Casa Irla estrena la programació 'Hivern-Primavera 2020' amb una exposició de la pintora basca Iratxe Caño

IRATXE-CAÑO-BONA-ojbfea1wc2qe9ephhbzipevi32i14u8d9o9w7p1zzk

Aquest dissabte, 11 de gener de 2020, s'inaugura la programació 'Hivern-Primavera 2020' de Casa Irla, i es fa amb l’exposició de la pintora i psiquiatra basca Iratxe Caño que porta per títol “Geografies de la intimitat”. El vernissatge es farà dissabte, però l’exposició estarà oberta al públic fins el proper 8 de març.

Respecte de la seva exposició, l'artista, que també exerceix com a professora del màster en Artteràpia de la Universitat de Girona, en fa la següent valoració:

En la meva recerca contínua dels paisatges interiors, el mar és un referent com a origen i horitzó (sempre inabastable) per seguir avançant. Mars protagonistes de les meves pintures en un recorregut en el qual la mirada descobreix colors, reflexos, moviment, empremtes, llums… i ombres que delaten a la vegada presència i absència. Ombres que sempre ens acompanyen, encara que no siguin visibles. Ombres que tan sols podem intentar capturar a través de l’acte efímer, i alhora etern, de la creació, però que no existirien sense una matèria que delimiti les seves formes. De l’ombra sorgeix aquesta matèria que he necessitat plasmar a través del cos, com a suport més íntim de la nostra geografia vital.