Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit

 

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

 • C. Joan Surís, 28-34
 • Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Tel. 972 32 40 57
 • Horari: Matins, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 13.30 h. Tardes, de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 h.

Àrea gestora: Cultura i Patrimoni

 • Regidor/a responsable: Sr. Jordi Vilà i Vilà
 • Tècnic/a responsable: Sr. David Hernàndez i Gasch

Accés directe a:

Altres:

La Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit és gestionada per l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i pertany al Sistema de Lectura Pública de Catalunya. L’edifici actual, situat a l'immoble recuperat de l'antic cafè d'en Lorenzo, va ser inaugurat l’11 de gener de 2003. La biblioteca comparteix seu amb l’Arxiu Municipal, i l’edificació està protegida dins el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

La Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit és un centre d’informació que facilita l’accés lliure i sense discriminacions a la cultura, la literatura, el coneixement, la informació, la formació educativa i l’ús de les noves tecnologies, a individus i col·lectius, en igualtat d’oportunitats per a tothom.

La biblioteca compta amb 51.202 documents (2015). El seu fons està integrat per llibres, materials audiovisuals (DVD i CD) i revistes.

També disposa de materials per a col·lectius amb necessitats especials, com ara llibres en lletra gran per a persones amb dèficits de visió, llibres de Lectura Fàcil, elaborats especialment per a persones amb dificultats de lectura i comprensió, i audiollibres, llibres per a ser escoltats.

Vols saber si tenim el que busques? Consulta el catàleg.

Els Serveis

 • Informació general i bibliogràfica. Atenció i informació als usuaris per a l'accés, l'orientació i l'ús de la biblioteca.
 • Sala de consulta. Lectura i consulta en sala de tot el material que disposa la biblioteca.
 • Hemeroteca. Accés i consulta a diaris en català i castellà.
 • Préstec. Permet retirar tot tipus de material de la biblioteca, excepte els documents de la secció de referència, els últims números de les revistes i la premsa diària. Per fer ús d'aquest servei, s'ha de disposar del carnet de lector. Aquest és gratuït, personal i intransferible i el pots fer servir a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per obtenir-lo només cal omplir aquest formulari, entregar-lo al personal de la biblioteca i presentar el DNI o el passaport. Tots els documents es presten per un termini inicial d'1 mes. El préstec es pot renovar per telèfon (972 32 40 57), personalment a la Biblioteca o per Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant el codi d’usuari que apareix al carnet. Les renovacions també es poden fer en línia a través del catàleg Argus, donant-se d'alta prèviament. Es poden demanar fins a 2 pròrrogues sempre que no hi hagi cap reserva sobre el document sol·licitat.

El servei de préstec finalitza 15 min. abans de l'hora de tancament.

 • Bústia de retorn. Disposes d'una bústia de devolucions situada a la plaça de davant la Biblioteca per tornar els documents quan la biblioteca és tancada. Els documents de la bústia es recullen diàriament, excepte diumenges i festius.
 • Préstec interbibliotecari. Permet accedir a fons bibliogràfics aliens a la mateixa biblioteca. L'usuari serà avisat del moment d'arribada a la biblioteca del document demanat.
 • Préstec domiciliari. Préstec de documents de la biblioteca per a persones amb dificultats per sortir de casa seva. El servei s'ofereix amb la col·laboració de voluntaris de la Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d'Aro, que visiten els domicilis de les persones que requereixen el servei.
 • Reprografia. Reproducció de fons propis (fotocòpia) i obtinguts a partir d'Internet (impressió), d'acord amb la legislació vigent i conforme a les taxes establertes.
 • Secció infantil. Per a nens i nenes fins a 14 anys. Oferim consulta i préstec de material específic per a aquestes edats. Cal autorització dels tutors legals a l'hora d'obtenir el carnet de préstec.
 • Internet i ofimàtica. Accés gratuït a Internet i programes d’ofimàtica gestionat pel programa PuntXarxa (els menors de 14 anys necessiten l’autorització dels tutors legals per fer servir aquest servei). Permet disposar de 15 hores mensuals de consulta amb reserva prèvia del servei. Fes ara la teva reserva.

El servei d'Internet finalitza 15 min. abans de l'hora de tancament.

 • Zona Wi-fi. La biblioteca ofereix el servei d'accés a Internet sense fils (Wi-fi), amb el vostre portàtil, tauleta o mòbil. La connexió és lliure, gratuïta i sense limitació de temps.La biblioteca ofereix el servei d'accés a Internet sense fils (Wi-fi), amb el vostre portàtil, tauleta o mòbil. La connexió és lliure, gratuïta i sense limitació de temps.

El servei de Wi-fi finalitza 15 min. abans de l'hora de tancament.

 • Promoció de la lectura. La biblioteca organitza diferents activitats per promocionar la lectura: clubs de lectura, hores del conte, presentació de llibres, visites, etc. Destaquem el projecte De capçalera, amb l’escriptor Toni Sala, una iniciativa conjunta de la Institució de les Lletres Catalanes i el Servei de Biblioteques de la Generalitat, en col·laboració amb l'Institut Català de les Dones, per establir lligams estables entre un escriptor i una biblioteca pública que sigui de referència, per raons de proximitat o afecte. Actualment, en Toni Sala és el conductor del nostre club de lectura. Per estar al dia de tot el que fem, pots donar-te d’alta del nostre butlletí.
 • Activitats educatives. La biblioteca presta suport als centres educatius del municipi en relació a la lectura, la recerca i als fons bibliogràfics a través d’accions concretes: préstec de maletes pedagògiques, bibliopati, visites escolars, LECXIT (programa que té per objectiu millorar la comprensió lectora i incrementar l'èxit educatiu dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat), maletes viatgeres, formació en recerca i en fonts d'informació.
 • Converses en idiomes. Trobades setmanals per practicar la llengua oral (alemany, anglès i francès) amb una persona conductora.
 • Activa la llengua. La biblioteca facilita les trobades de les parelles lingüístiques i ofereix un espai multimèdia equipat amb ordinadors per poder seguir un curs de català en línia (Parla.cat).
 • Centre col·laborador de Viquipèdia. La biblioteca promou la redacció d’articles relacionats amb el municipi, ja sigui des de l’àmbit cultural i artístic (patrimonial, literari, musical, pictòric...) com d’altres àmbits (polític, social, econòmic).
 • Cessió de la sala d’actes. Per fer-hi activitats amb finalitat cultural i obertes al públic. Les sol·licituds per utilitzar la sala es formularan per escrit, amb una antelació mínima de vint dies naturals a la data d’inici de l’activitat. Podeu presentar la sol·licitud presencialment o telemàtica (amb certificat digital) a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OIAC).
 • Acceptació de donatius. La biblioteca accepta els donatius de particulars, exceptuant en principi, llibres de text, enciclopèdies generals, material audiovisual i revistes. Els donatius de fins a 15 exemplars físics, lliurats en mà, seran acceptats directament per la biblioteca. Per als donatius de més de 15 exemplars físics, la biblioteca pot demanar una llista dels títols per triar a priori els exemplars susceptibles de ser admesos com a donatius. Com alternativa, la biblioteca pot fer la tria in situ, allà on es trobi dipositat el donatiu.
 • Voluntariat a la biblioteca. Per a desenvolupar projectes específics, la biblioteca ofereix un servei d'acollida i formació per a persones que vulguin destinar el seu temps a tasques d'animació a la lectura d'infants i adults, formació a tercers o tasques de biblioteca.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits