Isidre Grau presenta la seva nova novel·la 'Un dissabte de primavera' a Casa Irla

Dins del programa d’activitats d'hivern-primavera 2020 que organitza la Fundació Irla, el proper dissabte 7 de març de 2020 a les 19h de la tarda tindrà lloc a Casa Irla la presentació de la nova novel·la d’Isidre Grau, que porta per títol 'Un dissabte de primavera'. Hi intervindrà l’escriptora guixolenca Pilar Francès.

Coneixerem un Isidre Grau diferent, amb una novel·la impregnada d’una atmosfera propera a l’erotisme i al desig; alhora, un convit optimista a la reflexió sobre les fronteres entre l’amor, el sexe i les diferents maneres d’estimar.

L'autor fa la següent sinopsi de la seva nova obra:

Enmig de l’efervescència, les olors i els colors de la primavera, un dissabte qualsevol és suficient per capgirar les inquietuds dels personatges d’una història ambientada a La Sarabanda, una antiga torre senyorial que es convertirà en testimoni d’una trobada entre dues parelles, i una tercera al backstage. Aparentment, gaudeixen de les seves vides amb total plenitud i sense grans preocupacions, fins que l’imprevist canviarà la visió del seu món.

Isidre Grau (Sabadell, 1945), de formació enginyer químic i professor de català, viu a Cerdanyola del Vallès. Fins ara és autor de 16 novel·les, d'entre les quals destaquen la pentalogia d’Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985) i les darreres, 'La ciutat dels solitaris' i 'L’home que perseguia la veritat'. En paral·lel, ha conreat la narrativa breu, recopilada a La pell dels anys. 'Contes 1981-1994', i posteriorment ampliada amb 'El dia de l’incident' i 'Pinyols madurs', els contes breus difosos a la revista digital Núvol. En una línia memorialista, ha publicat 'Primer paisatge', amb records d’una infància ficcionada.

En els 15 anys durant els quals ha impartit tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès va treure al diari Avui articles amb reflexions sobre l’escriptura, i després va recollir la seva experiència en els assaigs literaris 'L’arquitectura del conte' (nova edició ampliada el 2016) i 'La maleta de l’escriptor' (nova edició revisada el 2019). Va ser membre del col·lectiu Ofèlia Dracs.

Isidre Grau 2