Març 2024

 

    ACTIVITATS

   SANT FELIU DE GUÍXOLS

               De l’1 AL 31 DE MARÇ DE 2024

 

www.visitguixols.com: totes les activitats en català/ todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).

 

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

*Cuina del Bacallà & Peixopalo: Fins al 28 de març (Quaresma). Els restaurants participants a la campanya presenten menús elaborats amb aquests ingredients tan típics de la Quaresma. Informació dels restaurants participants a www.visitguixols.com.

*Ganxotapes primavera. Campanya gastronòmica de tapes. Del divendres 19 d’abril al diumenge 19 de maig. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com

*Festival Porta Ferrada 2024: Entrades ja a la venda! Per a informació i entrades, adreceu-vos a la web oficial del festival www.portaferrada.cat i/o al punt de venda oficial, Can Solés (C/ Sant Pere, 41).

*”Temps per Cures”. L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir espais d’oci i cura puntual de qualitat a càrrec de professionals per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys amb prèvia inscripció. Aquest servei de cangur puntual i gratuït es realitza cada dia en una escola diferent. No cal que els participants siguin de la mateixa escola. Horaris: Dilluns de 16.30 a 20h a l’Escola l’Estació. Dimarts de 16.30 a 19.30h a l’Escola Ardenya. Dimecres de 16.30 a 20h a l’Escola Gaziel. Dijous de 16.30 a 20h a l’Escola Baldiri Reixach. Inscripcions online: https://ciutadania.guixols.cat/canguratge_fix Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza: l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través de l’Àrea d’Acció Social i amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 

*Servei d’acompanyament en processos de pèrdua i dol. Espai gratuït i obert a tothom. Cada 2n dimecres de mes de 17 a 19h, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la./ tel. 619 15 50 36. 

*Serveis Socials de l’Ajuntament. De dilluns a divendres de 9 a 14h. Tel. 972 82 10 91, c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Hi ha dos espais: 

-Espai Espriu: Oficines centrals i unitat de gestió administrativa /atencions i  consultes serveis socials a la Plaça Salvador Espriu dins la zona peatonal del Carrer Almeria, número 87 ( davant del Centre Cívic de Vilartagues). 

-CC Tueda: L’atenció per a persones més grans de 65 anys en matèria de serveis socials es farà des de la Unitat d’Atenció a la Gent Gran, al Centre Cívic de Tueda, no a l’Espai Espriu. Aquest espai vol ser un punt d’atenció especialitzat a la gent gran, aprofitant la proximitat amb l’àrea de salut, la residència, els casals i l’àrea d’envelliment actiu.

  *”Carsharing”, compartim vehicle elèctric. Per consultar els tràmits per donar-se d’alta a la plataforma de Som Mobilitat de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://ciutadania.guixols.cat/tramits/servei i www.sommobilitat.coop

*Exàmens ACTIC. La biblioteca és un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, on pots fer l’examen per obtenir l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). La prova és telemàtica i les persones que la superen satisfactòriament obtenen un certificat que emet la Generalitat, per acreditar el seu nivell de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Dimecres tarda o divendres matí. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Dinar de la Gent Gran. Diumenge 7 d’abril. Venta d’entrades a partir del 18 de març a l’Oficina de Turisme, a la Rambla 22. 

*Oxfam Intermón Trailwalker. Participa a la Trailwalker el 6 i 7 d’abril, un desafiament esportiu i solidari en equip en un entorn natural. La prova consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 50 quilòmetres en un màxim de 16 hores. La ruta transcorre per la Via Verda de Girona, des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. Per a més informació https://www.oxfamintermon.org/ca/trailwalker

*Marnaton 2024. Dissabte 29 de juny. Prova de natació. Hi ha 4 distàncies: 12km, 6km, 1,5km i una prova especial per a nens. Ja estan obertes les inscripcions. Tota la informació es pot trobar a marnaton.com. 

 

SETMANA SANTA - PASQUA 2024
Diumenge 24 de març DIUMENGE DE RAMS 
3/4 de 12h. BENEDICCIÓ DE RAMS i MISSA DE LA COMMEMORACIÓ DE L’ENTRADA DE
JESUS A JERUSALEM.

Dilluns Sant, dia 25 de març
19h. missa

Dimarts Sant dia 26 de març
19h. missa amb CELEBRACIÓ COMUNITARIA DEL PERDÓ

Dimecres sant 27 de març
19h missa

DIJOUS SANT, 28 de març
20h. MISSA DE LA CENA DEL SENYOR.

DIVENDRES SANT 29 de març
11h VIA CRUCIS.
18h CELEBRACIÓ DE LA PASSIÓ DEL SENYOR.

DISSABTE SANT 30 de març
21’30h VETLLA PASQUAL amb Lucernari,
celebració de la Paraula, Renovació de les
promeses del baptisme i eucaristia

DIUMENGE 31 de març PASQUA DE RESURRECCIÓ
11 MISSA DE PASQUA
OCTAVA DE PASQUA, MISSA TOTS ELS DIES
FERIALS,DILLUNS INCLÓS, A LES 20h.

*a partir del dilluns dia 1 d’abril, amb l’horari d’estiu,
les misses dels dies feiners les celebrarem a les 20h.

*DIMARTS SANT 26 de març, a les 19h missa amb celebració comunitària del
perdó.

*DIUMENGE DE RAMS: 24 de març
¾ de dotze benedicció dels rams a la plaça del monestir. Seguidament missa
de la commemoració de l’entrada de Jesús a Jerusalem.

 

Divendres 1 de març

*Club de Narrativa:La tempesta” de William Shakespeare. A càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Presentació del llibre Sant Aniol d’Aguja, valls, cims i gent del Pirineu, d’entre el Vallespir i la Garrotxa d’Ernest Costa i Savoia. A les 19.30h al local del C.E. Montclar, c/ Capmany 100. Gratuït. Intervindran Imma Ventura, representant del C.E. Montclar i Quim Oliver, president dels Amics de St. Aniol. Els beneficis es destinaran a l’associació dels Amics de St Aniol que actualment estan restaurant el refugi que hi ha. 

La presentació del llibre es complementarà amb una sortida de l’Excursionisme obert del C.E. Montclar per la zona de St Aniol d’Aguja (La Garrotxa) el diumenge 10 de març. Per a més informació tel. 693 552 138 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: C.E. Montclar.

*Concert amb Heather (Bcn, post-punk) & grup convidat. A les 21.30h al TZVR Club, St Feliu de Guíxols, donació: 7€. Organitza: Associació Greenonions. 

 

Dissabte 2 de març

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Hora del Conte: "La poció màgica de la Blancaneu" i taller de les ulleres liles a càrrec de Capgiralla Contes. A les 11.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Es tracta d’una rondalla d’autoestima i amor propi, perquè estimar-se a si mateix és entendre que no necessites ser perfecte per ser grandiós. A partir de 3 anys. 

*Teatre familiar Joan sense por i la casa encantada. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Amb la Cia. La Roda Produccions. Preu: 7€. Venda d’entrades online: laxarxaguixols.framer.website i també 2 hores abans de l’inici de la funció. Organitza: Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya. 

*Cicle Literari: Presentació del llibre Dels faristols als pòdcasts de Teresa Ciges que dialogarà amb Gabriel Rufián. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

*Exhibició de ball solidària amb Mistreet Dance Studio. Ballem per Fundación Pequeño Deseo. A les 19h a la carpa Guíxols Arena. Preu: 4€. El 100% dels beneficis destinats a la fundació. 

*Concert Tuya (pop i electrònica). A les 21.30h a l’Ermita de Sant Amanç. Donació: 9€ (socis) / 11€ (no socis). Tuya és l’últim projecte de David T. Ginzo, músic multiinstrumentista i productor madrileny, que ha tocat amb bandes, tant en estudi com en directe com ara Sidonie, Russian Red, Tokyo Sex Destruction o Christina Rosenvinge.  Pop sintètic mamat de l’imaginari del rock, del pop, del folk i amb pinzellades molt ben dirigides d’electrònica i noise configuren la imatge distòpica i alhora esperançadora que s’extreu de les cançons del seu últim àlbum-llibre “Proxy” que ens presentarà a l’ermita durant la seva gira en format solitari. Aforament limitat: 60 persones dretes. Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/tuya. Més informació a www.instagram.com/tuyamusic. Organitza: Mascanada6.

 

Diumenge 3 de març

*Sardanes amb cobla La Principal de Banyoles. A les 12h a l’Espai de la Sardana, als jardins Juli Garreta. Obert a tothom i gratuït. Es rifarà un tortell de la Farinera. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana. 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Dilluns 4 de març

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 15.45h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

Dimarts 5 de març

*Conferència “Empodera’t davant la incertesa professional”. Taller per a totes aquelles persones que vulguin aprendre eines per afrontar la incertesa davant de qualsevol canvi professional, tant si treballen o busquen feina per compte d’altri com si tenen o estan iniciant un projecte empresarial. De 19 a 20.15h al Centre Cívic Vilartagues. A càrrec d’Anna Comes, psicòloga i orientadora laboral. Per a més informació i inscripcions a  https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/89489-empodera-t-davant-la-incertesa-professional. Organitza: Àrea d’Economia Local. 

Dimecres 6 de març 

*Aules Culturals: Músiques Insòlites. A les 18h al Centre Cívic Tueda. A càrrec de Xavi Lloses i Huguet, músic i compositor. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

 

Dijous 7 de març

*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024. Taller: Tast de màrqueting emocional. Taller dirigit a persones amb ganes d’aplicar tècniques de relat en clau emocional i fidelitzar la marca. Formació a càrrec de Neus Vila. De 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a: : https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87426-tast-de-marqueting-emocional. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració dels Ajuntaments de Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

*Inauguració de l’exposició Revelant la bellesa oculta de Sergi Cadenas. 8a edició de CREATIVA’T. A les 18h a l’espai Àgora del Monestir (vestíbul)

*Concert amb Fun Blues (Girona, blues). A les 21h a Casa Irla (C/ Algavira, 65-69). Gratuït / donació voluntària. Organitza: Associació Greenonions. 

Divendres 8 de març

*Dia Internacional de les Dones. Acte Institucional. Lectura del Manifest. A les 12h davant de l’Ajuntament. Organitza: SIAD. 

*Conferència El vaixell de suro. De Josep Almar (Ratpenat) i Elena Martínez . A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

 

Dissabte 9 de març

*Competició de foto Subapnea. De 9 a 13h a la zona Cala dels Frares fins a Punta Garbí (Platja Sant Feliu de Guíxols). Organitza: ACAS Costa Brava. Inscripció gratuïta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*7a Caminada per la Igualtat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. 

Ruta de 7 km pel carril bici. A les 9.30h Inici de la caminada a Sant Cristina d’Aro (Plaça Catalunya s/n). Inscripcions fins el 4 de març. Per a més informació: SIAD de Sant Feliu de Guíxols tel. 972 820101, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Visita guiada “Visita en clau de dona: Una societat canviant”. A les 11.30h al Museu d’Història – Antic Hospital. A càrrec de Xavi Roca. Gratuït. Aforament limitat (25 persones). Cal inscripció prèvia. Presencialment a la recepció de l’Antic Hospital, per telèfon 972 821575 o per c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..  Organitza: Museu d’Història. 

*Teatre professional – Guíxols Escena Primavera 2024: “El Tigre”. Una comèdia escrita i dirigida per Ramon Madaula, amb Mercè Martínez i David Olivares. A les 20.30h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/teatre, entradas.codetickets.com i a l’Oficina de Turisme. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Food & Book. Lectura teatralitzada i teca. A les 20.30h a l’Ermita de Sant Amanç. No estem parlant d’un simple club de lectura, sinó d’una trobada entre amics on, a partir d’un fil conductor, es teatralitzen textos variats, que poden anar des de Mercè Rodoreda a Pedro Almodóvar, passant per T de Teatre, altres autors coneguts, altres menys coneguts, etc. La condició per venir és portar alguna cosa per menjar que es pugui compartir, per acabar fent un vernissatge entre els assistents i sopar plegats. Donació: 2€. Aforament limitat: 30 persones assegudes. Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/foodbook.

Més informació a www.mascanada6.com. Organitza: Mascanada6.

 

Diumenge 10 de març

*Dia Internacional de les Dones. Performance DONES (IN)VISIBLES. Art inclusiu. De 10 a 14h a la Rambla. Mascanda6 també és present en el Dia Internacional de les Dones amb una instal·lació artística inclusiva que convida a participar a totes les persones, dones i homes. Es vol posar sempre de manifest el respecte entre les persones alhora que es transforma la Rambla de Sant Feliu de Guíxols en un espai d’expressió, plàstica i creativitat. Gratuït. Per a més informació: https://www.mascanada6.com/. Organitza: Mascanada6.

*Cinexic: Supercuc. A les 18h al Centre Excursionista Montclar (C/ Capmany 100). Recomanada a partir de 3 anys. Durada: 55 minuts. Preu socis: 2€, no socis: 4€. Reserves: https://cinexic.cat/projeccions/c4e10fbe-abf7-4a5b-81f7-9fa0a72d8d20. Organitza: Centre Excursionista Montclar i Òmnium Cultural. 

*XIX Concurs de Teatre Amateur: “Ofici de Tenebres” de la companyia El Centre de Llorenç del Penedès. A les 18h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció, a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Més informació a www.guixols.cat/teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Dilluns 11 de març

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 15.45h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

Dimarts 12 de març

*Taller TIC: “Gestions quotidianes a Internet. L’objectiu del taller és saber realitzar els tràmits i les gestions quotidianes a través de la xarxa, a més de conèixer les formes de pagament més segures. A partir de 16 anys. De 10 h a 13 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Places limitades. Inscripcions gratuïtes a través del formulari: https://forms.gle/KAVJY5azUC8VeXPK9 o 972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dimecres 13 de març

*Aules Culturals: Coneix el Servei Local de Teleassistència. A les 18h al Centre Cívic Tueda. A càrrec de professionals de Dipsalut, organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

Dijous 14 de març

*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024. Taller: Tast de màrqueting emocional. Taller dirigit a persones amb ganes d’aplicar tècniques de relat en clau emocional i fidelitzar la marca. Formació a càrrec de Neus Vila. De 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a:  https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87426-tast-de-marqueting-emocional. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració dels Ajuntaments de Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

*78 RPM: "Direm nosaltres: poemes musicats”. A càrrec de Cesk Freixas i Roc Casagran. Modera: Xavi Castillón, periodista cultural. Poesia i música es donen la mà per descobrir-nos com els músics d’avui interpreten la poesia catalana contemporània. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 15 de març

*Cicle Gaudí – Cinema: El Mestre que va prometre el mar (drama). Direcció: Patrícia Font. Versió original en català i castellà. Durada 105 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

 

Dissabte 16 de març

*Concert de la Coral Cypsella del Centre Excursionista Montclar per commemorar el 40è aniversari. 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer

*Jornada de la Lliga Comarcal de Natació. A partir de les 15h a la Piscina Municipal de la Corxera. Entrada gratuïta per el públic assistent. Organitza: Consell Esportiu del Baix Empordà. 

*Campionat de Catalunya de Futbol Xapes.  De 9 a 19h al Restaurant “La Muralla” a la plaça del Mercat. Inscripcions del 4 al 14 de març via Whatsapp tel. 633 048 638. Entrada gratuïta per el públic assistent. Organitza: Club de Futbol Xapes. 

*Masterclass. De 10 a 11.30h. A l’Escola de Música. Gratuït. Organitza: L’Escola de Música. 

*Mostra d’instruments per la ciutat. De 10 a 12h al carrer Joan Maragall – violí, a la placeta Sant Joan – violoncel, a la plaça del Monestir – flauta, al carrer Dr. Martí i Casals – trompeta, carrer Joan Goula – piano. Gratuït. Organitza: L’Escola de Música. 

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Visita guiada al Monestir. A les 11.30h. Punt de Trobada: Museu d’Història – Antic Hospital. Preu: 4€ entrada general/ 2€ Amics del Museu. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Mínim 10 persones/ màxim 35 persones. Per a més informació i inscripcions: Tel. 972 821575. Organitza: Museu d’Història. 

*Triple concert de combos. A les 12h al pati de l’Escola de Música, Casa Irla, Espai Ridaura. Durada: 60/75 minuts. Gratuït (a Casa Irla consumició obligatòria). Organitza: Escola de Música. 

*Jam & Food session. Foodtruck “La Conclaveta”. A les 13.30h al pati de l’Escola de Música. Durada: 2 hores. Gratuït. Organitza: Escola de Música. 

*Cicle Literari: Presentació del llibre Fucking New York. De Laura Calçada. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

 

Diumenge 17 de març

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Del dilluns 18 al diumenge 24 de març

*Volta ciclista a Catalunya. Dilluns 18 de març 1a etapa (de la 103) a Sant Feliu de Guíxols amb sortida des de la zona del port i arribada a la carretera de Girona. Per a més informació: www.voltacatalunya.cat. Esdeveniment gratuït per el públic assistent. Organitzada per l’Associació esportiva Volta Ciclista a Catalunya.

 

Dimarts 19 de març

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 9h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

Dimecres 20 de març

*Aules Culturals: Què ens interessa saber sobre les herències. A les 18h al Centre Cívic Tueda. A càrrec de Francesc González Giménez, advocat i economista. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

*Club de Lectura Llegir El Teatre: “Els Watson”. Josep Maria Mestres dirigeix aquesta comèdia britànica de Laura Wade que recupera la novel·la de Jane Austen i planteja un final per a Emma Watson i les seves germanes. A càrrec d’Elena Avellaneda. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. 

Dijous 21 de març

*Cine-Filo: Vivim en democràcia? Posterior diàleg amb Francis García Collado, doctor en filosofia. De 16.30 a 19.30h. A la Sala Abat Panyelles 4a planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Organitza: Institut Sant Feliu i Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

Divendres 22 de març

*Celebració de la primavera. A la Carpa del Guíxols Arena:

-A les 16.30h Exhibició de Sevillanes a càrrec de Mª del Mar Cobo. 

-A les 17.30h Berenar. 

-A les 18h Fi de festa amb el Duo Ciclón. 

Organitza: Casal Gent Gran Salvador Espriu.  

*Centenari del cinema amateur 1923-2023. Projecció de la pel·lícula Vida en sombras de Llorenç Llobet Gràcia, 1948. Durada: 80’. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

*Concert “Ataraxia” Xavi Molina Quartet. A les 20h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Durada: 75 minuts. Gratuït. Organitza: Escola de Música. 

 

Dissabte 23 de març

*2a edició de Correpoble 2024 – Defensa els colors del teu poble! Competició esportiva que se celebrarà al municipi de Calonge i Sant Antoni a les 10h, amb sortida des del Pavelló Adel Mechaal de Calonge. Distància aproximada: 10 quilòmetres. La cursa està oberta a qualsevol persona nascuda l’any 2012 i anteriors (majors de 12 anys). Per a més informació i inscripcions: www.correpoble.cat

 

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Cicle Literari: Presentació del llibre La Ciudad oculta de Xavier Lacalle que dialogarà amb Alfons Hereu. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

 

Diumenge 24 de març

*XIX Concurs de Teatre Amateur: “Els Miserables” de la companyia Associació Cultural Mossen Cinto Verdaguer de Viladecans. A les 18h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció, a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Més informació a www.guixols.cat/teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Dilluns 25 de març

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 15.45h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

 

Del dimecres 27 al  dissabte 30 de març

*Torneig de Futbol Internacional MIC. De 9 a 20.30h al Camp de futbol de Vilartagues i Camp de Futbol Josep Suñer i Arxer “Mascanada”. Entrada al públic gratuïta.

 

Del divendres 29 al diumenge 31 de març

Tercera edició del “Lumlab”. Festival de llums i lluminàries. De 21h a 1h en diferents llocs de la ciutat. 

 

Divendres 29 de març

Espectacle inaugural Lumlab. A les 21h a la badia de Sant Feliu. 

Tota la programació i horaris de les instal·lacions a www.lumlab.cat, www.visitguixols.com, www.guixols.cat.

 

Dissabte 30 de març

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

 

Diumenge 31 de març

*Medievàlia: Auto-Sufí-Ciència. A les 18h. Punt de trobada: al Monestir. Preu: 6€ entrada general/ 4€ Amics del Museu. Aforament limitat 35 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: Tel. 972 821575. Organitza: Museu d’Història. 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.



 

CURSOS

*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024: Aquestes formacions estan organitzades conjuntament amb els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro- S’Agaró i Santa Cristina d’Aro. Per a més informació i inscripcions, caldrà contactar amb l’ajuntament responsable de cada activitat: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Ajuntament de Platja d’Aro Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Ajuntament de Santa Cristina d’Aro Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Formacions a Sant Feliu de Guíxols:

-Tast de màrqueting emocional.  Taller dirigit a persones amb ganes d’aplicar tècniques de relat en clau emocional i fidelitzar la marca. Formació a càrrec de Neus Vila. Dijous 7 i 14 de març de 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87423-xarxes-socials-per-a-petits-negocis Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració dels Ajuntaments de Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

 

Formacions a Platja d’Aro:

-Escapa’t i viu l’emprenedoria en femení. Viu l’emprenedoria en femení, una experiència única amb dones com tu. Divendres l’1 de març de 9 a 13.30h i de 16 a 18h a Aro Impulsa (Platja d’Aro). Més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

-Escapada en femení (networking). Seguint amb el mes de l’emprenedoria en femení, proposem 3 networkings de petit format acompanyats de dinàmiques motivadores i de cohesió en clau femenina. Divendres 8, 15 i 22 de març de 9 a 13.30h a Aro Impulsa (Platja d’Aro). Més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Formacions a Santa Cristina d’Aro:

-Presència a TIKTOK per impulsar les vendes. Curs d’iniciació a TikTok amb recomanacions per crear, editar i publicar vídeos per impulsar la teva presència en línia i les vendes. Dilluns 11 de març de 14 a 16h. A l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. 



 

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

*Speaking & Listening A1 i A2. A la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit. 30 hores. A1 Dijous de 15 a 16.30h. A2 Dijous de 16.30 a 18h. Fins al juny. Professorat qualificat. Matrícula 175€. Bonificacions i exempcions. Més informació al 972 821646/ www.eoiguixols.cat. . Organitza: Escola Oficial d’Idiomes Sant Feliu de Guíxols. 

*Club de lectura en francès. Dilluns 8 d’abril, dilluns 6 de maig, dilluns 17 de juny. A les 18h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions: tel. 972 324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.



 

Casals

*Activitats del curs 2023/2024:

-Casal Tueda Gent Gran: Ioga (dilluns i dijous de 9,30 a 10,30h grup 1; de 10,30 a 11,30h grup 2). Ioga terapèutic (dimarts i divendres de 9,30 a 11h). Taller de pintura (dimarts de 15.30 a 20h). Patchwork (dimecres de 17 a 20h). Meditació (dimecres de 9,30 a 11h). Labors (dilluns i dimarts de 17 a 19h). Català (dijous de 17 a 18,30h). Informàtica bàsica (dilluns de 10 a 12h). Francès (dimarts de 17 a 18h). Conversa en anglès (dimarts de 16 a 17h). Alemany (dijous d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 10,30 a 11,30h – 2 grups). Balls en línia (dijous de 18 a 20h). Cant terapèutic (el 1r divendres de cada mes de 17 a 19h). Tallers d’enquadernació (el 1r dilluns de cada mes de 17 a 19h). Teatre: Grup de teatre del Casal de la Gent Gran amb la col·laboració de l’associació Finestral Teatre (dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de dilluns a divendres de 10 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

-Casal Gent Gran Salvador Espriu: Ioga (dilluns i dijous de 16 a 17h). Ioga amb cadira (dilluns d’11.30 a 12.30h). Sevillanes (dilluns de 18 a 19h i divendres de 19 a 20h). Ball en parella (dimarts de 17 a 18h). Country (divendres de 17 a 19h). Ball en línia (dijous de 18 a 20h). Taller de pessebrisme (dimarts de 18 a 20h). Pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Manualitats (dimecres i dijous de 17 a 19h). Puntes al coixí (divendres de 15 a 19h). Coral (dimarts de 18 a 20h). Taller de memòria (dimecres d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 9 a 10 i de 10 a 11h – 4 grups). Sardanes (dimecres a les 19h). Taller de pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues, els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897 i 972 820101, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

UNED sènior curs 2023/24

Preu 50€ (un quadrimestre) i 100€ (anual). Més informació i inscripcions: Casa Palet c/ Pecher, 7-19 els dilluns, dijous o divendres a partir de les 10h; T. 972 82 08 10; Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Cursos 2n quadrimestre:

*L'òpera per dins... i més · Tina Gorina

Com funciona un teatre d'òpera? Com es preparen els cantants per afrontar els rols? Quins tipus de veus hi ha entre el cantants d'òpera? Qui tria les posades en escena i el vestuari?

Inici 14/2/24. Els dimecres de 17 a 19h + sortida

 

*Els llenguatges de l'art al segle XX · Pilar Giró

Conèixer i gaudir son els pilars d'aquest curs en el que veurem la pluralitat, la diversitat, l’eclecticisme, la transformació, la innovació, el compromís de les diferents manifestacions artístiques del segle XX.

Inici 16/2/24. Els divendres de 16 a 18h + sortides.

 

Curs de fotografia (nivell bàsic)

Fins al 2 d’abril. Els dilluns de 19 a 21h. Al Centre Cívic Tueda, c/Gravina, 139. Preu: 30€/mes. Socis del Casal i Afic -50%. Inscripcions i més informació: Jordi Gallego, tel. 652921205, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., www.gallego.cat Organitza: AFIC Sant Feliu de Guíxols. 



 

EXPOSICIONS:

*Exposició El Rebost de Carles Piqueras. Fins al 4 de març. A la Galeria Duvan – Espai 59, c/ Joan Maragall 59. Horari: Divendres, dissabtes i diumenges de 17 a 21h. 

*Exposició Revelant la bellesa oculta de Sergi Cadenas. 8a edició de CREATIVA’T. Del 5 de març a l’1 d’abril. A l’espai Àgora del Monestir (vestíbul). Comissariada i produïda pels alumnes de segon Batxillerat Artístic de l’INS Sant Elm. Inauguració 7 de març a les 18h a l’espai Àgora del Monestir. Horari: de dilluns a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. El divendres 29 i diumenge 31 hi haurà horari de matí i tarda. 

*Exposició de pintura “Natur_Art” de Montserrat Deulofeu Rus. Fins al 10 de març al pati de l’Ajuntament. Horari: de dilluns a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges de 10 a 14h. Vernissatge: Diumenge 3 de març a les 10h. 

*Exposició de pintura “Colors”  d’Ana Rovira Serrat. De l’11 al 24 de març al pati de l’Ajuntament. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges de 10 a 13h. Vernissatge: Diumenge 17 de març a les 18h. 

*Exposició de pintura “Els pinzells i el moment”  d’Helena Gil Garzón. Del 25 de març al 7 d’abril al pati de l’Ajuntament. Horari: de dilluns a dissabte de 10.30 a 13h i de 17.30 a 19.30h. Diumenges de 10.30 a 13.30h. 

*Exposició “Tu també pots” sobre corresponsibilitat, elaborada pels diferents centres educatius. A partir del 26 de març a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. 

*Exposició Paisatges relacionals d’Adela Picón. Fins al 9 de juny. A la Capella de l’Antic Hospital. 

*Exposició Una societat canviant. S’enceta una nova etapa pel Museu d’Història a la nova seu de l’Antic Hospital. Aquesta mostra de llarga durada vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l’estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols, entre ara i 200 anys enrere. A la primera planta de l’Antic Hospital. 

*Exposició Ricard Mur, un fotògraf de postal. L’adaptació itinerant de l’exposició temporal Ricard Mur, un fotògraf de postal, es trasllada a la seva última destinació. Fins a l’11 de març de 2024. Al Parc Central.  

*Exposició de collages “GLU” de MC17. Fins al 31 de març. A la Casa Irla. 

*Exposició de pintura. Al Racó de l’Art al Casal Gent Gran Salvador Espriu. 

*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5€. 

 

*ANTIC HOSPITAL – MUSEU D’HISTÒRIA SANT FELIU DE GUÍXOLS  (c/ Hospital, 33-35)

Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Horari Setmana Santa: Dijous 28 març d’11 a 14h. Divendres 29 de març d’11 a 14h. Dilluns 1 d’abril tancat. 



 

*MONESTIR

Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972821575 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

*TURÓ DELS GUÍXOLS-SALVAMENT

Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972821575 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

 

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Ioga & Relax. Dissabtes 9 i 23 de març de 10 a 12h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-59). Sessió de ioga i brunch saludable. Preu: 25€/persona. Cal inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: 615 30 50 32 (Mireia) i 688 42 11 57 (Casa Irla). Organitzen: Mirisab Yoga i Casa Irla.

*Taller Ritual de bellesa amb productes de cosmètica natural. En motiu de la setmana de la dona. Diumenge 10 de març a les 11h al Pati de l’Àvia Nita (C/ Sant Llorenç, 24).  Amb esmorzar elaborat amb productes de proximitat. Preu: 55€. Inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o tel. 679544968

*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11):

-Cada dimecres Ball a les 17h amb DJ Pere i DJ Toni. Preu: 10€ amb berenar i consumició inclosos. 

-Cada diumenge Ball a les 18h, amb DJ Toni i DJ Pere. Preu: 10€ amb consumició. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com

*Museu de la Joguina. El museu romandrà tancat per trasllat al número 12-14 de la mateixa Rambla. Més endavant es comunicarà la data d’inauguració del nou local.











 

Imprimeix