Presentació de la 27a edició de la Campanya Gastronòmica del Peix Blau Ganxó

 
 

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc al Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols la presentació de la 27a. Campanya Gastronòmica del Peix Blau Ganxó,que tindrà lloc en diversos establiments de la Ciutat entre el 17 de maig i el 16 de juny.

L’acte ha comptat amb la participació d’alguns dels restauradors que participaran en la campanya d’aquest any. També hi eren presents Marc Gascons, que és el padrí d’aquesta edició; l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el regidor de Turisme de la Ciutat, Salvador Calabuig; a més d’altres regidors del Consistori.

Dos dels restauradors que ofereixen la campanya del Peix Blau Ganxó als seus restaurants, Quico Banyeras i Josep Camús, han dirigit unes paraules als assistents.

Banyeras ha destacat que “el peix és un dels puntals de la cuina mediterrània, a més d’un dels aliments més sans i nutritius que hi ha”. També ha recordat que la campanya “va néixer amb la voluntat de promocionar una cultura marítima ganxona popular de la comunitat pesquera i gastronòmica” i que “és una de les referències gastronòmiques dins el territori català”.

Josep Camús ha recordat que amb aquesta campanya “s’ha recorregut mitja Espanya” i també Andorra i que s’ha fet “molta publicitat, sempre en el nom de Sant Feliu de Guíxols”.

A continuació, el padrí d’aquest any, el restaurador Marc Gascons, ha pres la paraula afirmant que “és un plaer i un honor ser el padrí”.

També ha recordat que el peix blau és “un dels millors productes que hi ha al mar”. Gascons ha explicat que aquest aliment “té una gran varietat culinària” en les seves diferents preparacions i que caldria “valorar més”. També ha recordat la importància de tenir una llotja a Sant Feliu.

L’acte l’ha tancat el cantautor Josep Andújar , que ha interpretat la cançó oficial de la campanya del Peix Blau Ganxó.

Aquest dissabte 18 de maig es farà la presentació oficial al públic de l’edició 2019 de la Campanya del Peix Blau Ganxó a les 11 del matí a la Rambla, on hi haurà una degustació de peix blau en algunes de les seves múltiples variacions gastronòmiques.

En aquest enllaç podeu consultar el llibret  complet de la Campanya del Peix Blau Ganxó 2019. https://www.visitguixols.com/attachments/article/12774/llibret_peixblau_2019_02.pdf

Fotografia de grup Peix Blau Ganxó 2019 1024x768 Fotografia Marc Gascons padri del Peix Blau Ganxó 2019 1024x768

 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits