Classes virtuals i videotutorials: així és com funciona l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols

IMG 5168-min

L’emergència sanitària ha obligat a tancar les portes de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d'Aro, com la majoria d'establiments i negocis que no són considerats de primera necessitat. Però ni tan sols unes circumstàncies com les que s'estan vivint actualment impedeixen el funcionament de les classes d'aquest centre extraescolar.

Després d’uns primers dies de desconcert i reubicació, l’equip directiu de l’escola va unir esforços per a poder reprendre bona part de les lliçons des de casa. "Les classes d'instrument i de cant les hem pogut fer online bastant fàcilment, sobretot amb els alumnes que tenen de deu anys cap amunt", comenta Luís González, director de l'escola i professor d'harmonia, piano modern i repertori. "Alumnes i professors s'han posat d'acord i fan les lliçons via Skype, Zoom, Hangouts...", concreta el mateix González.

Les circumstàncies canvien quan es tracta de nens més petits, que requereixen de l’atenció gairebé íntegra dels seus pares i no tenen tanta autonomia tecnològica com els preadolescents. En aquests casos, l’escola de música ha trobat una via alternativa que passa per "gravar un tutorial al nen o nena amb una tasca concreta" que l'alumne respon amb un vídeo o un àudio de tornada, segons explica Luís González. "Està resultant molt positiu perquè l'alumne s'ha de gravar ell mateix, s'ha d'escoltar, i hi ha un molt bon feedback amb el professor", assegura el director de l'Escola de Música.

Per altra banda, les classes grupals s'han bifurcat, també en funció de l'edat, en les dues opcions que ja hem vist: videoconferències i tutorials. Amb les limitacions pròpies de la tecnologia, com la latència (el retard d'un dispositiu a l'altre) o la baixa qualitat de la connexió a Internet, les lliçons han hagut d’adaptar-se a un nou ritme i, per maximitzar-ne els resultats, els professors de l’escola fan servir eines digitals que tenen al seu abast. En aquest sentit, González admet que "les classes col·lectives costen una mica més".

En definitiva, la situació d’excepcionalitat ha obligat tothom a actuar en escenaris fins ara desconeguts, escenaris on també s’hi poden trobar oasis de temps per a un mateix. A banda del seu vincle amb l’escola de música, en Luís és compositor i aprofita el seu poc temps lliure per crear música i escriure. "L'últim projecte en què estic treballant és l'escriptura d'un mètode de música", sosté González, que conclou que "si aprofitem aquest temps de confinament entre tots, segur que en podrem treure coses positives".

----------------------------------------------

Escolta el reportatge radiofònic original d'aquesta notícia aquí.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits