Una iniciativa solidària a Sant Feliu de Guíxols cosirà 4.000 mascaretes per a l'emergència

Una iniciativa solidària a Sant Feliu de Guíxols, impulsada per la responsable de l'empresa "Tu Atrezzo", Conchi Morales (la qual es dedica normalment a confeccionar i cosir mallots de patinatge i gimnàstica) pal.liarà la mancança de mascaretes detectades darrerement.

Morales es preocupava per l'evolució de la crisi del coronavirus, i volia contribuir a pal.liar-ne els efectes, i més quan veia que s'informava que es detectaven mancances.

Va aconseguir el material bàsic i els patrons per fer les mascaretes, i a través d'una crida a les xarxes socials està trobant un important contingent de persones de Sant Feliu de Guíxols i el seu voltant que tenen màquina de cosir, coneixements i experiència, i que s'han ofert per cosir-les. Amb aquesta primera iniciativa, podrà fer 2.000 mascaretes, que ja tenen un destí.

L'Ajuntament ha anat més enllà, i quan ha conegut la proposta hi ha decidit col·laborar i unir esforços conjunts.

L'alcalde, Carles Motas, ha ordenat que l'Ajuntament guixolenc ajudi aquesta emprenedora local, i ha encarregat la compra de fins a 2.000 materials per noves mascaretes per fer front a l'emergència a nivell local, fent que les mascaretes vagin especialment destinades el personal més exposat: sanitaris, voluntariat, serveis socials i altres professionals. L'alcalde agraeix l'esforç que fa la ciutadania ganxona i dels voltants cosint voluntàriament aquestes peces.

La situació d’emergència del Coronavirus provoca dies de desconcert però també fa sortir la vessant més solidària de les persones.

Actuar davant la manca de material

La promotora d’aquesta iniciativa, Conchi Morales, ha explicat a l’informatiu diari dedicat al Coronavirus de Ràdio Sant Feliu, que la idea els va sorgir arran de veure que els centre sanitaris es queixaven de la manca de material i va tenir la necessitat d’ajudar d’alguna manera. Els interessats rebran el material amb un tutorial per poder confeccionar les mascaretes. Morales veu que la seva actuació està tenint ressò en altres poblacions, i anima a fer-ho per ajudar davant la mancança.

Voluntariat a Sant Feliu, coordinat amb Creu Roja

La notícia apareix també en el moment en què apareixen noves mostres de solidaritat a Sant Feliu de Guíxols, quan la Creu Roja i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han anunciat que coordinen un servei de voluntariat per tal que tota la gent que ho desitgi pugui ajudar.
Hi ha una forma per apuntar-se, que és el mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i el telèfon 972 82 22 00 (matins)

90584550 1148866395452631 8411033540375871488 n

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits