ACTIVITATS 

SANT FELIU DE GUÍXOLS

1 AL 30 DE JUNY DE 2022

 

www.visitguixols.com: todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).


*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

*Campanya gastronòmica de Peix Blau Ganxó. Fins al 19 de juny. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com. Hi haurà sortejos a les xarxes socials. 

*Festival Porta Ferrada 2022: Per a informació i entrades, adreceu-vos a la web oficial del festival www.portaferrada.cat i/o al punt de venda oficial, Can Solés (C/ Sant Pere, 41).

*Casals d’estiu: Online: ciutadania.guixols.cat, presencials: Punt Jove (c/ Mall,61) de dilluns a divendres de 9 a 13h, tel. 972 327360 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Servei d’assessorament psicològic. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 

*Servei d’Atenció Integral a les persones LGBTI (SAI). Per a informació i assessorament, cal sol·licitar cita prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 972 820101.

*Campionat de billar. Durant tot el mes de juny al Casal Tueda Gent Gran. 

*Campionat de botifarra, parxís i dominó. Durant tot el mes de juliol. Al Casal Gent Gran Salvador Espriu. 

*Avançament Excursió al mes de juliol: El Pedraforca i el desconegut Centre Picasso a Gósol. Per a més informació al despatx del Casal Tueda Gent Gran, de dilluns a divendres de 10 a 13h. 

*Dinar d’aniversari del casal. Divendres 8 de juliol a les 13.30h al Centre Cívic Vilartagues. Homenatge a les persones de 90 anys i a les parelles amb 50 anys de convivència. Informació al despatx del casal de la Gent Gran Salvador Espriu, els dilluns i dijous d’11 a 13h. 

*Ioga a la platja del centre. Del 5 de juliol a l’1 de setembre a la platja de Sant Feliu de Guíxols. Els dimarts i dijous de 8 a 8.45h a la platja, davant dels Jardins Juli Garreta. Gratuït. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració de l’Espai Ganesha.

*Ioga a la platja de Sant Pol. Del 3 de juliol al 28 d’agost. Els diumenges de 8 a 8.45h a la platja de Sant Pol, davant de l’Hotel Sant Pol. Gratuït. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració de l’Espai Ganesha.

*Calendari d’activitats Aquàtic Club Xaloc: 14 d’agost Travessia de Sant Feliu de Guíxols, 28 d’agost Travessia “Volta del Serrà” Sant Feliu de Guíxols, 24 de setembre Campionat Catalunya Gran Fons Natació amb Aletes Sant Feliu de Guíxols, 8 d’octubre Aquatló de Platja d’Aro. Més informació a www.clubaquaticxaloc.cat Organitza: Club Aquàtic Xaloc.

*”Escalart 2”. Puja els esglaons fins a l’av. Juli Garreta. L’alumnat de Batxillerat artístic de 1r curs de l’institut en col·laboració amb l’associació cultural Aleph, han fet dues intervencions per l’Escalart 2. Es troben a les escales que pugen des de la plaça del Mercat i des del carrer Estret cap a l’av. Juli Garreta, que porta a la zona del Monestir i a la badia de la ciutat.

*Palmira, un espectacle músico-teatral de Bubolina Teatre. L’1 de juliol a les 19h a l’Hort del Rector (Monestir). Preu: 7€ (general); 5€ (socis Amics del Museu). Venda d’entrades al vestíbul de l’Antic Hospital. Aforament limitat: 95 persones. Activitat relacionada amb l’exposició Palmira Jaquetti, llum a l’ànima. 


Dimecres 1 de juny

*Sortida cultural : Tren del Ciment – Fàbrica Asland. Pobla de Lillet – Castellar de n’Hug. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

*La salut de les dones: Cuida el teu sòl pelvià amb hipopressius. a càrrec de Santi Serralvo Llanas. D’11.15 a 12.15h. Al Centre Cívic de Vilartagues. Organitza: SIAD. 


Dijous 2 de juny

*Concert Projecte de música comunitària Cobla Gaziel. A les 10.30h a la plaça del Mercat. Gratuït. Durada: 45 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música.  

*La salut de les dones: Millora la salut mental amb el Mindfullness. A càrrec de Núria Pérez Deulofeu. D’11 a 12.15h al Centre Cívic de Vilartagues. Organitza: El SIAD. 


Divendres 3 de juny

*Club de Lectura de Narrativa. El mesurament del món, de Daniel Kehlmann. A càrrec de l’escriptor Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Xerrada amb el grup de Natura Sterna: “La vall del Ridaura: el Local Patch de Sterna. Amb Carlos Álvarez-Cros. Explicarà què és un Local Patch, posant l’exemple de la vall del Ridaura i fent un repàs al coneixement actual del seu patrimoni natural, reunit per Grup de Natura Sterna. A les 19.30h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69).

 

Dissabte 4 de juny

*Torneig de futbol base. Tot el dia al camp de futbol de Vilartagues. Activitat gratuïta per al públic assistent. 

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Xerrada La prehistòria al massís de l’Ardenya. A les 11h a l’Ermita de Sant Amanç. A càrrec de Xavier Niell Ciurana (Arqueòleg especialitzat en Megalitisme). Inscripció a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Socis Ardenya i menors de 14 anys gratuït. Públic general: 5€. Aforament limitat: 40 persones. Organitza: Ardenya Patrimoni i Natura. 

*Show cooking: Guillem Céspedes Triadú del Barcarola Hotel-Restaurant Les Dunes presenta Tàrtar de salmó marinat amb soja i wasabi. A les 11.30h al Mercat Cobert. Diferents xefs us ensenyaran a cuinar delicioses receptes de peix blau. Obert a tothom. 

*Presentació del llibre: Els ulls vius de la mort,  de Fèlix Rueda, amb la presència de l’autor. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Cicle Literari: Presentació del llibre Canviar de pell d’Aina Gatnau. Presenta el periodista Marc Farràs. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 

Diumenge 5 de juny

*Torneig de futbol base. Tot el dia al camp de futbol de Vilartagues. Activitat gratuïta per al públic assistent. 

*Campionat de Catalunya de natació amb aletes. Al matí i a la tarda. Activitat gratuïta per al públic assistent. 

*Concert-Vermut amb Uma. A les 12.30h a la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.


Dilluns 6 de juny

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A  les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimarts 7 de juny

*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 12h. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 


Dijous 9 de juny

*La salut de les dones: Millora la salut mental amb el Mindfullness. A càrrec de Núria Perez Deulofeu. D’11 a 12.15h al Centre Cívic de Vilartagues. Organitza: El SIAD. 


Divendres 10 de juny

*Berenar d’aniversari. A les 17h al Centre Cívic Tueda. Homenatge a les persones de 90 anys. Actuació de la Coral Gesòria...

*Presentació de llibre: No parlaràs mai un bon català. Les mentides de la immersió lingüística de Joan Mena. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Concert: Banani (Bcn, indie-rock) & Die Krögers (Bcn, indie-garage). A les 21.45 al TZVR Club. A la Ctra. Palamós 266. Donatiu: 6€.  


Divendres 10 i dissabte 11 de juny

*Jornades Internacionals Llocs de Memòria, Identitats, Identitats Professionals i Salut. Direcció: Joaquim Maria Puigvert i Sílvia Alemany – Coordinació: Lluís Coromina. 

Assistència gratuïta i lliure. Podeu consultar el programa a museu.guixols.cat. Organitza: Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural i Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.  Per a més informació i inscripcions: càAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / 972 821575. 


Divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 de juny

EXPLICA’M 7a FIRA DEL CONTE I ALTRES HISTÒRIES: Un cap de setmana a la ciutat amb el conte com a fil conductor, com a relat d’històries per a nens, però també per a joves i adults. Parades de llibres, il·lustradors i artesania amb producte relacionat amb el conte pels carrers del centre de la ciutat; espectacles de gran qualitat artística en diferents espais i per a tots els públics; activitats tematitzades en família i molt més. 

Divendres 10 de juny

*Cercavila Itinerant de girafes. A les 20 h. Recorregut: Monestir, c/ Hospital, placeta Sant Joan, La Rambla, passeig del Mar. A càrrec de la Cia. Xirriquiteula Teatre. Col·labora: Festival Porta Ferrada.


Dissabte 11 de juny

*Fira del Conte. De 10 a 20 h a la Placeta Sant Joan i La Rambla.

 

*Conte adaptat, conte contat. La importància del conte per a nens/es amb TEA. A les 10.30h al Pati de l’Antic Hospital. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec de l’Associació Viu Autisme.                  

 

*Taller: El Pescador de núvols. De 10.30 a 13.30 h al c/ Especiers, 16. Taller per a nens/es a partir de 4 anys. Preu: 8€ (inclou taller i canya de pescar). A càrrec de Racons d’Art.

 

*En Floc i la Taca al casino dels Nois. A les 11h a l’Hort del Rector –Monestir. Narració de contes per a tots els públic. A càrrec d’Assumpta Mercader amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal i Museu d’Història


*El llibre de la selva. A les 11h al C/ Sant Antoni. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels voluntaris Club de Lectura.


*Taller de Flauta Màgica. D’11,30 a 13h al c/ Hospital. Taller per a nens/es de 6 a 12 anys. A càrrec de l’Escola de Música.


*Tramuntana de contes. A les 11.30h a la placeta Sant Joan. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec de Tramuntana Editorial i esquitx Lleure.


*La llebre i la tortuga. Espectacle itinerant per a tots els públics. A les 12h. Sortida: plaça del Mercat fins La Rambla. A càrrec de Teatre Nu.


*Farmyard. A les 12.30h a la placeta Maragall. Narració de contes en anglès per a nens/es de 3 a 10 anys. A càrrec de Kids & Us


*Mary Poppins. A les 13 h al C/ Major. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura.    


*El Flautista d’Hamelin. A les 16,30 h a La Rambla. Narració de contes per a tots els públics

A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura

 

*Taller: El Pescador de núvols. De 17 a 19.30 h a la Plaça del Mercat. Taller per a nens/es a partir de 4 anys. Preu: 8€ (inclou taller i canya de pescar). A càrrec de Racons d’Art 


*Blancaneus i els 7 nans. A les 17.30 h al c/ Rutlla. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura

 

*Laika. A les 18 h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Espectacle de titelles i teatre per a nens/es a partir de 4 anys. A càrrec de la cia. Xirriquiteula Teatre. Preu: 10€. Durada: 55 min. Venda d’entrades a través de www.guixols.cat/teatre i a l’Oficina de Turisme

 

*Trobada Gegantera. A les 18 h. Cercavila de gegants per a tots els públics.  Inici al Parc Central, ballada final a la plaça del Mercat. Recorregut: plaça Alabric, c/ Rufo, av. Canàries, c/ Hériz, c/ Cúbias, plaça Empordà, c/ Àngel Guimerà, c/ Sant Ramon, rambla Portalet, passeig del Mar, plaça Mercat. A càrrec de la Colla Gegantera Ganxona.


*La Ventafocs. A les 18.30 h al c/ Anselm Clavé. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club Lectura


*The King’s servant. A les 19 h a la placeta Maragall. Narració de contes en anglès per a nens/es de 3 a 10 anys. A càrrec de Kids & Us.        


*Contes de por. A les 19 i a les 19.30 h al Museu d’Història de la Joguina. Narració de contes per a nens/es a partir de 8 anys amb visita a la Sala del Terror. A càrrec del Museu d’Història de la Joguina (La Rambla, 48-50).       


*Bruna Brown. A les 19.30 h a la parada de la fira. Presentació per a nois/es a partir de 16 anys. A càrrec de l’autora Marta Bellvehí.


*Jungle Book. A les 20 h C/ Especiers – C/ Notaria. Narració de contes en anglès per a nens/es de 3 a 12 anys. A càrrec d’On Stage.


 *Antíoca Pendragon. A les 20 h al pati de l’Antic Hospital. Presentació de còmic per a nois/es a partir de 18 anys. Amb els autors Josep Ma. Martín Saurí, Marc Juera i Òscar “Calibos”        

*Herència. A les 22 h al Racó de Garbí. Espectacle de mim i clowns per a tots els públics. A càrrec de la Cia. La Industrial Teatrera.


*Contes i altres històries de nit. A les 23,30 h. Contes per a adults (a partir de 18 anys). Bruixes i dones fosques, a càrrec d’Assumpta Mercader i Maria Carretero. Punt de trobada: Cementiri             


Diumenge 12 de juny

*Tallers. De 10,30 a 13 h a la plaça del Puig.

Simbad el Mariner. Preu: 4,00 €. A càrrec de Racons d’Art.

Banderí de fusta personalitzat. Preu: 4,00 €. A càrrec de Centre Ohana.

Contes i punt de llibre. A càrrec de C.E. Cor de Maria – Sant Josep. 


*Simbad el Mariner. A les 11.30h a la plaça del Puig. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura


*Jet Lag. A les 12 h a la plaça del Puig. Teatre per a tots els públics. A càrrec de la Cia. Iluya        

*Cacos. A les 18 h. Espectacle itinerant per a tots els públics. Inici a la Rambla del Portalet i final a la Rambla. A càrrec de la cia. Campi qui pugui        


*Granissat i orxata. A les 19 h a La Rambla – Passeig del Mar. A càrrec de l’Associació Guíxols Comerç i Turisme                                


Més informació a visitguixols.com


Dissabte 11 de juny

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Show cooking del Peix Blau Ganxó: Ismael Martín del Restaurant La Bodega de Sant Feliu presenta Seitó curat, burratina pugliese, brou transparent rosa de barbastro, xerris de colors, pesto, pernil i briox cruixent. A les 11.30h al Mercat Cobert. Diferents xefs us ensenyaran a cuinar delicioses receptes de peix blau. Obert a tothom. 

*Concert: Ganxó Fest 2022. A les 12h a Las Vegas, c/ Colom 11. Festival de grups de San Feliu. Donatiu: 8€ anticipada/10€ a la taquilla.   

*Espectacles: El Joglar d’Arnau Tordera. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 


Diumenge 12 de juny

*Viatge a la Toscana. Del 12 al 18 de juny. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.


Dilluns 13 de juny

*Concert: Luis Carrillo (València, pop). A les 12.30h a la Terrassa Fénix, Las Vegas, c/Colom 11.  

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A  les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimarts 14 de juny

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 


Dimecres 15 de juny

*Sessions de gimnàs postural. A càrrec de la Dra. Carme Lafay. Grup1 a les 17.30h i grup 2 a les 18.15h. Activitat gratuïta amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Al Casal Tueda Gent Gran. 


Del dijous 16 al diumenge 19 de juny

*Festival de Tango. Al pavelló de la Corxera. Per a més informació i inscripcions: https://www.tangocostabrava.com


Dijous 16 de juny

*Estrena mundial de la pel·lícula Bericaldista. A les 18h al Teatre Municipal Narcís Masferrer. A càrrec d l’alumnat i el professorat del CFA Escola d’Adults de Sant Feliu de Guíxols. Entrada lliure. 

*Concert grup de vent i grup de guitarres. A les 18.30h al pati de l’Escola de Música. Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música.  

*Xerrada: Xerrada sobre el càncer a càrrec de la Federació Catalana contra el Càncer. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Book Club: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, de M. Shaffer. A càrrec de Dawn Keltie, llicenciada en literatura anglesa. A les 19.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.


Divendres 17 de juny

*Berenar amb motiu de la cloenda d’activitats. A les 17h al Casal Gent Gran Salvador Espriu. 

*Grup d’instrument complementari, grup taller de veu i grup taller de guitarra. A les 18.30h al pati de l’Escola de Música. Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música.  

*Activitat D.O. Xerrada: Com afecta el canvi climàtic a les varietats catalanes, a càrrec de Miquel Figini, que ens assessorà en el tast de vins que es farà després de la xerrada. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

ANUL:LAT *Cicle Gaudí – Cinema: El ventre del mar  (drama). Direcció: Agustí Villaronga. Original en castellà. Durada 76 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*PROJECTE MUSEU CARMEN THYSSEN. A les 20h els arquitectes autors del projecte del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, Fuensanta Nieto i Enrique Sobejano, realitzaran una conferència sobre aquest projecte. La conferència es farà a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols i és organitzada per la Tribuna Fundació Jordi Comas Matamala. En acabat de l'exposició s'oferirà una copa de cava als assistents. La conferència té places limitades.

*”Música als puestus”: Cicle de música en espais emblemàtics. Dorian Wood. A les 21.30h a la Punta del Moll. Organitzat per Mascanada6, dins de la programació de 60è Festival de la Porta Ferrada. 

*Concert: Carles Bertran (Cançó d’autor) & Desert Inn, Palm Springs (St Feliu, covers de folk/country). A les 21.45h al TZVR Club, ctra. Palamós 266.   


Dissabte 18 de juny

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Connecta amb el Patrimoni: Fargnoli, un Itinerari / Taller de fotografia arquitectònica, a càrrec dels fotògrafs Joaquim Bigas i Jordi Gallego. A les 11h. Punt de trobada: Vestíbul de l’Antic Hospital. Preu: 4€ entrada general, 2€ socis d’Amics del Museu d’Història. Informació i inscripcions: A l’Antic Hospital, tel. 972 821575 de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h, diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Aforament limitat a 12 persones. Horari: De dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. 

*Show cooking del peix Blau Ganxó: Josep Camús del Restaurant El Cau del Pescador presenta Com salar anxoves, tal com ho feien els pescadors de Sant Feliu de Guíxols. A les 11.30h al Mercat Cobert. Diferents xefs us ensenyaran a cuinar delicioses receptes de peix blau. Obert a tothom.

*Concert orquestra de corda + Bigband sènior + simfònica. A les 12h al pati de l’Escola de Música. Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música.  

*Fira del cava. De 17 a 21h al c/ Sant Ramon. 

*Cicle Literari: Xerrada Ramon Vinyes, “el savi català” i el realisme màgic. Xerrada a càrrec de Xavier Colomer-Ribot. A les 19h a la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 


Diumenge 19 de juny

*Dia Universal de la Sardana. Ballada amb la cobla Marinada. A les 12h a l’Espai de la Sardana, als Jardins Juli Garreta,. Es rifarà un tortell amb venda de números. Hi haurà cadires per als assistents. Gratuït. En cas de mal temps al col·legi l’Estació. 

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.


Dilluns 20 de juny

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A  les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimarts 21 de juny

*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 12h. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 

*Cicle Cinema LGBTIQ+: Las aventuras de Priscilla, reina del desierto, amb motiu del dia de l’Orgull LGBTIQ+. Organitza: SAI Guixols, Emporderats i la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. A les 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Concert corals FB 1-2 i sensibilització. A les 17.30h al pati de l’Escola de Música. Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música.  

*Concert corals FB3- FB6. A les 19h al pati de l’Escola de Música. Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música.  


Dimecres 22 de juny

*Cloenda Aules Culturals: Medievàlia Camerata Sefarsongs. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Músics: Pedro Burruezo, Robert Santamaria i Berna Jons. 

*Concert coral i combo FA/NM i orquestra de piano i percussió. A les 18.30h al pati de l’Escola de Música. Gratuït. Durada: 50 minuts. Organitza: Escola Municipal de Música.  


Dijous 23 de juny

*Revetlla de Sant Joan al casal. Sopar i ball. Amb el músic Francesc Mas. A les 21.30h al Casal Tueda Gent Gran. 
*Programació d’actes de l’arribada de la Flama del Canigó el 23 de juny a la tarda. Consulteu-los fent clic aquí.

Dissabte 25 de juny

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.


Diumenge 26 de juny

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.


Dilluns 27 de juny

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A  les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimarts 28 de juny

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 


Dijous 30 de juny

*Presentació de llibre "Juli Garreta. Genealogia i periple Vilanoví", de Francesca Roig i Galceran. Presentació a càrrec de Jaume Nonell i Juncosa, promotor cultural i estudiós del món de la sardana, i amb la presència de l’autora, historiadora i músic tradicional. A les 19.30 h al pati de l'Escola de Música.

*Inauguració de l’exposició Palmira Jaquetti, Llum a l’Ànima. A les 18h al Monestir.

*Inauguració de l’exposició L’obra del cançoner popular de Catalunya i la Recerca dels nostres orígens. A les 18h al Monestir.


CURSOS


Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit


Dimecres fins l’1 de juny

*Conversa en anglès. De 11.30 a 12.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 


Dijous fins el 9 de juny

*Conversa en italià. De 19 a 20h. A càrrec de Grazia di Dio a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 


Divendres fins el 10 de juny

*Conversa en alemany. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 


.EXPOSICIONS:

*Exposició Homenatge a l’obra Abcedari, una joia solidària que va realitzar el poeta Miquel Martí i Pol. Mostra itinerant Abcedari Solidari, a més del haikus de Martí i Pol, hi trobareu l’obra 26 artistes i 26 escriptors contemporanis que reten homenatge al poeta, en una exposició que uneix art, literatura i solidaritat. Fins al 12 de Juny a l’Espai Carmen Thyssen. Gratuït. Organitza: Associació cultural Òpera de Sitges en col·laboració amb la Fundació Miquel Martí i Pol, comissariada per Gabriel Serrano. 

*Exposició: La mort, digna i il·lustrada,  de l’associació DMD-CAT (Dret a Morir Dignament de Catalunya). Fins al 10 de juny. 31 artistes joves del món de la il·lustració mostren les seves creacions per representar la mort i canviar la imatge estereotipada i repetitiva que tradicionalment ha servit per representar-la. Al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit durant l’horari d’obertura. 

*Exposició d’Art Biografia esmicolada de Miquel Lligadas. Fins al 17 de juliol. A la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 

*Exposició de pintura amb Pilar Ruíz, alumne del grup de pintura del Casal de la Gent Gran Salvador Espriu. Durant tot el mes de juny. Al Racó de l’Art al Centre Cívic Vilartagues. 

*Exposició del grup de manualitats del casal. Durant tot el mes de juny. Al Centre Cívic Vilartagues.

*Exposició de pintura i patchwork dels grups del casal. Durant tot el mes de juny. Al Centre Cívic Tueda.

*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos).    

Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5,00€.


*MUSEU D’HISTÒRIA - MONESTIR

-Guíxols. Eines i creences. Una exposició sobre la cultura ibera a la nostra ciutat – Planta 1

-El Monestir i la vila. La progressiva formació de la vila a l’entorn del monestir benedictí- Planta 1

-Torre del Fum i Porta Ferrada. Dos espais patrimonials i un mirador privilegiat - Planta 1

-Albertí, l’etapa suïssa. Pintura de Josep Albertí i Corominas – Planta 3

-El Casino i la Modernitat, Tallers d’Història 2022 – Planta 4. Fins al 12 de juny.

Exposició de treballs artístics dels centres educatius, centrada en el Casino dels Nois, que representa el canvi de mentalitat en un dels moments on la transformació de la ciutat ha estat més profunda: a finals del segle XIX. Organitza: Arxiu Municipal i Museu d’Història. 

-Exposició Palmira Jaquetti, Llum a l’Ànima. Poetessa i etno-musicòloga. Va produir una obra extensa que basta camps com la poesia, la traducció, la música i el folklore, i va ser una de les col·laboradores més prolífiques de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, per a la qual va recollir més de 10.000 cançons. Aquesta exposició vol ser un homenatge a la seva figura i a la peculiar manera que tenia d’entendre la vida i l’art. De l’1 de juliol a l’11 de setembre, al refectori planta 1 (Monestir). Inauguració: 30 de juny a les 18h al Monestir. 

- L’obra del cançoner popular de Catalunya i la Recerca dels nostres orígens

L’Orfeó Català com a institució, sota la direcció de Francesc Pujol i amb el mecenatge de Rafael Patxot, va impulsar aquest projecte plenament noucentista que es va cloure l’any 1936 amb l’esclat de la Guerra Civil. L’Obra del Cançoner es pot considerar un dels projectes més innovadors generats amb l’objectiu de promoure la recerca i recollida de literatura i música popular dels Països Catalans, tasca que es va fer a través de missions, concursos o donacions d’entitats o particulars, tot aplegant així un arxiu de milers de cançons

De l’1 de juliol a l’11 de setembre, al refectori planta 1 (Monestir). Inauguració: 30 de juny a les 18h al Monestir. 


Horaris: De dimarts a divendres de 10 a 14 h. Dissabtes de 10 a 18 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h. Dilluns tancat.


*L’ANTIC HOSPITAL 

-Exposició Valentí Fargnoli. El paisatge revelat – Espai la Capella. Nova exposició de fotografia; Una oportunitat excel·lent per conèixer la figura del fotògraf que va documentar la gent i el paisatge gironins abans de l’arribada del turisme.  

Horaris: De dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. 


ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11). Cada divendres Nit de salsa a partir de les 23h, entrada 10€/12€. Cada diumenge Ball de 18 a 22h, entrada 10€. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com. 

Imprimeix