Renúncia mútua al conveni de Serra Vicens

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els propietaris de l’antiga fàbrica surera Serra Vicens han decidit, de mutu acord, renunciar al conveni que tenien signat des del 27 d’abril de 2010.

A l’estiu del 2015 un dels primers anuncis del nou Equip de Govern amb l’alcalde Carles Motas al capdavant va ser l’aposta decidida pel Monestir com a seu permanent del futur Museu Thyssen. L’Ajuntament però, no renunciava, ni aleshores ni ara, a la peça urbanística que suposa Can Serra com a indret complementari als usos del Monestir i de l’Espai Thyssen.

En paraules de l’alcalde, Carles Motas, amb la renúncia al conveni, efectuada de mutu acord entre les dues parts, l’Ajuntament recupera llibertat d’acció.

Tanmateix no es tanca cap opció d’adquirir l’antiga fàbrica per l’emplaçament i valor estratègic, i per aquest motiu l’Ajuntament deixa oberta la porta a nous acords amb els propietaris.

De fet, l’anella cultural del Monestir i del Thyssen ja s’han vist incrementada amb la compra dels jardins del Monestir (adquisició feta a finals de 2016) i la casa Blasco.

La fàbrica Serra, a tocar del Monestir, pot jugar un paper estratègic important per consolidar l’anella cultural.

Així va succeir fa dècades, amb la compra de l'espai de La Corchera Catalana, que ha donat lloc a equipaments com el teatre auditori, el pavelló, la piscina municipal i l’aparcament.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits