23.000 persones visiten la mostra d’aquest any de l’Espai Carmen Thyssen, convertint-la de nou en un gran èxit

L’exposició de l’Espai Carmen Thyssen del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, que va tancar portes el passat 13 d’octubre, ha rebut la visita de 23.000 persones. Aquestes xifres representen un augment de quasi 3.500 persones respecte a l’edició del passat 2018, que ja de per sí va presentar unes dades excel.lents. Sota el nom d’“Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés. Col.lecció Fundació Bancaixa. Col.lecció Carmen Thyssen”, s’hi podien veure 46 obres de 21 autors d’un període que va des de finals del segle XIX al 2005.

L’Alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, s’ha mostrat “molt satisfet” per les xifres, i ha destacat que ha anat “molt millor que l’anterior edició, que ja de per sí va ser bona”. Motas afirma que les obres de Picasso, que han arribat en col.laboració amb la Fundació Bancaixa, “han funcionat molt bé”.
L’Alcalde recorda la visita que fa uns dies va realitzar a Andorra per la inauguració de l’exposició del Museu Thyssen, on va compartir amb la Baronessa Carmen Thyssen aquestes dades, qui es va mostrar “molt satisfeta” per l’èxit d’aquesta col.laboració.
L’exposició d’aquest any ha aconseguit convocar, molt especialment, a grups de famílies i a gent gran d’arreu el territori català, l’Estat Espanyol i el sud de França, però també d’altres nacionalitats.

Des de l’Ajuntament sempre s’ha pensat en aquestes exposicions com una eina per a l’educació, i les xifres reforcen la idea: més del 20% de les visites les han fet infants i joves de diversos grups d’edat, reforçant la idea de Sant Feliu de Guíxols com a Ciutat de l’Art. Alguns hi han anat acompanyats dels seus mestres i d’altres dels seus pares, en les consolidades visites familiars. La comissària de la mostra, Pilar Giró, recorda que les visites mestre-alumne tenen la idea de que els seus continguts puguin ser elaborats de manera molt particular segons les necessitats de cada docent i del seu grup classe. Noves propostes com les visites guiades nocturnes i d’altres com les de maridatge de vins i caves han exhaurit les seves places ràpidament, confirmant el gran èxit de totes les iniciatives que s’han engegat des de l’Espai. L’èxit d’assistència també ha acompanyat a les visites guiades tradicionals.

D’altra banda, en els propers dies, l’Ajuntament donarà a conèixer els 5 finalistes que opten a la redacció del projecte del futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu, en un concurs al qual s’han presentat 20 estudis d’arquitectura, unes xifres que mostren el gran interès per aquest projecte. El regidor de Contractació, Josep Saballs, comenta que moltes de les empreses són “de gran solvència professional amb projectes museístics reconeguts a nivell mundial i d’arreu de l’Estat”.
Un cop escollits els cinc finalistes, d’aquests se’n triarà un. Un cop triat, i el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial i se seguirà amb l’exposició al públic. Un cop es tingui l’aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per la construcció.

 FOTO P.5 THYSSEN 2

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits