En marxa el servei de trucades a tots els majors de 70 anys a Sant Feliu

woman-3188744 1280

La iniciativa de trucar una per una totes les persones de més de 70 anys de Sant Feliu de Guíxols està tenint una molt bona acollida per part de la ciutadania. És una proposta que l’Ajuntament guixolenc va posar en marxa a principis de setmana i ja s’han pogut atendre les necessitats de bona part del col·lectiu de gent gran.

Són 3.276 les persones que superen els 70 anys d’edat a la població. L’objectiu és arribar a totes elles, i és per això que s’està fent servir els telèfons que consten al padró municipal. L’inconvenient principal, però, és que hi ha més de 600 persones que no tenen associat cap número de telèfon, de la mateixa manera que hi ha casos de números obsolets o erronis. Per resoldre aquestes circumstàncies es recomana trucar directament a l’OIAC al 972 32 70 00 i informar de la situació personal.

L’Ajuntament resol immediatament aquells casos que requereixen d’una actuació urgent. Tanmateix, una part significativa de les trucades presenten supòsits de necessitats no urgents, que principalment es deriven a la xarxa de voluntaris i voluntàries que han coordinat Ajuntament i Creu Roja. S’està fent un recompte diari de totes les trucades realitzades i els propers dies se’n faran públiques les primeres dades.

En total, són més de 50 els treballadors del consistori que estan fent possible aquesta iniciativa solidària. La majoria d’ells formen part d’àrees que han vist reduïda, en major o menor mesura, la seva càrrega laboral per les restriccions pròpies de l’estat d’alarma. L’experiència, diuen, està resultant molt positiva, i destaquen en especial l’agraïment de les persones d’edat avançada quan es troben a l’altre costat de la línia telefònica.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits