La ciutat adquireix 5.000 m2 de superfície a l'entorn del monestir, en mans privades durant dos segles

DSC 6565 640x480

 

L’Ajuntament adquireix aproximadament 5.000 m2 (4.826 m2) de terrenys adjacents al Monestir.
Aquesta adquisició dotarà l'immoble d'una important superfície de zona verda al seu entorn, la qual era propietat privada des de la desamortització (1835). Entre els elements que es recuperen per a ús públic hi ha una muralla del segle XVIII, una torre de guaita, antics horts i una extensa zona verda i la casa modernista propera al Monestir.

Amb la nova adquisició es permet una continuïtat que permet connectar el Monestir amb altres zones verdes actualment de titularitat pública, que fins ara quedaven inconnexes amb aquesta propietat privada al bell mig.

Ara, amb l’adquisició, es dóna continuïtat i conjunt a tot el sector, amb noves possibilitats.

És la segona adquisició patrimonial en aquest entorn, després que al 15 de juny l’Ajuntament comprés la finca annexa al Monestir, un espai de 444 m2 afectat pel POUM, i que permetrà que la plaça torni a tenir una figura quadrada talment com l’havien concebut els monjos benedictins, on hi volien fer un claustre. La finca ocupava part de la superfície quadrada, i ara que ja és pública, es pot recuperar el traçat original.

DSC 6425 640x480

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha explicat que des de l'Ajuntament es vol encarregar el projecte executiu per ordenar aquesta zona, la majoria de la qual quedarà com a zona verda.

Per l'alcalde, "es fa un pas de gegant en l'adquisició de terreny per a ús públic, el segon més important en els darrers anys", referint-se, com a primer, a l'adquisició dels terrenys de la fàbrica surera La Corchera, d'on amb els anys ha sortit un teatre, aparcament, pavelló i a les immediacions l'estació d'autobusos i la piscina.

La part que es va comprar a meitat de juny -la llengua de terreny que entrava dins la plaça Abadia- serà edificable, i es pot posar a disposició del futur espai Thyssen si s'acaba estimant oportú.

L'acord de compra està pendent de l'autorització de la Generalitat, que arribarà properament, en ser l'agost un mes inhàbil. L'operació es valora en uns 700.000 euros.

Per l'Ajuntament es tracta d'una zona verda carregada d'història: amb muralla, torre de guaita, antics horts, casa modernista... i tot això anirà destinat a jardí i zona verda: s'hi podran fer activitats múltiples. "Pensem en concerts de petit format a l'aire lliure, o ús de cafeteria-restaurant a la casa modernista...", ha explicat Motas.

delimitacio aproximada

(En vermell, la primera compra, feta el 15 de juny. En groc, l'adquisició acordada recentment. Sobre una imatge de Google Maps)

 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits