de mort clínica i que els metges recuperen amb mesures de reanimació cardio-respiratòria. Descripció de primera mà, totalment objectiva de l'experiència personal del Dr. Sans recollida durant anys en la seva vida professional. També es farà una revisió de la bibliografia mundial sobre el tema i es comentaran les possibles justificacions científiques d'aquests fenòmens, així com l'impacte que condicionen sobre la personalitat dels malalts. Entrada lliure i gratuïta. Organitza: Càtedra Dr.Martí Casals de medicina i salut en l’àmbit rural i Museu d’Història.
[Activitat suspesa] *II Música i descobertes! Cicle de concerts, tallers i xerrades musicals. Concert Duo Viocel: Jordi Ortega i Eszter Schütz. A les 19h a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música (C/ Capmany, 23). Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: L’Escola Municipal de Música. 

Dissabte 14 de maig
*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Regata mensual mes de maig. Sortida a les 11h. Per a inscripcions i més informació: https://www.regatainterclubscostabrava.cat/ca/default/races/race-inscriptions. Organitza: Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.
*DIM- Dia Internacional dels Museus. Concert d’orgue. A les 11h a l’interior de l’església a càrrec del Mestre de capella Josep Maria Garcia Plaja. Entrada lliure i gratuïta. Organitza: Museu d’Història amb la col·laboració de la Parròquia de Ntra. Sra. dels Àngels
*XXXII Triatló Sprint Sant Feliu de Guíxols. Natació, cursa i circuit en bicicleta. De 16 a 20h. Passeig, platja i carrers de Sant Feliu. Preu: 30€ federats, 42€ no federats, 19€ federats juvenils i júniors, 26€ per als no federats juvenils i júniors. Més informació i inscripcions: www.clubaquaticxaloc.com. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Club aquàtic Xaloc. 
*Cicle Literari: Presentació del llibre Quan s’esborren les paraules de Rafel Nadal. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 
*Guíxols Escena Primavera: Obra de teatre Festival Píndoles. Teatre breu en espais vius, al voltant del Teatre. Cinc obres Píndoles i també una obra realitzada pel Batxillerat Escènic de l’Institut Sant Elm. Entrada: 15€ (despeses de gestió no incloses). De 19 a 22h. Punt de trobada al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Venda d’entrades a www.guixols.cat/teatre i codetickets. 
 *DIM- Dia Internacional dels Museus. Inauguració de l’exposició “Valentí Fargnoli. El paisatge revelat”. A les 20h a la capella de l’Antic Hospital. 
Aproximació a la figura i l’obra del fotògraf Valentí Fargnoli (Barcelona, 1885 – Girona 1944), un dels fotògrafs més destacats de la primera meitat del segle XX. La seva extensa obra permet reconstruir la realitat de les comarques gironines de fa un segle. El fotògraf les va recórrer incansablement i va anar deixant constància en imatges dels paisatges i de la gent, un testimoni documental del qual INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona té una de les millors recopilacions, ja que disposa d’un nombre tan important de suports originals en placa de vidre (concretament 834). Entrada lliure i gratuïta.
*DIM- Dia Internacional dels Museus. Concert de jazz. A les 20.30h al pati de l’Antic Hospital. Els Amics del Museu celebraran la Diada i ens oferiran una copa de cava. Entrada lliure i gratuïta. 
*[CONCERT ANUNCIAT POSTERIORMENT A PUBLICAR AQUESTA AGENDA] El proper dissabte 14 de maig a les 9 del vespre a la Parròquia del Monestir Mare de Déu dels Àngels de Sant Feliu de Guíxols, concert solidari de corals ‘càritas diocesana amb Ucraïna’.
Amb el Cor de la capella musical del Monestir i la Coral Cypsella del Centre Excursionista Montclar. Podreu fer els vostres donatius al compte de Càritas Diocesana de Girona: COMPTE: ES29 2100 0002 5702 0144 5404 (indiqueu Ucraïna). La col·laboració econòmica #CaritasAmbUcraïna és la manera més ràpida i efectiva d’ajudar a les persones més vulnerables que pateixen les conseqüències de la Guerra. Organitza: El Cor de la capella musical del Monestir i la Coral Cypsella del Centre Excursionista Montclar.
Amb el suport de la Federació Catalana d’entitats Corals i l’Agrupació Corals de les comarques de Girona.

Diumenge 15 de maig
*13a edició del Run Festival de Tossa de Mar. Per a la Ctra. De Tossa passant per Sant Feliu de Guíxols. 
*Trobada escoles futbol sala base. Tot el matí al pavelló de la Corxera. Gratuït. 
*Aplec de Pedralta:
Activitats a Pedralta
-A les 12h 46è Concurs de l’Allioli. Inscripcions a partir de les 11h. 
-61è Concurs de rams i conjunts de flors boscanes
Activitats a Santa Escolàstica
-A les 16h Festa infantil amb Jordi Tonietti
-Tot seguit xocolatada popular
-A les 17.30h Cantada d’havaneres i cremat amb La Taverna del Xatrac. 
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 16 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414.  

Dimarts 17 de maig
*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 
*Cine-Filo: Hedwig and the angry inch, de John Cameron Mitchell. S’integra dins el Cicle LGBTI “Per entendre-hi” coincidint amb el dia contra l’homofòbia, transfòbia, bifòbia. Projecció de la pel·lícula i posterior diàleg amb Jordi Baroja, director de CJAS (Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats). A les 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. En col·laboració amb l’Institut Sant Feliu de Guíxols i Emporderats (Associació LGTBI del Baix Empordà). 

Dimecres 18 de maig
*Excursió a Ceret. Sortida a les 8h davant de l’església (pl. Monestir). Al matí Visita guiada al Museu d’Art Modern i a la tarda visita guiada al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera. Dinar en un restaurant a la Jonquera. Preu socis: 60€ i no socis 65€. Inscripcions i pagament al vestíbul de l’Oficina de Turisme i per transferència. Organitza: Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols. 
*Aules Culturals: Begudes amb plantes de proximitat. A càrrec d’Albert Mallol Camprubí i Mónica López García. Col·laboradors del Grup Sterna. Gratuït. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda APITE. 
*Sessions grupals: Eines per gestionar les pèrdues (Amistats, feina, parella, malaltia, emancipació de fills i filles,...). De 15 a 16.30h al Centre Cívic Vilartagues. Per a més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., tel. 972 820101.

Dijous 19 de maig
*Concert dins dels Microcicles de l’Ermita de Sant Amanç. A les 20h a l’Ermita de Sant Amanç. Matthew Paul Butler & Inn, Palm Springs. La nit dels barbuts amb folk i blues americà. Matthew Paul Butler, nascut a Durham (North Carolina, USA), va créixer entre la República Democràtica del Congo i els Estats Units, i com a fill d'un predicador, la música que escoltava era un acte conscient de rebel·lió. En Matthew s'ha deslliurat en certa manera de la seva joventut de música a les esglésies, però hi ha una similitud òbvia entre el treball del seu pare com a ministre i el seu com a cantautor. Dessert Inn, Palm Spring, un grup de Sant Feliu de Guíxols, recrea el folk, el country i el blues americà dels anys trenta fins a l'actualitat, amb un so acústic i ideal per a petits formats, amb guitarra, contrabaix, algun banjo, alguna mandolina i dues o tres veus. Donació: 8€ (associats 6€ i menors de 13 anys gratuït). Entrades anticipades: www.mascanada6.com. Organitza: L’Entitat de Mascanada6. 

Divendres 20 de maig
*Cantata del Mussol, amb totes les escoles de Sant Feliu de Guíxols. A les 11h a Guíxols Arena. Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música. 
*Club de lectura feminista. “Yo vieja: apuntes de supervivència para seres libres”, d’Anna Freixas, amb la presència de l’autora. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Cicle Gaudí – Cinema: Libertad (drama). Direcció: Clara Roquet. Original en castellà. Durada 90 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

Dissabte 21 i diumenge 22 de maig
*11a edició Cursa solidària Oxfam Intermón Trailwalker 2022. D’Olot a Sant Feliu de Guíxols seguint la ruta del carrilet, ruta de 100km, ruta de 50km i 10km. Per a més informació i inscripcions a: https://trailwalker.oxfamintermon.org/

Dissabte 21 de maig
*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Sortida de natura “Les plantes de la ratafia”. A les 11h. Lloc de sortida: Al vestíbul del Museu d’Història –Oficina de Turisme (Monestir).  A càrrec de la naturalista Mònica Lòpez. Itinerari per la vall de les Comas. Inscripció obligatòria al vestíbul del Museu d’Història-Oficina de Turisme (Monestir). Places limitades. Preu: 4€ general; 2€ Amics del Museu. Places limitades.
*35è Aplec de la Sardana: 
-A les 18h Concert amb la cobla La Principal de la Bisbal al Teatre Narcís Masferrer. Presentat per Joan Teixidor. Taquilla inversa. 
-A les 22.30h Ballada de sardana amb la cobla La Principal de la Bisbal. Al passeig, davant del restaurant el Marabú. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana
*Excursió a la fira de la cirera de Ceret. Per a més informació al Casal Tueda Gent Gran, c/ Gravina, 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058.
*Club de Lectura Feminista: Yo vieja: apuntes de supervivència para seres libres, d’Anna Freixas, amb la presència de l’autora. A les 18h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Inauguració de l’exposició Biografia esmicolada de Miquel Lligadas. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69).

Diumenge 22 de maig
*Concert-Vermut amb Sotrac. A les 12.30h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 
*35è Aplec de la Sardana:
-A les 10.30h i a les 16.30h Aplec de la Sardana al Guíxols Arena [COMPTE PERQUÈ EN ALGUNS INDRETS APAREIX PUBLICAT "APARCAMENT HORTA D'EN PALAHÍ, QUAN EL CORRECTE ÉS "Guíxols Arena Carpa". Amb les cobles Sant Jordi, Ciutat de Girona i Tres Vents. Taquilla inversa. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

De dilluns 23 a divendres 27 de maig
*Setmana de microconcerts. A càrrec dels alumnes de l’Escola de Música. A les 18h i a les 19.30h. A la sala Auditori i aula 1.1 de l’Escola de Música. Gratuït. Durada: 50 minuts cada sessió. Organitza: Escola Municipal de Música. 

Dilluns 23 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414.  

Dimarts 24 de maig
*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 12h. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 
*Presentació del llibre Escrivim el futur amb tinta lila de Carme Forcadell. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 

Dimecres 25 de maig
*Sessions grupals: Eines per gestionar les pèrdues (Amistats, feina, parella, malaltia, emancipació de fills i filles,...). De 15 a 16.30h al Centre Cívic Vilartagues. Per a més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., tel. 972 820101.
*Xerrada: La mort digna, a càrrec de Miquel Verdaguer, voluntari de l’associació DMD-CAT (Dret a Morir Dignament de Catalunya). Es parlarà, entre d’altres, del Testament Vital (Voluntats Anticipades) i de la situació actual de l’eutanàsia. A les 18h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Club de Lectura Llegir El Teatre: El pes d’un cos, de Victoria Szpunberg. L’obra parteix de la idea de quin sentit té mantenir en vida el cos d’algú, que ha perdut totes les facultats que ens fan humans. A càrrec d’Elena Avellaneda Noguera. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 27 de maig
*Gala Nit de l’esport.  Reconeixement als esportistes locals i entitats. A les 20h al Guíxols Arena. [Atenció, en alguna versió antiga d'aquesta agenda NO apareix aquest acte]

Dissabte 28 i diumenge 29 de maig
*Indiketes Adventure Race. Raid d’Aventura per via verda i mar a Sant Feliu de Guíxols. Inscripcions a: http://www.indiketes.cat/

Dissabte 28 de maig

*Properament informarem de més detalls d'aquesta activitat. Diada de la Mobilitat Segura, al Guíxols Arena. 28 de maig de 2022 entre les 9 i les 14 hores.
*Diada de l’esport. De 16 a 20h fira d’entitats a la carpa i inflables i estacions esportius/ves al Guíxols Arena. 
*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Presentació de la campanya gastronòmica del Peix Blau: Tastets de peix blau a preus populars dels diferents establiments participants. Taller infantil relacionat amb el Peix Blau amb la tècnica de Gyotaku, a partir de 3 anys. A les 11h a La Rambla.  
*Hora del Conte: Històries de bosc, amb Sàndal Produccions. Espectacle de titelles de fusta. Dos biòlegs ens convidaran a passar un dia explorant el bosc, descobrirem històries amagades d'animals de la fauna catalana i a alguns els haurem d’ajudar. A partir de 2 anys. A les 12h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Cicle Literari: Presentació del llibre 1 dia d’octubre i 2 poemes. Quan l’esperança venç la por de Josep Rull. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 

Diumenge 29 de maig
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 30 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414.  

Dimarts 31 de maig 
*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 

CURSOS

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

Cada dimecres
*Conversa en anglès. De 11.30 a 12.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Cada dijous
*Conversa en italià. De 19 a 20h. A càrrec de Grazia di Dio a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Cada divendres
*Conversa en alemany. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

*Cursos del Casal de Gent Gran Salvador Espriu

*Sevillanes: Dimarts de les 15 a les 16.15h amb la Bailaora “La Bicha” al Centre Cívic Vilartagues.
*Country: Dijous de 18 a 20h. A càrrec de la professora Isabel Ortíz al Centre Cívic Vilartagues. 
*Curs de pintura: Dilluns i dimecres de 18 a 20h. A càrrec de José Miguel Catalán al Centre Cívic Vilartagues. 
*Taller de memòria: Dimecres d’11 a 12h A càrrec de la psicòloga Anna Agustí al Centre Cívic Vilartagues.
*Ioga: Dilluns i dijous de 16 a 17h. A càrrec d’en Cesc Quílez d’Espai Ganesha al Centre Cívic Vilartagues.  
*Manualitats: Dimarts de 17 a 19h i dijous de 16 a 18h. A càrrec de la professora Nati Fañanas al Centre Cívic Vilartagues. 
*Taller vestits de paper: Dijous de 18 a 20h. A càrrec de la dissenyadora Maruja Bolívar al Centre Cívic Vilartagues. 
*Assajos de la Coral: Divendres de 16 a 18h. A càrrec del músic Jordi Giró al el Centre Cívic Vilartagues. 
*Gimnàstica de Manteniment: Grups de 2 o 3 dies. De dilluns a divendres de 9.30 a 10.30h o de 10.30 a 11.30h. 
Per a més informació i inscripcions: Casal de la Gent Gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues. Tel. 972 821897 / 972 82 01 01 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..


*Cursos del Casal de Gent Gran Tueda

*Gimnàstica de manteniment: Dilluns, dimecres i divendres, grup 1. Dimarts i dijous, grup 2, de les 10.15-11.15h. Monitora d’Esports Montse. Al Pavelló La Corxera.
*Taller de Memòria. Divendres de 16 a 17h grup 1, de 17.15 a 18.15h, grup 2 i de 18.30 a 19.30h, grup 3. A la biblioteca del casal. Professora Anna Puig.
*Conversa en anglès. Dimecres de 16 a 17h. Al Centre Cívic Tueda. Professora Pauline.
*Anglès Gramàtica. Dimarts de 10 a 11h grup 1 i d’11 a 12h. Grup 2. A la biblioteca del casal. Professora Marian.
*Informàtica. Dilluns i divendres de 10 a 12h. 
*Català. Dimarts de 17 a 18.30h grup 1 i dijous de 17 a 18.30h.grup 2. A la biblioteca del casal. Professora Fina Pujolràs.
*Taller de Pintura. Dijous de 16 a 17.45h grup 1 i de 18 a 19.45h grup 2. A la sala 1 del Centre Cívic Tueda. Professora Margarita Ayats.
*Patchwork. Dimecres de 17 a 20h. A la sala del bar del Centre Cívic Tueda. Professora Sílvia Giménez.
*Ioga. Dilluns i dijous. De 9.30 a 10.30 Grup 1 i de 10.30 a 11.30h Grup 2. Professor Cesc Quilez. Al Pavelló d’Esports Carles Nadal.
*Manualitats. Divendres de 16 a 19h. Sala 1 del Centre Cívic Tueda. Professora Susana.
*Assajos Coral. Dimarts de 18 a 20h. Sala 1 del Centre Cívic Tueda. Professor Albert Roncero. 

Per a més informació i inscripcions, adreceu-vos al despatx del Casal al Centre Cívic Tueda. C/ Gravina, 39-42 tel. 972 82 13 10/ 972 82 10 58 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

EXPOSICIONS:
*Exposició Homenatge a l’obra Abcedari, una joia solidària que va realitzar el poeta Miquel Martí i Pol. Mostra itinerant Abcedari Solidari, a més del haikus de Martí i Pol, hi trobareu l’obra 26 artistes i 26 escriptors contemporanis que reten homenatge al poeta, en una exposició que uneix art, literatura i solidaritat. Fins al 12 de Juny a l’Espai Carmen Thyssen. Gratuït. Organitza: Associació cultural Òpera de Sitges en col·laboració amb la Fundació Miquel Martí i Pol, comissariada per Gabriel Serrano. 
*Exposició Mandales de diversos autors.  Fins al 15 de maig a la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69).  *Exposició: Premis Nacionals de Cultura 2021. De l’11 al 24 de maig. Amb especial atenció a Narcís Comadira, escriptor i artista, i Maria Contreras, fotògrafa, tots dos estretament vinculats a Sant Feliu de Guíxols. Al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit durant l’horari d’obertura. Organitza: Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
*Exposició: La mort, digna i il·lustrada,  de l’associació DMD-CAT (Dret a Morir Dignament de Catalunya). Del 20 de maig al 10 de juny. 31 artistes joves del món de la il·lustració mostren les seves creacions per representar la mort i canviar la imatge estereotipada i repetitiva que tradicionalment ha servit per representar-la. Al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit durant l’horari d’obertura. 
*Exposició Biografia esmicolada de Miquel Lligadas. Inauguració: 21 de maig a les 19h. Fins al 17 de juliol. A la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 
*Exposició grup d’alumnes Curs de Pintura del Casal de la Gent Gran Salvador Espriu. Al Racó de l’Art del Centre Cívic Vilartagues. Durant tot el mes de maig.
*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos).    
Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5,00€.

*MUSEU D’HISTÒRIA - MONESTIR
-Guíxols. Eines i creences. Una exposició sobre la cultura ibera a la nostra ciutat – Planta 1
-El Monestir i la vila. La progressiva formació de la vila a l’entorn del monestir benedictí- Planta 1
-Torre del Fum i Porta Ferrada. Dos espais patrimonials i un mirador privilegiat - Planta 1
-Albertí, l’etapa suïssa. Pintura de Josep Albertí i Corominas – Planta 3
-El Casino i la Modernitat, Tallers d’Història 2022 – Planta 4. Fins al 31 de maig.
Exposició de treballs artístics dels centres educatius, centrada en el Casino dels Nois, que representa el canvi de mentalitat en un dels moments on la transformació de la ciutat ha estat més profunda: a finals del segle XIX. Organitza: Arxiu Municipal i Museu d’Història. 

Horaris: De dimarts a divendres de 10 a 14 h. Dissabtes de 10 a 18 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h. Dilluns tancat.

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS
*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11). Cada divendres Nit de salsa a partir de les 23h, entrada 10€/12€. Cada diumenge Ball de 18 a 22h, entrada 10€. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com. 
*Festival de Tango. Del 16 al 19 de juny. Per a més informació in inscripcions: https://www.tangocostabrava.com. 

Imprimeix