De tapes vora el mar

  • Sant Feliu de Guíxols fa la vuitena edició del Ganxó Tapes, una suculenta proposta per als visitants en el millor entorn de la Costa Brava.

Per vuitena ocasió Sant Feliu de Guíxols celebra el certamen Ganxotapes, del 22 d'abril al 22 de maig. Es tracta d'una original proposta que permet gaudir de les populars tapes, cada vegada més presents als nostres locals, bars, terrasses i diferents establiments, i que són una bona proposta per sortir de casa i venir a la nostra ciutat.
Una tapa i una cervesa Moritz (empresa patrocinadora de l'esdeveniment) costa només 2.5 euros.
En total, al certamen hi participen 44 establiments, cadascun amb propostes innovadores, suggerents i creatives.

De terra, mar i aire:
Els establiments presenten una proposta de tapa, que s'han classificat en tres categories: terra, mar i aire. Les que tenen el peix com a element principal són les que denominem de 'mar'. Les que tenen les verdures (llegums, patates...) són les de 'terra'. I les de carn són les que anomenem d' 'aire'.

Novetats, concursos, i implicació del visitant

Els qui vingueu a degustar les tapes de Sant Feliu de Guíxols teniu un paper actiu en el certamen! Hi ha diverses formes de participar: una d'elles són els concursos. El primer consisteix en la tria de la Ganxotapa més popular. Només cal penjar al facebook del certamen una foto creativa de la tapa que consumiu, amb l'etiqueta #millopopular. La que tingui més presència serà la guanyadora.
En paral.lel hi ha un segon concurs, per a les persones que vagin visitant els diferents establiments on se serveixen les tapes. S'han editat un seguit de fulletons en forma de cartilla, on hi ha un espai per posar el segell del local on consumiu la tapa. En funció dels fulls segellats entrareu en diferents categories, amb nombrosos premis.

I com a novetat d'aquest 2016 s'introdueix també la Ganxo-Tapa-Kids. És el mateix concepte de tapa... adaptada als gustos infantils!

Les tapes, delícies arran de mar

Una tapa i una cervesa Moritz són un punt i apart a la rutina diària. Són una excusa perfecta i una bona ocasió per trobar-se amb els amics, familiars, parella... i degustar aquestes destreses de la nostra cuina, que vénen bé en qualsevol moment.

Enguany les propostes són tan suggerents com els noms que us indiquem, presents en l'ampli llistat entre molts altres: tapa de blat de moro escairat amb cruixent de bacó, calada de sonsos amb lluna plena, milfulls de patata amb seitó i ceba caramel.litzada, bacallà al ajoarriero... On trobareu tots aquests plats? Als 44 establiments adherits!

Pel regidor de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig, el certamen Ganxotapes "està arribant a un punt de superació i consolidació evident, amb el nombre creixent d'establiments que s'hi van adherint".
Així mateix, per Calabuig és important ampliar amb el públic infantil, ja que es fa "en coherència amb la nostra vocació de destinació familiar. Per això un bon nombre d'establiments oferiran també tapes al gust infantil. És el que hem anomenat Ganxotapes Kids"
Tal com destaca el regidor: "ho tenim tot a l'abast per fer una campanya sorprenent: bon producte, bons professionals, un entorn esplèndid i un bon gruix de visitants que gaudeixen de les tapes de Sant Feliu de Guíxols".
 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits