ACTIVITATS

 

SANT FELIU DE GUÍXOLS

 

DE L’ 1 AL 31 D’OCTUBRE DE 2022

 

www.visitguixols.com: totes les activitats en català/ todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English

 

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).

 
*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

 

*Obertura de la Caseta del Salvament de Nàufrags: Exposició Nanses i pescadors.

 

Horaris: Fins al 16 d’octubre dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h. Entrada gratuïta.

 

*Ganxotapes Tardor 2022. Campanya gastronòmica del dissabte 28 d’octubre al diumenge 27 de novembre. Tapa+beguda 3€. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com.

 

*Teatre professional – Guíxols Escena Tardor 2022: Al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Dissabte 5 de novembre Un vestit nou per a l’Emperador a les 18h i dissabte 12 de novembre Monopoli a les 20.30h. Entrades i informació a www.guixols.cat/teatre.

 

*Els megàlits de l’Ardenya, una sortida de natura al Massís de l’Ardenya, guiada per l’especialista en megalitisme Xavier Niell. Preu: 5,00€ i 3,00€ pels socis d’Amics del Museu d’Història. Sortida el 5 de novembre a les 8:30h però inscripcions a partir del dia 22 d’octubre a les Oficines del Museu d’Història, a la 3ª planta del Monestir. Més informació al T.972821575 i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

*Escola d’Adults. Inici de les classes a l’octubre però encara hi ha la possibilitat d’inscriure’s a alguns dels cursos. Informació al Centre Cívic de Vilartagues, Pl. Salvador Espriu, s/n els dimarts de 10 a 13h i els dijous de 17 a 20h. T. 972 82 10 22 i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

*Servei d’assessorament psicològic. Cal demanar hora a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu, 2-4. Organitza: SIAD.

 

*Servei d’Atenció Integral a les persones LGBTI (SAI). Centre Cívic Vilartagues (1r pis) Plaça Salvador Espriu, s/n. Per a informació i assessorament, cal demanar hora a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 972 820101.

 

Dissabte 1 d’octubre

 

*51a Guíxols Medes. Regata classe creuer Orc. Puntuable per als campionats de Catalunya de solitaris A2 i Altura (tripulació). Organitza: Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

 *Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

 

*Presentació del llibre: Llaços de sang de Teresa Sagrera i Ramon Gasch. A les 19h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-69).

 

*Concert: Banani (Bcn/Cat-Pop 80’s)+Die Krögers (Bcn/Cat-Indie). A les 21.30h al TZVR (Ctra. Palamós, 266). Preu: 7€. Organitza: Associació TZVR.

 

Diumenge 2 d’octubre

 

*51a Guíxols Medes. Regata classe creuer Orc. Puntuable per als campionats de Catalunya de solitaris A2 i Altura (tripulació). Organitza: Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

 

*Nova edició de Dones Ganxones, Dones del món 2022. De 10 a 13.30h a la Rambla. Mostra d’entitats i dones emprenedores de la nostra ciutat. Organitza: SIAD.

 

Dilluns 3 d’octubre

 

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

*Concert: 13 Year Cicada (Berlin/Ger-diversió instrumental)+Plastiq (Hamburg/ger-electrònica experimental). A les 20h al TZVR (Ctra. Palamós, 266). Preu: 7€. Organitza: Associació TZVR.

 

Dimarts 4 d’octubre

 

*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 12h. Cal demanar hora a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 82 01 01. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

 

Dimecres 5 d’octubre

 *Inauguració Aules Culturals: La Camarga. Les santes maries. A les 18h al Centre Cívic Tueda. A càrrec de Josep Maria Vicens Batet. President d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols. Organitza. Casal Tueda Gent Gran.

 

 

Divendres 7 d’octubre

 

*La Grip Espanyola de 1918 revisada a partir de la pandèmia de la Covid-19 – Taula rodona. A les 19h a Sala Abat Panyelles, Monestir planta 4. Conferència inaugural del curs 2022-2023 de la Càtedra Martí Casals de medicina i salut en l’àmbit rural de la UDG, a càrrec de Joaquim M Puigvert. Seguidament, hi haurà una taula rodona a l’entorn del projecte d’investigació sobre la revisió que l’experiència viscuda amb la pandèmia de la Covid-19 permet fer de l’anomenada grip espanyola, que va tenir lloc el 1918, causant d’una altíssima mortalitat, especialment en persones joves. Amb la participació de Maximiliano Fuentes, Pau Font, Francesc Montero i Joaquim Maria Puigvert. Activitat d’accés lliure i gratuït.

 

*Club de lectura narrativa. De profundis, d’Oscar Wilde. A càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit.

 

Dissabte 8 d’octubre

 

*Jornades Europees del Patrimoni 2022: Brigades internacionals a Sant Feliu de Guíxols i S’Agaró. Itinerari guiat a càrrec d’Esther Bussot. Hora: 10:00h. Inici de l'itinerari a l’entrada del cementiri de Sant Feliu de Guíxols. Visita de les tombes dels brigadistes enterrats a la nostra ciutat.

 

Desplaçament en autobús fins a la urbanització de S’Agaró per continuar la visita comentada a diferents edificacions que van allotjar hospitals i residències per a brigadistes internacionals. Acabat l'itinerari, viatge de tornada amb bus fins a la plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

 

Punt de trobada a l'entrada del cementiri de Sant Feliu de Guíxols - Ronda General Massanes. Inscripció prèvia obligatòria, oberta a partir del 24 de setembre. Activitat gratuïta. Places limitades

 

Informació i inscripcions: Museu d'Història 972.821.575 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

 

*Presentació del llibre: Brigadistes. Vides per la llibertat. De Jordi Martí-Rueda amb pròleg de Jordi Borràs. 60 relats de persones anònimes i extraordinàries que van deixar les seves llars per donar suport a la lluita contra el feixisme. Hora: 12h. Sala Abat Panyelles, a la 4ª Planta del Monestir. Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia. Organitza: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

 

*Sardanes. A les 12h a l’Espai de la Sardana als Jardins Juli Garreta amb la cobla Ciutat de Granollers i a la tarda al mateix Espai, Trobada d'Escoles de Cobla, amb les escoles de Blanes i Palafolls; amb l'estrena de la sardana de Jordi Feliu : " Contra tot pronòstic". Actes gratuïts. En cas de mal temps els actes es traslladaran a l'escola l'Estació. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana.

 

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

 

*Presentació del llibre: Les altures de Sebastià Portell. A les 19h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-69).

 

*Teatre professional – Guíxols Escena Tardor 2022: Buffalo Bill a les 20.30h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu: 24€ (general) i 18€ (reduïda). Venda d’entrades i informació a www.guixols.cat/teatre.

 

Diumenge 9 d’octubre

 

*Sortida amb caiac. Hora de sortida a les 8h des de Kayak center Guíxols (Pg. Del Fortim s/n, Racó de llevant de la platja). Hora de tornada cap a les 13h. Cal portar : banyador, tovallola, samarreta de recanvi, aigua, crema solar, esmorzar i gorra. Donació de 29€ ES89 2100 8104 2523 0005 5802. Confirmar l’assistència abans del dia 5 d’octubre. Més informació al T. 658.837.199 i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza : Centre Excursionista Montclar

 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Dilluns 10 d’octubre

 

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

Dimarts 11 d’octubre

 

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal demanar hora al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

 

Dimecres 12 d’octubre

 

*Aplec de la Verge del Bon Viatge a l’Ermita de Sant Elm:

 

-A les 9.30h Santa Missa i actuació de la Coral del Monestir.

 

-Exposició de fanals mariners.

 

-A les 12h Sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera

 

-A les 14h Arrossada popular. Preu del tiquet: 10€.

 

-A les 16h Magnífica quina. Seguidament, Ball a càrrec de Xavier Músic.

 

-A les 17h Presentació del llibre de record de signatures dels visitants de l’ermita de Sant Elm. El Sr. Alcalde farà la primera signatura.

 

Hi haurà servei gratuït d’autobusos des de la pl. del Monestir a les 9h i a les 12h i servei de tornada a les 14h i a les 19h. Organitza: l’Associació Amics de l’Ermita i Paratges de Sant Elm.

 

*Concert: Cheese & Wine & Mathrock. Dreymandi Hundur (Reykjavik/Fin-Math Rock) + Lanzallamas (Bcn/Cat-Math Rock) A les 12h al TZVR (Ctra. Palamós, 266). Preu: 12€. Organitza: Associació TZVR.

 

Dijous 13 d’octubre

 

*Aules Culturals: Paisatge de la col·lecció Carmen Thyssen. A les 18h al Centre Cívic Tueda. A càrrec de Pilar Giró Román. Llicenciada en Història de l’Art. Organitza. Casal Tueda Gent Gran.

 

*Donació de sang. Unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits de Girona. Davant la comissaria dels Mossos d’Esquadara c/ Canigó. Horari de 15h a 21h.

 

Divendres 14 d’octubre

 

*Representació de l’obra: És dilluns i ara què? Del Grup de teatre Carisma de Caldes de Malavella. A les 19h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-69).

 

Dissabte 15 d’octubre

 

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

 

*Club de lectura feminista. Distòcia, de Pilar Codony, escriptora i veterinària. Amb la presència de l’autora. A les 12h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

*Espectacle musicoteatral Palmira. Amb la cantatriu Elisenda Rué i el guitarrista Izan Rubio. Un projecte de Jordi Lara. A les 18h a l’Hort del Rector (Monestir). Inscripcions i pagament a les oficines del Museu d’Història-Monestir planta 3. Preu: 7€ entrada general i 5€ socis d’Amics d’Història SFG. Organitza: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

 

Diumenge 16 d’octubre

 

*XVIII Concurs de Teatre Amateur 2022 - 2023. Cancun amb el grup teatral Toc de Teatre de Celrà. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Dilluns 17 d’octubre

 

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

Dimarts 18 d’octubre

 

*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 12h. Cal demanar hora a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 82 01 01. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

 

Dimecres 19 d’octubre

 

*Aules Culturals: Volcans i el gel de l’infern. A les 18h al Centre Cívic Tueda. A càrrec de Jordi Camins. Glaciòleg. Organitza. Casal Tueda Gent Gran.

 

Dijous 20 d’octubre

 

*Book Club. High Fidelity, de Nick Hornby. A càrrec de Dawn Keltie. A les 19:30h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

 

Divendres 21 d’octubre

Golden Beer, a partir de les 19h. A les 20h Obertura del barril. De 21 a 22,30h Actuació de Concuerdas de Rumba. De 23,30 a 1h Música amb DJ Xavi Larragay. 

 

 

*Cicle Gaudí – Cinema: Toscana (comèdia). Direcció: Pau Durà. Original en català. Durada 85 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

 

*Concert: Noïa (SFG/Cat-Indie Rock) + Sonic Beast (SFG/Cat- Rock)+Cotton Guest (SFG/Cat-Punk Rock). A les 21h al TZVR (Ctra. Palamós, 266). Preu: 9€. Organitza: Associació TZVR.

 

Dissabte 22 d’octubre

 

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm. 

* Golden Beer. A les 11h Obertura amb música ambiental. D’11,30 a 12,30h Activitat amb capgrossos. De 12 a 21h Tallers infantils. De 13,30 a 15h Actuació de Marco Deita. A les 18,30h Actuació de Mistreet Dance Studio. A les 19h Zumba. De 20,30 a 22h Actuació de Toni Cayena. De 23,30 a 1h Música amb DJ Sergi B. 

 

 

*Xerrada sobre la “La prevenció d’incendis i la gestió forestal de l’Ardenya”. A càrrec de Gaspar Segués. Coordinador ADF, Agrupació de Defensa Forestal. “Gavarres Marítima”. A l’ermita de Sant Amanç. Activitat de franc. Inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

*Teatre Quan parlem d’amor...de què parlem? 6 visions diferents sobre l’amor. A les 21h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme a partir del 10 d’octubre. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges de 10 a 14h. També es poden comprar el mateix dia, una hora abans de la representació. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba.

 

Diumenge 23 d’octubre

 

*Córrer per les mames. Sant Feliu de Guíxols és una de les 21 poblacions que se suma a la cursa solidària. Els carrers de la nostra ciutat es tenyiran de rosa en un circuit circular de 5km corrent o caminant, per recaptar fons contra el càncer de mama. Els 10€ del preu de la inscripció aniran destinats íntegrament al projecte “Guapes i valentes”. Inscripcions i més informació a www.correperlesmames.cat. Organitza: Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

 

 

*Golden Beer. A partir de les 11h. De 12,30 a 13,30h Actuació de Fran Fojo. 

 

*Teatre Quan parlem d’amor...de què parlem? 6 visions diferents sobre l’amor. A les 18h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme a partir del 10 d’octubre. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges de 10 a 14h. També es poden comprar el mateix dia, una hora abans de la representació. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba.

 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

*Concert: Zodiac Killers (San Francisco/USA-Punk) + Viki Vortex & The Cumshots (Girona-Brighton/UK-Punk). A les 20h al TZVR (Ctra. Palamós, 266). Preu: 7€. Organitza: Associació TZVR.

 

 Dilluns 24 d’octubre

 

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

Dimarts 25 d’octubre

 

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal demanar hora al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

 

Dimecres 26 d’octubre

 

*Club de lectura “Llegir el teatre”. Zona inundable de Marta Barceló. A càrrec d’Elena Avellaneda Noguera. A les 19h a la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit.

 

Dijous 27 d’octubre

 

*Cine-Filo, cicle de cinema i educació: El show de Truman, de Peter Weir. Vo subtitulada. Projecció de la pel·lícula i posterior diàleg. En col·laboració amb l’Institut Sant Feliu de Guíxols. A les 17h a la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit

 

Divendres 28 d’octubre

 

*Xerrada sobre Joan B. Cendrós a càrrec del seu biògraf, Genís Sinca (periodista i escriptor), i Laura Cendrós (promotora cultural). A les 19h a la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit.

 

Dissabte 29 d’octubre


*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

 

*Hora del conte: Què és això d’un llibre?, amb Alquímia Musical. Per a tots els públics (espectacle en clau de clown). A les 12h a la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit.

 

Diumenge 30 d’octubre


*XVIII Concurs de Teatre Amateur 2022 - 2023. Somnis de Teatre amb el grup teatral Els Carlins de Manresa. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

 Dilluns 31 d’octubre


*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

 

CURSOS

 Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

 

Dilluns

 *Conversa en francès. De 16 a 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Júlia Martinetto. Inici: 3 d’octubre. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Dimecres

*Conversa en anglès. Grup 1 : de 10:30h a 11:30h; Grup 2 : d’11:30h a 12:30h. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inici: 5 d’octubre. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Dijous

 *Conversa en italià. De 19:00 a 20:00h. A càrrec de Grazia di Dio a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inici: 6 d’octubre. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Divendres

 *Conversa en alemany. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inici: 7 d’octubre. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 Casals

 

*Activitats del curs 2022/2023:

 -Casal Tueda Gent Gran: Ioga, informàtica, patchwork, conversa en anglès, manualitats, música, català, fotografia, gimnàstica de manteniment... Informació i inscripcions: despatx del Casal de dilluns a divendres de 10 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

-Casal Gent Gran Salvador Espriu: Ioga, manualitats, taller de memòria, coral, pintura, country, gimnàstica de manteniment... Informació i inscripcions: despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues: els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897 i 972 820101, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

Sardanes

 *Curs per aprendre a comptar i repartir la sardana. Del 22 de setembre al 3 de novembre (7 sessions). Horari: dijous de 19 a 20h al Nou Casino de la Constància (1r pis). Preu: 10€ (socis) i 20€ (no socis). Imprescindible saber ballar sardanes. Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana.

 

 UNED sènior

 Cursos primer quadrimestre:

 

*Com mirar un quadre. A càrrec de Pilar Giró, llicenciada en Història de l’Art, màster de Gestió Cultural i Doctoranda Industrial. És un curs pensat per a tothom. No cal tenir coneixements en matèria artística i està orientat a facilitar recursos per interpretar les obres d’art. Per a majors de 50 anys. Horari: divendres de 16 a 18h al Monestir. Preu: 50€. Més informació: UNED Sant Feliu de Guíxols. C/ Pecher, 7-19 (Casa Palet), tel. 972 82 08 10, email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Cursos segon quadrimestre:

 

*Música i pintura: Connexions entre les arts. A càrrec de Laia Pijoan, títol superior de música i llicenciada en Història de l’Art. Veurem com la música i la pintura s’interrelacionen al llarg de la Història de l’Art. Connectarem els sentits a través d’exemples musicals i pictòrics, amb activitats pràctiques, audicions i l’anàlisi d’obres que ens ajudaran a descobrir els nexes d’ambdós llenguatges artístics. Per a majors de 50 anys. Horari: divendres de 15 a 17h a l’auditori de l’Escola de Música. Inici: 10 de febrer. Preu: 50€. Inici: 3 d’octubre. Més informació: UNED Sant Feliu de Guíxols. C/ Pecher, 7-19 (Casa Palet), tel. 972 82 08 10, email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

*L’òpera per dins. A càrrec de Tina Gorina Faz, cantant d’òpera, títol superior de cant i màster en Gestió Cultural. En aquest curs descobriràs, de la mà d’una cantant d’aquest gènere, la part menys visible però imprescindible d’un dels espectacles artístics més complets. Per a majors de 50 anys. Horari: dijous de 17 a 19h a la Casa Palet. Inici: 9 de febrer. Preu: 50€. Inici: 3 d’octubre. Més informació: UNED Sant Feliu de Guíxols. C/ Pecher, 7-19 (Casa Palet), tel. 972 82 08 10, email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 EXPOSICIONS:

 

*Exposició: Quan parles fas màgia. Fins al 15 d’octubre. L’exposició forma part d’una campanya del Voluntariat per la llengua que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal, que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. Una exposició creada per la Secretaria de Política Lingüística i gestionada territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, es podrà visitar durant l’horari d’obertura.

 

*Cendrós, el mecenes desconegut. Del 19 d’octubre fins el 3 de novembre. Un recorregut per la vida i obra de Joan B. Cendrós i Carbonell, industrial del Floïd que va convertir-se en un dels benefactors i activistes culturals més agosarats de la cultura catalana. Visites en l’horari habitual de la Biblioteca.

 

*Alta Tensión. Exposició de l’artista Duván. Fins al 15 de novembre a l’Espai59, Joan Maragall, 59. Horari : Caps de setmana de 17h a 21h

 

*Exposició GuixArt 3. Mostra col·lectiva de diferents artistes. Fins al 20 de novembre a la Casa Irla (c/ Algavira 65-69). Organitza: Casa Irla – Fundació Josep Irla.

 

*Exposició de pintura a l’oli Oda a la Existencia de Matt Denegrevaught. A partir del 2, 8, 9 15 i 16 d’octubre a la Nau Blau, c/ Sant Isidre 21. Horari: de 17 a 20h. Inauguració: 2 d’octubre a les 17h.

 

*Exposició de pintura de Jordi Estañol. Durant tot el mes al Racó de l’Art del Centre Cívic Vilartagues.

 

*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5,00€.

 

 MUSEU D’HISTÒRIA - MONESTIR

 

-Guíxols. Eines i creences. Una exposició sobre la cultura ibera a la nostra ciutat – Planta 1

 

-El Monestir i la vila. La progressiva formació de la vila a l’entorn del monestir benedictí- Planta 1

 

-Torre del Fum i Porta Ferrada. Dos espais patrimonials i un mirador privilegiat - Planta 1

 

Horaris: De dimarts a divendres de 10 a 14h. Dissabtes de 10 a 18h. Diumenges i festius de 10 a 14h. Dilluns tancat.

 

ANTIC HOSPITAL

 

A partir del 12 de setembre tancat per reformes.

 

TURÓ DELS GUÍXOLS-SALVAMENT

 

-Exposició sobre cistelleria de mar Nanses i pescadors. Una mostra que recull les diferents variants de nanses fetes amb la tècnica del teixit triangular, elaborades al litoral mediterrani dels Països Catalans. Una gran ocasió per conèixer, tocar els diferents materials naturals (canya, branca d’olivera, tamariu), entendre per a quin tipus d’espècie estava concebuda cada nansa i conèixer els testimonis dels qui les feien. Exposició feta en col·laboració amb el Museu de la sal i l’anxova de l’Escala i el cisteller Josep Mercader. Fins al 16 d’octubre.

 

Horaris: Fins al 16 d’octubre dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h.

 

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

 

*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11). Cada divendres Nit de salsa a partir de les 23h, entrada 10€/12€. Cada diumenge Ball de 18 a 22h, entrada 10€. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com.

 

Imprimeix