Es volen cobrir les rieres de Sant Amanç i de Sant Pol

Riera sant amairtual

(Simulació virtual de la riera de Sant Amanç, coberta; Tuarq Studio)

original

Estat actual

 

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està treballant per tal de cobrir les rieres de Sant Amanç i de Sant Pol en els seus trams finals, més urbans. De moment s’està a punt de fer la contractació de les empreses  que  redactaran  els  projectes  tècnics  per  les  dues  rieres.  
Per redactar el projecte de la riera de Sant Amanç s’estima un termini de quatre mesos, i dos per la de Sant Pol.

  • La Riera de Sant Pol

La voluntat de l’Equip de Govern municipal és dur a terme les obres necessàries per cobrir el tram final de la riera de Sant Pol, des del giratori on conflueixen la carretera de Sant Feliu a Palamós, la carretera de Castell d’Aro a S’Agaró i el carrer Verbania, fins al tram ja cobert del Passeig Marítim de Sant Pol i la Platja.
Les  futures  obres  d’urbanització  permetran  que  es  pugui  allargar l’avinguda de Jaume I (ara tallada per la riera) fins la carretera de Sant Feliu a Palamós.

  • Riera de Sant Amanç. Què s’hi vol fer?

La riera de Sant Amanç travessa la nostra ciutat fins que coincideix amb  la  riera  de  les  Comes.  Quan  s’ajunten,  es  denomina  riera  del Monestir i desguassa a mar, a la part sud de la badia. Aquesta darrera part és coberta des de principi de segle, i és el que coneixem  com a carrer de Juli Garreta.
L’interès  del  cobriment  de  la  riera  de  Sant Amanç és crear una zona de passeig per a vianants o, dit d’una altra manera, el naixement d’un nou carrer pensat per passejar-hi.
 
La  superfície  d’aquest  nou  carrer  encara està per determinar, així com els serveis que pot  incloure  (bancs,  tipus  d’enllumenat...).  
El tram que es pretén cobrir és des del camí del  Molí  d’en  Blanch  (davant  del  pati  de l’escola Gaziel) fins al tram descobert de la riera del Monestir, fins al giratori de la plaça del Monestir i carrer Hospital.
Hi  ha  un  projecte  de  cobriment  de  la  riera  que  va  fer  l’Agència Catalana  de  l’Aigua  el  2003,  però  s’ha  demanat  un  nou  projecte per  tal  d’adaptar-lo  plenament  al  planejament  vigent  (POUM  de l’any 2006). L’empresa que resulti seleccionada per fer la redacció d’aquest  nou  projecte  ha  de  tenir  solvència  en  camps  com  enginyeria  hidràulica  i  fluvial,  amb  experiència  demostrada  en  obres d’aquests tipus en els darrers anys.

RIERA SANT POL

Riera de Sant Pol, amb treballs previs

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits