Ajuntament, llibreries i floristeries locals es coordinen per a celebrar Sant Jordi des de casa

book-2287584 1280

La situació actual de confinament ha obligat a interrompre i/o anul·lar absolutament qualsevol acte de caire públic. Una de les festes culturals més importants de Catalunya, la Diada de Sant Jordi, tampoc no se n’ha pogut salvar. Per primer cop en molts anys, la Rambla de Sant Feliu no podrà lluir les ja tradicionals paradetes de roses i llibres.

Per tal de capgirar la situació –en la mesura del possible-, el consistori guixolenc ha coordinat una acció conjunta amb les llibreries i les floristeries del municipi. Es tracta d’una iniciativa perquè Sant Jordi es pugui celebrar igualment, però cadascú des de casa seva. Molts d’aquests establiments de proximitat posen a disposició dels guixolencs i guixolenques la possibilitat de fer entregues a domicili tant de roses com de llibres.

stjordi2020

Com és raonable, però, els comerciants demanen antelació a l’hora de fer els encàrrecs. Queden molt pocs dies per a la jornada festiva i han de tenir marge per a poder gestionar-se la feina. Per tant, si teniu pensat regalar o simplement comprar-vos alguna obra escrita o una rosa, feu-ho quant abans.

La regidora d’Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero, encoratja la població de Sant Feliu a participar de la proposta: “La idea és que siguem previsors i encarreguem la rosa i el llibre al nostre comerç de confiança”. “Fem-ho per rebre els llibres i les roses ara –comenta la mateixa Cucharero-, o per a després del confinament; però, sobretot, no perdem aquesta tradició tan bonica que fa que el 23 d’abril tinguem un gran ambient”, conclou.

IMG 20160423 124947p

Alguns dels establiments participen a la proposta llibreriesobertes.cat. És un servei sense ànim de lucre impulsat per Òmnium Cultural, la cooperativa cultural Som i l’empresa de recursos digitals Mortensen i que exerceix de plataforma mitjancera entre llibreries locals d’arreu de Catalunya i clients. Permet la compra de llibres en línia, uns llibres que els comerços en qüestió reservaran i entregaran un cop s’hagi superat el confinament domiciliari.

Aquí sota teniu la llista de floristeries i llibreries de Sant Feliu de Guíxols implicades en la iniciativa municipal. Podeu comprovar si els negocis tenen el local obert, si estan adherits a llibreriesobertes.cat i altres dades necessàries per a fer ús dels seus serveis, com ara telèfons i correus electrònics de contacte.

Allibbb

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits