Sant Jordi 2020 a Sant Feliu: confinats, però amb un munt de propostes

chpin

Una diada de Sant Jordi confinats, però una jornada festiva i cultural al cap i a la fi. Aquest és el missatge que es vol transmetre des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. I és que per més que són dies estranys i d’incertesa, ni tan sols una pandèmia mundial com la del coronavirus impedirà la celebració del tradicional 23 d’abril. Això sí: cadascú des de casa seva.

Sant Feliu de Guíxols té programat un bon grapat d’activitats de caire lúdic i també divulgatiu. D’entrada, s’ha fet una crida arreu de la ciutat perquè es decorin finestres i balconades amb motius de Sant Jordi. Per exemple, amb roses fetes manualment amb cartolines, paper o el material de què disposi cadascú a les seves llars.

Pel que fa a lletres, un dels plats forts de la jornada seran els vídeos que es publicaran de diversos escriptors catalans amb vincles amb Sant Feliu. Els autors es gravaran per parlar de literatura, ja sigui d’obres pròpies, obres d’altres escriptors o simplement per llegir algun fragment literari. A mode d’avançament, Pilar Francès i Isidre Grau són dos exemples de literats que hi participaran.

library-4317851 1280

Així mateix, també es penjaran a mitjans públics vídeos de floristes i llibreters de la ciutat guixolenca. En aquestes filmacions explicaran com estan vivint aquesta diada de Sant Jordi sens dubte excepcional, quines són les recomanacions i novetats novel·lístiques d’enguany i un llarg etcètera.


Fer difusió de Gaziel i altres autors clàssics

Però no només es busca que literats i professionals del ram siguin els protagonistes de la diada de Sant Jordi. També ho podem ser nosaltres des de casa seguint la iniciativa Quin clàssic de la literatura catalana recomanaries per Sant Jordi?. Es tracta d’una proposta de la plataforma literària Espais Escrits a la qual s’ha adherit la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Des d’aquest equipament municipal es convida la població ganxona a filmar-se en horitzontal recitant un fragment d’alguna obra de Gaziel (o d'algun altre autor clàssic), que no sobrepassi el mig minut de durada, i que es pengi a les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter. Es demana que la publicació vagi acompanyada de les etiquetes #PatrimoniLiterariACasa, #EspaisEscrits i #Guixolsdescobreix, i també que es faci menció dels perfils oficials de la biblioteca (@biblioguixols).

Finalment, us recordem que diverses floristeries i llibreries locals posen a disposició del públic un servei de repartiment a domicili i propostes alternatives. Tanmateix, es demana antelació a l’hora de fer els encàrrecs: queden escassos dies per a la jornada festiva i els comerços implicats han de tenir marge per a poder gestionar-se la feina. Per tant, si teniu pensat regalar o simplement comprar-vos un llibre o una rosa, feu-ho quant abans.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits