Educació posa en marxa el pla perquè tots els alumnes de Catalunya tinguin accés a l'aprenentatge en línia

ipad-1126136 1280

El Departament d’Educació de la Generalitat ha posat en marxa aquesta última setmana el seu pla d’acció per intentar que els centres educatius reprenguin una mínima activitat escolar en línia. El programa se centra en l’equitat digital, és a dir, que tots els alumnes tinguin els recursos necessaris per accedir a Internet.

Fins a dia d’avui, els centres han estat treballant per completar dues llistes: l’una, relativa a tots els seus alumnes que no tenen cap mena de dispositiu electrònic i/o connexió a la xarxa, i l’altra, un inventari dels aparells electrònics portàtils que cada escola té a la seva disposició. La immensa majoria de centres educatius de Catalunya ja han enviat aquestes informacions a la Generalitat, i ara es comença a treballar en la següent i última fase del pla: proveir de dispositius i connexions aquelles famílies que no en tenen.

Segons l’estratègia dibuixada per l’executiu català, serà a partir de demà, 16 d'abril de 2020, quan es començaran a repartir tauletes, ordinadors i altres aparells casa per casa. Són dispositius que prèviament s’hauran obtingut dels centres educatius, majoritàriament, però també a través de la Fundació Telefònica, que ha facilitat 1.000 ‘tablets’ al Departament d’Educació. L'Escola Mòssèn Baldiri Reixach és la que rebrà més tauletes d'aquest origen a Sant Feliu de Guíxols: un total de cinc unitats.

Els aparells en qüestió s’entregaran amb un manual de funcionament. Val a dir que són dispositius de préstec, en cap cas de regal; per tant, se n’ha de tenir cura perquè, un cop finalitzi el confinament, puguin tornar al seu lloc d’origen tal i com havien n’havien sortit.

Com que són centenars de milers els infants i adolescents que estan escolaritzats arreu de Catalunya, la Generalitat ha optat per donar màxima prioritat als alumnes que enguany acaben cicle. Parlem, doncs, de l’alumnat de 6è de Primària, 4t d’ESO, 2n de Batxillerat i final de Cicle Formatiu. Els següents alumnes a l’escala de prioritats seran els que s’estan formant en centres catalogats de màxima complexitat.

L’objectiu final de tot plegat és, evidentment, recuperar una mínima activitat escolar. Detallar com es durà a terme aquesta activitat serà el següent pas si s’aconsegueix que tot l’alumnat del principat tingui els recursos necessaris per accedir a les plataformes escolars en línia. Algunes de les idees que ja s’han posat sobre la taula són treballar per conceptes, establir uns horaris que fugin dels que es venien fent fins ara a les escoles i fomentar la interacció entre alumne i professor.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits