L'artista guixolenc Carles Piqueras fa una donació de 55 obres pròpies al fons del Museu d'Història de Sant Feliu

DSC 6145-min

Dimecres, 29 de juliol de 2020, se celebra al Monestir de Sant Feliu de Guíxols l’acte de donació d’obres pròpies del pintor ganxó Carles Piqueras al fons del Museu d’Història de la ciutat. Serà obert a tothom, però amb aforament limitat, per la qual cosa cal demanar-ne plaça anticipadament. Per tal de reservar lloc es pot trucar al 972 82 15 75 o bé escriure un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

A part del propi Piqueras, a la signatura de documentació i donació de les obres també hi intervindran l’alcalde del municipi, Carles Motas, el regidor de Patrimoni Cultural, Josep M. Muñoz, i la directora del Museu d’Història de Sant Feliu, Sílvia Alemany. L’acte s’iniciarà a les 19:00 hores de la tarda i tindrà lloc a la Sala Abat Panyelles del Monestir.

La relació de Piqueras amb el Museu d’Història ve de lluny, si bé aquest espai ha acollit diverses exposicions de la seva obra. La darrera va aplegar una part de les pintures que ara l'artista cedeix a la ciutat, els dibuixos a gran format de personatges ganxons, Serrans i jurioles. De fet, les 55 obres del llegat es poden dividir en tres subgrups:

  • 19 dibuixos a gran format. 14 d'ells són dibuixos fets amb llapis de grafit sobre paper d’unes dimensions de 70 × 100 cm, i 5 d’un format una mica menor, però igualment impactants.
  • Cinc autoretrats realitzats en un lapse de temps considerable i un dibuix de la seva infantesa.
  • 30 dibuixos de més petit format, alguns més experimentals com els retrats de Barto Auladell o Emili Ribot; d’altres, esbossos i preparatoris d'obres.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits