L'Ajuntament posarà al dia el sector ‘Rius i Calvet’ i el dignificarà amb una graderia-amfiteatre sobre la platja

render0

Una graderia semicircular, en forma d'amfiteatre sobre la platja, servirà d'accés al mar i alhora per celebrar espectacles i esdeveniments sobre la sorra amb vista al mar. Un jardí linial i un passeig entre el vial i la graderia. Un arranjament de l'asfalt i l'ampliació del calaix de la desembocadura de la riera. Són, en resum, les importants millores que el Govern de Sant Feliu de Guíxols preveu per millorar i posar al dia l'envellit sector del racó de Garbí i passeig de Rius i Calvet, ubicat a l'extrem dret de la badia guixolenca. El consistori ha aprovat l'avantprojecte d'urbanització d'aquest àmbit.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha presentat aquest dijous 3 de novembre el projecte. La inversió es divideix en dos anys, essent la primera al pressupost 2017. Les obres començaran a l’octubre de 2017, amb un període d’uns vuit mesos, per no entorpir la temporada turística d’estiu.
En l'actualitat, i des de fa anys, l'entorn presenta un urbanisme antiquat, amb mancances en els vials, amb arrels del Passeig Rius i Calvet sobresortint dels escocells (envaint la vorera i l'asfalt) amb desperfectes en el paviment i incrementant el mal estat de la urbanització.

Fa anys que no s'ha portat a terme cap intervenció integral en aquest espai, i el temps anava incrementant el deteriorament i que es veiés obsolet. La voluntat de l'Ajuntament és una reforma integral, que no només en millori la superfície i l'estètica sinó que també actuï a sota: és necessari ampliar la secció del caixó de la desembocadura de la riera del Monestir, segons el Pla Director de Sanejament.

El pressupost de les actuacions previstes és de 1.173.340,00 € (sense IVA).

render2

Objectius:
• Dignificar la plaça que es forma a la cruïlla dels tres vials principals d’aquest àmbit: el passeig de Mar, el de Rius i Calvet, i l’avinguda de Juli Garreta.
• Lligar la façana del nucli antic amb la de Sant Elm millorant el front marítim del passeig Rius i Calvet.
• Pacificar el trànsit amb una racionalització i simplificació de la circulació en aquesta zona del nucli urbà.
• Adaptar a la ciutat l’ampliació de la canalització de la riera i millorar la seva sortida al mar.

Una graderia-amfiteatre, per veure el mar, espectacles o passejar-hi:

L'avantprojecte crea una graderia des d’on contemplar la badia de Sant Feliu, el puig de les Forques i el port. Es vol reconvertir la zona en un gran espai obert a la gent que comuniqui de manera fluida la ciutat amb la platja.
La nova altura de la riera permet ampliar el passeig Rius i Calvet pel seu damunt de manera que s’aconsegueixen tres importants millores:

• Una graderia a manera de transició entre el passeig i la platja. La seva forma d’amfiteatre originarà un nou espai per actes i esdeveniments públics.
Amb la graderia, aquest punt del front de mar esdevindrà el principal accés a la platja des del nucli antic, des del Monestir i des de Sant Elm.

La graderia s’inicia de manera gradual al costat del passeig de mar per acabar amb una plataforma sobre la desembocadura de la riera. Des d’aquest punt es pot accedir a la platja de Sant Elm per una escalinata, o a un pantalà situat damunt l’espigó de sa Roca Grossa. La intervenció en aquest punt dignifica la sortida de la riera al mar.

I a més, s'aconsegueix:

• Una secció de Rius i Calvet que prioritzi els vianants en front dels cotxes tot ampliant la vorera del costat de les edificacions.

• Un jardí lineal arbrat com a zona d’estada i de passeig on propiciar les relacions entre les persones.

El nou paviment del passeig Rius i Calvet serà únic en tota la seva amplada, incloent les dues placetes, i format amb panots de formigó acolorit. La part enjardinada inclourà arbrat i arbustives amb mobiliari de fusta. El paviment de la zona de passeig serà de lloses de formigó acolorit. La graderia serà de formigó lliscat amb la part frontal de pedra.

render3

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits