La Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols es trasllada al 2021

 

sardanamaig 1024x768

Imatge d'una ballada de sardanes a Sant Feliu de Guíxols, al maig de 2019

 

  • La situació també afecta les cites previstes de Balaguer i Sant Cugat del Vallès
  • La decisió s’ha consensuat entre les tres poblacions que els propers anys ostentaran aquest títol de ‘Capital de la Sardana’ 

Arran de la incertesa per la situació d'emergència de la COVID-19 i les nombroses cancel·lacions d'actes i activitats de caire cultural, la Confederació Sardanista de Catalunya, d'acord amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Agrupació Amics de la Sardana (principals organitzadors de l'esdeveniment), han decidit ajornar al 2021 la Capital de la Sardana per Sant Feliu de Guíxols. D'aquesta manera, Sant Feliu de Guíxols s'hi proclamarà el 2021, Balaguer el 2022 i Sant Cugat del Vallès el 2023. S'ha arribat a l'entesa de manera consensuada entre totes les poblacions afectades.

La decisió s'ha pres després d'analitzar l'afectació cultural que estan generant les mesures de contenció pel nou coronavirus, i davant la impossibilitat de preveure quan es podran tornar a celebrar els esdeveniments programats amb normalitat.

Sant Feliu de Guíxols tenia preparat un programa amplíssim i molt complet que tenia el tret de sortida el passat mes de març. La jornada de proclamació de la població guixolenca com a Capital de la Sardana 2020 estava planificada pel 21 de març, però ja es va haver de cancel·lar pel context de crisi. De fet, l’estat d’alarma es va decretar tot just una setmana abans d’aquesta data.

La principal aportació de Sant Feliu era l'acostament de la sardana a les escoles i una reivindicació sardanista en clau local, amb compositors d'excepció com Juli Garreta, entre molts altres. Tot plegat ara haurà d’esperar un any. L’essència, però, es mantindrà, i l'anhel per ser Capital de Sardana es duplicarà.

Des de l'Ajuntament ganxó es considera la decisió "encertada, no exempta d'un punt de tristor, però perfectament comprensible i amb il·lusió per al nou calendari que es planteja".

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits