El Festival de la Porta Ferrada tanca la millor edició de la seva història

IMG 20160817 185051

  • L'actuació del grup MANEL clausura demà l'edició 54 del Festival 2016.

El grup Manel tornarà a penjar el cartell de "sold-out" demà a les 22.30 hores a l'Espai Port de Sant Feliu de Guíxols. Amb aquest, hauran estat 8 els espectacles amb localitats exhaurides: Manolo García, Barbara Hendricks, Estopa, 2Cellos, God Save the Queen, Goyo Jiménez, Hombres G & Duncan Dhu i Manel.

Altres convocatòries amb molt bona acollida per part del públic i que han superat 85% d''ocupació han estat els concerts d'Ara Malikian, Pat Metheny & Ron Carter, Omara Portuondo & Diego El Cigala i els espectacles 'El Rey', de Teatro de Barrio i 'El Sommelier' de Fermí Fernández, ambdós inclosos al Festival Singlot durant la segona edició d'aquesta iniciativa original d'Andreu Buenafuente, amb l'humor com a protagonista.

Ha estat un any ple d'èxits amb gairebé 30.000 espectadors, 25.000 de pagament més 4.000 en altres activitats (Espai Carmen Thyssen, Village i espectacles de carrer), que situen el percentatge d'ocupació al voltant del 80%.

La reforma de l'Espai Port ha permès crear un auditori adaptable a les necessitats dels espectacles i acollir aforaments de fins a 3.000 assistents.

Convé destacar també el Cicle de Clàssica a l'Església del Monestir i al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Enguany s'han afegit nous espais com El Ginjoler i la Sala Las Vegas, que han permès portar l'ambient de Festival per tot Sant Feliu i gaudir del complement ideal per unes vacances: la cultura.

L'arribada l'any que ve del nou espai Guíxols Arena (9.800 metres quadrats) tornarà a fer possible els concerts de gran format, en un entorn renovat i perfectament adaptat a espectacles de gran convocatòria.

Amb la de 2016 ja són 3 les edicions del Festival de la Porta Ferrada sota la gestió de TheProject. La seva experiència de més de 25 anys en Festivals de formats similars i la professionalitat de tot l'equip ha fet possible incrementar la xifra de 12.000 assistents fins als 30.000 actuals, consolidant l'esdeveniment com una de les principals cites culturals de l'estiu a Catalunya.

Iñaki Martí, soci director de TheProject -promotora del Festival- destaca sobretot "la complicitat amb els operadors locals de Sant Feliu i comarca". "No s'entendria l'aposta de la ciutat per aquest projecte si aquest no tingués un retorn" "Sabem com és d'important per a la ciutat la bona marxa del Festival, la capacitat de generar nous públics any rere any. No és casualitat que els espectacles comencin majoritàriament a les 22.30 hores". "Estem amb una línia clara de creixement i amb la quantitat de possibilitats que Sant Feliu de Guíxols ens dóna quant a espais, la sensació és d'anar a més, però toquem de peus a terra, això és un projecte a llarg termini, i consolidar-lo és el repte"."Nosaltres aportem la nostra experiència per impulsar-lo i intentar consolidar-ho sota el nostre model operatiu i de programació, sent fidels a la idea de poder combinar concerts de risc amb propostes per grans públics sense perdre de vista la qualitat”.

Per la seva part, des de l'Ajuntament, el regidor del Festival Josep Saballs ha indicat que "l'edició d'enguany ha estat definitiva perquè la ciutat es faci seu el Festival”. Saballs destaca també que "l'encert en la programació ha fet que tinguem una gran repercussió a nivell mediàtic i des del vessant de ciutat referma el Festival i l'Espai Carmen Thyssen com dos projectes estratègics de promoció”.

Per últim, el Festival vol agrair la col·laboració i suport de tots els implicats, des de les institucions, encapçalades per l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, fins a les entitats locals i patrocinadors. I com sempre, als voluntaris del Festival: sense tots ells no hauria estat possible assolir l'èxit d'enguany.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits