L’estudi conclou que és viable fer un aparcament de 600 places a la Corxera

APARCAMENT-SIMULACIO 1280x768

  • El Govern de Sant Feliu de Guíxols vol aprovar al Ple d’octubre l'estudi de viabilitat de l'aparcament a la zona de la Corxera, el qual confirma que és viable econòmicament realitzar aquest equipament.
  • L’alcalde, Carles Motas, ha presentat amb els seus socis de govern les principals conclusions d’aquest document, lligat a l’interès de resoldre part de la mancança de places de pàrking a la zona centre des de l’av. Juli Garreta fins a l’alçada de la Rambla del Portalet.

Seguint l’estudi, és viable un aparcament amb una capacitat de vora 600 places a la Corxera, ocupant el perímetre actual (es preveuen dues plantes soterrani, una planta baixa i una de terrat, que visualment des del carrer queda a poca alçada). Això triplica les places existents ara mateix a la Corxera; és viable amb una ocupació de promig d’entre el 9 i el 13%.

L'explotació d'aquest equipament és conjuntament amb l'explotació de la primera planta soterrani de l'actual aparcament, ja existent, a la plaça del Mercat, així com el conjunt de la zona blava de la ciutat (la qual no preveu cap modificació, ni tindrà menys places).

El cànon de la concessió de l'aparcament ha de ser zero. Això vol dir que l'Ajuntament no haurà de pagar al concessionari, ni aquest haurà de retornar diners a l'Ajuntament; s’estableix una concessió a 40 anys, i l’empresa que ho vulgui explotar invertiria
–segons l’estudi- entre 9 i 10 milions d’euros per fer l’equipament, el qual tindria aquestes característiques (vegeu imatge de simulació).

• Les 2 plantes soterrani ocuparan tot l'espai possible fins a la vorera del carrer de Callao. Això aporta 178 places per planta.
• Les 2 plantes sobre "rasant", en superfície, fan més àmplia una vorera-passeig al carrer de Callao, i la seva capacitat queda delimitada en 121 vehicles per planta.
• La suma total d'aquesta solució és de gairebé 600 places (598 exactament). Aquesta xifra triplica la capacitat actual de l'aparcament de la Corxera (que té vora les 150 places).

L’Equip de Govern té clara des del primer moment l’ampliació d’aparcament a la Corxera –propera al monestir i Espai Thyssen, així com la zona comercial. Tampoc no s’atura aquí; Carles Motas ha anunciat que més endavant calen accions a l’altra banda de la badia –zona de les antigues pistes de tennis-, per acollir els vehicles que arribin a la zona centre de la ciutat.

L’alcalde ha explicat que “en políltica d’aparcament estratègic mai no s’havia arribat tan lluny, avançant tant, com amb el que es presenta ara mateix”. En parlar-se d’una concessió de molts anys, i preveient possibles necessitats futures, l’aparcament pot crèixer en alçada entre una i dues plantes més. Si cal arribar a aquest supòsit, hi ha la possibilitat d'ampliació amb una planta més, i s'arribaria a 719. I si en calgués encara una altra superior, s’arribaria gairebé al miler. En tot cas, queda la porta oberta.

Al mateix temps, com s’ha indicat, l’alcalde, Carles Motas, ha reiterat que “en cap moment hi ha prevista la modificació del traçat de la zona blava existent, ni l’eliminació de places existents”.

Per tal de poder fer els soterranis, es transplantarà l'arbre existent que està catalogat (un plàtan de grans dimensions). Portar a terme aquest aparcament no provoca canvis en l’entorn (l'aparcament en superfície de l'estació d'autobusos no pateix variacions i queda també igual l'aparcament de la carretera de Tossa, que actualment està lliure i gratuït)

• Bonificació per a residents

L'aparcament de la Corxera serà bonificat per als residents. S'establirà una tarifa bonificada per a l'aparcament en rotació.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits