Seixanta colles desfilaran al carnaval de Sant Feliu de Guíxols, amb nova lluminària, recorregut històric recuperat i grans sorpreses

recorregut

Avui, 23 de febrer de 2017, data de Dijous Gras, i demà divendres, festiu local a Sant Feliu de Guíxols, la nostra ciutat es vesteix de festa i de diversió.
El Carnaval, la nostra gran festa d'hivern, truca a la porta i enguany serà espectacular. Ho afirmem amb rotunditat veient el gran èxit de convocatòria de l'arrancada de l'esdeveniment, el cap de setmana passat, amb la primera de les cercaviles d'inici i el sopar de colles al Carnaval al pavelló municipal de la Corxera.
Aquest any comença amb nombroses novetats, algunes de les quals eren llargament esperades per les colles de carnaval de la ciutat: la primera, el retorn a un itinerari carnavalesc per la carretera de Girona. Aquest itinerari, que de fet és històric i està documentat en nombroses fotografies de diferents dècades, era molt esperat per les colles de carnaval.
A més, l'Ajuntament ha instal.lat un seguit de lluminàries de carnaval, aquest any més de vint, que es veuran multiplicades per molt en l'edició de l'any vinent: de fet, des del mes de gener ja s'estava creant l'estructura per acollir una gran lluminària.

  • Una espectacular desfilada

La Gran Rua de Carnaval de Divendres, la primera de les Desfilades massives de la Costa Brava Centre, comença a les sis de la tarda, i tindrà més de 60 colles (a la vora d'unes 4.000 persones), en diferents modalitats (carrosses, comparses, carrosses petites, carrosses grans, animació...) L'itinerari comença a la cruïlla de la Rambla Joan Bordàs i baixa carretera de Girona avall, passa per la placeta de Sant Joan i atravessa la Rambla Vidal fins al mar. Estarà encapçalada per la colla del Carnestoltes de Sant Feliu d'enguany, Els Kintus.
Al llarg del recorregut s'han habilitat diferents serveis com lavabos, i se servirà brou i xocolata calenta al públic.
Sant Feliu de Guíxols té, de fa anys, una segona desfilada, en aquest cas diürna, el diumenge al matí. Està pensada per colles locals, i el recorregut és diferent: en aquest cas agafa la banda marítima. El passeig del mar acull les colles, que comencen al carrer Colom (port).
Després d'aquest cap de setmana de glamour vindran un parell de dies de treva, i ens trobarem, dissortadament, amb el dimecres de cendra. Però això ja és una altra història.

Recursos:

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits