Portar mascareta al carrer i en espais oberts al públic serà obligatori a partir del 21 de maig

mask-5157952 1280

El Govern de l’Estat ha decretat obligatori l’ús de mascaretes a l’espai públic o obert al públic quan no es pugui complir la distància interpersonal de dos metres. Així ho ha comunicat l’executiu espanyol aquest mateix matí a través d’una publicació al Butlletí Oficial de l’Estat, que adreça la mesura a persones de sis anys cap amunt. Entrarà en vigor a les 00:00h de la mitjanit d'aquest dijous, 21 de maig de 2020. A partir de llavors, qui no compleixi l’acció podrà ser multat.

Segons diu textualment la nova normativa, portar mascareta serà "obligatori a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que estigui obert al públic" quan no es pugui garantir la distància física d'un mínim de dos metres entre dues o més persones. En altres paraules: mentre es pugui mantenir en tot moment el distanciament interpersonal no serà necessària la mascareta; ara bé, si en algun moment i per qualsevol motiu aquesta distància ha de ser inevitablement inferior a la de dos metres, l’ús de la mascareta passarà a ser, llavors, obligatori.

Tot i que la legislació no obliga els menors d'entre tres i cinc anys a dur mascareta, sí que ho recomana. Tanmateix, la pròpia normativa recull excepcions; per exemple, la mascareta no serà exigible a aquelles persones amb problemes respiratoris o amb algun tipus de malaltia o trastorn contraindicat amb l’ús d’aquesta peça. Tampoc no serà obligatori en casos en què dur la mascareta sigui incompatible amb la naturalesa de l'activitat que s’està duent a terme, com ara menjar o una revisió al dentista.

Consulta, directament, el que estipula la nova normativa ↓