El coronavirus, més resistent en superfícies de plàstic o acer inoxidable

89940179 2668028286640089 1782796372873838592 o

La supervivència del coronavirus en diverses superfícies està generant desconcert i controvèrsia a causa, novament, d’informacions falses que circulen per les xarxes. Lluny dels rumors, l’estudi més important fet fins ara és el publicat la setmana passada a la revista científica "The New England Journal of Medicine". Liderada per investigadors nord-americans, la recerca va concloure que on més resisteix el nou virus és en plàstic i en acer inoxidable. En aquests dos materials podria sobreviure-hi fins a dos o tres dies, per això és recurrent la imatge d’operaris desinfectant parades de bus i contenidors, zones que poden contenir elements d'aquest tipus.

El mateix estudi va revelar que el coronavirus pot resistir un màxim de 24 hores en superfícies de cartró, quelcom que desmenteix el rumor que circulava sobre una possible importació del virus a Europa per mitjà de paquets provinents de la Xina. Així mateix, cal parar atenció amb el coure, present a les monedes, perquè el COVID-19 hi pot sobreviure unes 4 hores. D’aquí la importància sempre de rentar-se les mans amb freqüència i evitar que entrin en contacte directe amb ulls, nas i boca.

On coincideixen molts experts és a titllar d’improbable el fet que el coronavirus es pugui propagar fàcilment per la roba. Consideren que la porositat que caracteritza la roba fa que el virus hi quedi atrapat, però també depèn del tipus de teixit, diuen els especialistes, i de les condicions climàtiques del moment. Per fer-hi front, s’aconsella rentar la roba amb aigua calenta, però en cap cas bullint, com s’ha pogut sentir en algun missatge ‘fake’.

Altres recomanacions són treure’s la roba un cop tornem d’haver estat en contacte amb l’exterior i utilitzar detergents que continguin un punt de lleixiu.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits