Campanya massiva de vacunació per la grip, enguany al Pavelló de la Corxera de Sant Feliu de Guíxols

IMG 20201001 135207

La campanya de vacunació de la grip per aquest 2020 es farà al Pavelló de la Corxera i NO al Centre d'Atenció Primària, com altres vegades.

IMPORTANT!

S'HAN ESGOTAT LES PLACES DE CITA PRÈVIA però totes les persones que vagin al pavelló en els dies que indica aquesta notícia, SERAN ATESES. 

 

Enguany, a Sant Feliu de Guíxols, els dies de vacunació seran el 21, 22 i 23 d’octubre de 9h a 16h; el 27 d’octubre de 9h a 19h i els dies 29 i 30 d’octubre de 9h a 16h. 

Com a novetat, si un ciutadà no té disponibilitat per vacunar-se a Sant Feliu per motius laborals, podrà fer-ho a qualsevol dels altres centres de l’Àrea Bàsica de Salut: Santa Cristina, Castell d’Aro i  Platja d’Aro.

En un any marcat per la situació d’emergència sanitària que ens deixa l’aparició de la Covid19, la vacuna de la grip es fa més necessària.  La infermera del CAP de Sant Feliu, Sílvia Joher, ha explicat que "enguany és més important que mai vacunar-se contra la grip, ja que la Covid19 esta circulant entre nosaltres i, si ens posem la vacuna antigripal, minvem la incidència de la malaltia. Són dues malalties respiratòries víriques i podríem confondre els símptomes".

A qui va adreçada:

Enguany, la vacuna de la grip està oberta a tothom qui vulgui posar-se-la, tot i que s’adreça especialment a les persones que tenen un risc alt de complicacions en cas de patir la infecció:

-         Persones de 60 anys o més.

-         Dones embarassades i puèrperes.

-         Infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació).

-         Persones majors de 6 mesos que conviuen amb persones de risc.

-         Persones amb malalties cròniques.

-         Persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades.

-         Persones amb obesitat mòrbida.

-         Persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte.

-         Professionals de la salut, sociosanitaris i docents.

-         Farmacèutics, Bombers, Policies.

 

Com actuar si detectem símptomes?

En cas de detectar símptomes d’infecció respiratòria cal trucar al 061 o bé posar-se en contacte amb el CAP de manera telefònica o bé mitjançant la pàgina web. És molt important no assistir al cap en cap cas i fer sempre la gestió telemàticament. Isabel Mallol, administrativa del CAP de Sant Feliu, ha explicat que, ‘últimament al CAP tenim el telèfon saturat, no hi ha prou línia per tothom. Per això aconsellem que s’utilitzi la pàgina web, ja que és molt senzilla d’utilitzar: és tan fàcil com entrar a gencat.cat, explicar els símptomes i de seguida un administratiu es posa en contacte amb el pacient i el redirigeix amb el metge’.

Si teniu més preguntes sobre la vacunació de la grip, podeu consultar el formulari de Preguntes i Respostes elaborat per l’Institut Català de la Salut, clicant aquí o bé entrant al web oficial clicant aquí. 

 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits