Guia de consells pràctics per a una bona gestió emocional i mental de la crisi del coronavirus

desperate-2293377 1280

Por per la situació d’emergència sanitària, incertesa sobre el nostre futur econòmic i el de tot el món, sensació d’aclaparament pel fet de no poder sortir de casa, distanciament físic de les persones que estimem... És normal que aquests últims dies ens sentim estressats, tristos o amb ansietat. La societat s’està enfrontant a un repte de grans dimensions i segurament incomparable amb cap altra experiència viscuda fins al moment actual.

És important detectar i acceptar els nostres sentiments, de la mateixa manera que ho és esbrinar què ens genera malestar psicològic. Fer front a factors que alteren la nostra tranquil·litat, o si més no atenuar-los, és molt més efectiu que no pas ignorar-los i deixar que s’acumulin, cosa que a la llarga pot derivar en una sensació molt pitjor de pèrdua de control.

Per tal de gestionar millor a nivell mental el confinament i la crisi del coronavirus, aquí teniu una sèrie de consells de l’Organització Mundial de la Salut i la Societat Espanyola de Psiquiatria:

· Sigues conscient del risc que correries si no respectessis el confinament. Estem parlant d’una pandèmia. Pel teu bé, i pel de les persones del teu entorn, no surtis al carrer.

· Desconnecta dels mitjans de comunicació i creu-te només les informacions de fonts fiables. És bo estar informat, però l'excés pot desembocar en saturació i desinformació. No estiguis pendent les 24 hores del dia de la premsa digital, la ràdio o la televisió: això només contribuirà a augmentar-te el nivell de preocupació. Altrament, no et creguis de manera immediata rumors o missatges de veu que arribin per WhatsApp i d'altres vies. Abans de donar per bona una informació i compartir-la, contrasta-la amb fonts oficials o fiables.

· Porta un estil de vida saludable. Construeix-te unes rutines, uns horaris. Fes cinc àpats al dia i limita’t al menjar saludable. En la mesura del possible, fes exercici físic per tal de mantenir la forma i rebaixar els nivells de tensió.

· Mantén el contacte social encara que sigui a través d’una pantalla. No t’aïllis socialment. Continua estant en contacte amb amics i familiars a través de trucades i aplicacions de missatgeria. Les videotrucades també són una molt bona alternativa per simular una trobada cara a cara.

· Distreu-te. Llegeix llibres, mira pel·lícules, segueix sèries. Entretén-te amb allò que més t’agradi.

· Fes servir tècniques de relaxació. Meditació, relaxació muscular, tècniques de respiració profunda... Són moltes les opcions que tenim al nostre abast per combatre moments puntuals d’estrès. I podem accedir a totes elles a través d’Internet.

Font: Organització Mundial de la Salut.

Imprimeix Correu electrònic

Darreres notícies

Coronavirus Consells

Documents oficials

Informatiu ràdio

Ajuntament/Administració

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits