Festival de la Llum Lumlab de Sant Feliu de Guíxols, el plat fort d'aquesta Setmana Santa

Els dies assenyalats de la Setmana Santa, del 29 al 31 de març 2024, Sant Feliu de Guíxols viu novament el Festival de la Llum Lumlab. Set propostes (vuit, comptant el passi únic de l'espectacle inaugural amb drons) tornaran a fer brillar Sant Feliu de Guíxols de nit, en un marc de ciutat creativa, amb instal·lacions artístiques plenes de llum i color, del mar a la ciutat.
Després de l'èxit de convocatòria dels dos anys anteriors, amb milers de visitants, us convidem a visitar-nos novament durant els vespres de Divendres Sant, Dissabte i Diumenge de Setmana Santa, en un festival en el qual pren rellevància el tractament de la llum en múltiples propostes artístiques: espais interiors i exteriors jugaran amb la llum, colors i formes per donar una nova imatge de la ciutat.
Entre els artistes convidats en aquesta edició hi ha la creadora australiana Amanda Parer amb la seva proposta "Comfort - Fantastic Planet"

Des de l'Ajuntament es vol seguir apostant per aquest festival de la llum com una proposta molt atractiva per als vespres de Setmana Santa, que es pot fer en forma de passeig còmode en família gaudint de l'entorn marítim i cèntric de Sant Feliu de Guíxols.

Totes les activitats són amb entrada lliure. Aquí us indiquem els horaris i informació detallada:

.....

ESPECTACLE INAUGURAL (PASSI ÚNIC, PRIMER DIA)
29/03/24
21 h
Badia de Sant Feliu
Atenció! Passi únic! Només es fa el divendres 29
Inaugural - Flock drone Art

Sant Feliu de Guíxols és mar, és muntanya, és aire, és verd i blau, ... per això inaugurem el festival amb ECO, una al·legoria lluminosa de la natura, un clam pel respecte al medi ambient que vol posar en valor la consciència ecològica i la necessitat de preservar el món on vivim.
Balenes, arbres mil·lenaris, abelles, aus de llegenda, flors gegants, en definitiva, Flock representa tota la biodiversitat de la Terra per aquest espectacle de 100 drons i una banda sonora única, on acaba llançant un important missatge: La Terra és única, cuida-la!

Punt de visió òptima: zona central de la platja.

.....

29/03/24-30/03/24
21-01 h

31/03/24
21-23 h
Badia de Sant Feliu

Comfort - Fantastic Planet
Amanda Parer

Comfort és un gegant humanoide il·luminat dels que han envaït recentment el món, havent viatjat de lluny per donar a l'audiència la impressió que acaben d'aterrar i estan explorant suaument el nostre 'Fantàstic Planeta'.
 
La inspiració per a aquesta instal·lació de llum s'ha pres de la pel·lícula de ciència-ficció franco- txeca de 1973 Fantastic Planet (francès: La Planète Sauvage), on es va descriure una història ambientada en un futur inimaginablement llunyà en un món de gegants humanoides i on els éssers humans són una raça feral.
 
És aquest punt el que va interessar a Parer i és una visió que comparteix el naturalista i presentador de televisió David Attenborough, on ha afirmat que els humans estan amenaçant la seva pròpia existència i la d'altres espècies utilitzant els recursos del món.


.....

29/03/24-30/03/24
21-01 h

31/03/24
21-23 h

L’illa de Bulla
Com un llum
Badia de Sant Feliu de Guíxols

Tres mil cinc-centes pilotes s’expandeixen en l’espai, generen un núvol luminescent d’un verd intens.  Petites esferes que es reparteixen en diferents altures per pintar una atmosfera onírica. Una superfície de més de mil metres quadrats enmig de la platja gran de Sant Feliu de Guíxols és l’escenari dels punts de llum que leviten gràcies a unes fines i transparents barres metàl·liques.

Una instal·lació que vol ser una atmosfera, un paisatge que evoca a lo sublim, a la delicadesa i que és una invitació a múltiples lectures i interpretacions.

.....

29/03/24-30/03/24
21-01 h

31/03/24
21-23 h
Antic Hospital

L.L.S.24
Nei Albertí

El fet de crear hauria d’estar alliberat de tota finalitat concreta.
L’art és el vehicle perquè el joc esdevingui un fi.
És a dir, el joc és l’eina més completa per a explorar, buscar, triar i remenar múltiples opcions per a fer-nos créixer com a societat, i l’art, d’alguna manera és el certificat d'autenticitat d’aquella veritat fugaç que ens permetrà conquerir la següent; com una certesa que ja ha sigut i que canviarà en el següent pas.
L’art, en comptes d’oferir respostes ha de ser capaç de generar preguntes.
La mirada innocent no fermenta sense la maduresa.
La certesa no té valor sense el dubte.
I la recerca no viu del futurible.
El meu art és rebel·lió. Sobretot contra mi.

.....

29/03/24-30/03/24
21-01 h

31/03/24
21-23 h
Passeig del Mar

Arc Lumínic
PMFL Arquitectura

La nit cau amb el seu mantell fosc sobre el paisatge, i al cor del passeig emergeix un arc lluminós de vuit metres d'alçada. L'estructura s'erigeix com un far de llum a la foscor, desafiant la nit amb la seva resplendor efímera.

El projecte es gesta amb la intenció de crear una experiència única, una poesia visual que nomes es revelarà en la penombra. L’estructura d’acer de vuit metres de llargada i quatre d’amplada conforma la base pels quinze quilòmetres de fil que, com a fils lluminosos es disposen en harmonia per recrear la silueta perfecta d'un arc que desafia la gravetat.

Però com totes les intervencions efímeres, l'arc lumínic cedeix davant l'arribada de la matinada. Els llums es van apagant, els fils van desapareixent a la llum del dia, i l'estructura metàl·lica torna a ser una silueta discreta al paisatge urbà, deixant només la memòria una experiència arquitectònica que brilla al llarg de la nit.

.....


29/03/24-30/03/24
21-01 h

31/03/24
21-23 h
Plaça del Monestir

Circled
Calidos

"CIRCLEd" és una instal·lació artística de llum que celebra la simbologia ancestral del cercle. Mitjançant una fusió conceptual dels quatre elements, els tòtems lluminosos creen una experiència sinestèsica amb oscil·lacions sincronitzades de llum, color i música. El públic és convidat a interactuar amb la llum mitjançant un sensor al centre, transformant així, l'espai públic en una experiència audiovisual immersiva que redefineix la relació entre individu i l'entorn. Una odissea que harmonitza la tradició amb la modernitat, creant un diàleg entre el passat i la innovació contemporània, en una dansa de llum.


.....


29/03/24-30/03/24
18-01 h

31/03/24
18-23 h
Teatre Narcís Masferrer

Range in between
Jou Serra

Range in between és una instal·lació  que proposa una mirada a la llum com a instrument clau en la relació sociocognitiva del món, de les persones i de l’espai. Un dispositiu immersiu, contemplatiu i en moviment que reflexiona sobre les identitats de gènere posant en dubte el binarisme des de la relació sociocognitiva del món.

Una dramatúrgia coreogràfica lumínica, on la llum làser viatja a través d’un paisatge visual de diferents materials que permeten la divisió prismàtica d’un feix de llum blanca, on els rajos lumínics resultants es dispersen cap a diverses direccions expressant-se als nostres ulls en textures i colors.

.....


29/03/24-30/03/24
18-01 h

31/03/24
18-23 h
Monestir - Plaça Abadia

Conservem la cultura
Mascanada6

La cultura al nostre país no va gens faltada de creativitat, tot al contrari, són moltes les iniciatives culturals que es porten a terme i cada cop més es mostra la inquietud i l'empenta dels joves creadors.

Però el col·lectiu d'artistes i professionals d'aquesta indústria han de conviure en un entorn a vegades molt precari i diversos factors fan que no sigui fàcil desenvolupar la seva activitat: dificultat per introduir-se en el mercat de treball, obtenció de remuneracions dignes, accés a la total professionalització, falta d'inversions, recursos i infraestructures públiques...

Mitjançant una composició de neveres i el joc de llums del seu interior sincronitzada amb la música, Mascanada6 posa de manifest aquesta situació i proposa una manera metafòrica de combatre-la.

Cal reflexionar en les condicions en les quals es troba aquest sector. La cultura s'ha de mantenir fresca i conservada!

16 Abril, 2024

Ple de Sant Feliu de Guíxols

Convocatòria Ajuntament Ple Assenyalament: 1a Convocatòria 16/04/2024 a les 18:00 hores 2a Convocatòria 18/04/2024 a les 18.00 hores Senyor/a, D’acord amb el previst a l’article 98 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la…
16 Abril, 2024

Ple Municipal, dimarts 16 d'abril

Assumpte: Convocatòria Ajuntament Ple Assenyalament: 1a Convocatòria 16/04/2024 a les 18:00 hores 2a Convocatòria 18/04/2024 a les 18.00 hores Senyor/a, D’acord amb el previst a l’article 98 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós…
09 Abril, 2024

Fira d'Abril de Sant Feliu de Guíxols, del 12 al 14 d'abril

2ª Edició Golden Fira d’abril. A la carpa del Guíxols Arena. Entrada gratuïta. Divendres: Inauguració a les 20h. Dissabte i diumenge: Obertura a les 12h. Durant 3 dies cant, ball i cultura gastronòmica. Espectacles de ball i grups musicals. Hi…
08 Abril, 2024

Presentació de llibre "El Federal", de Sebastià Alzamora, editat per Proa

Dimarts 16 d'abril, 20h. Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols L'acte comptarà amb la presència de l'autor, acompanyat per Jordi Grau, periodista i president del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Girona.  
04 Abril, 2024

Bases del Concurs de Cartells de la Festa Major 2024

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, convoca el concurs del disseny del cartell i de la imatge del FESTA MAJOR 2024 , d'acord amb les següents bases: Disseny  TEMÀTICA: El tema serà lliure, dins naturalment dels motius característics de les…
29 Març, 2024

Links per veure el MIC Football en directe als dos camps de futbol

En aquests dos links podeu fer el seguiment als partits del MIC que es disputen a Sant Feliu de Guíxols https://live.micfootball.com/facilities/UDE2UXo3NllGSHNqWElnL0VRUjNpdz09 https://live.micfootball.com/facilities/VkhJMUtEN05vRCtBNjEzclFGeFZ3Zz09
28 Març, 2024

Festival de la Llum Lumlab de Sant Feliu de Guíxols, el plat fort d'aquesta Setmana Santa

Els dies assenyalats de la Setmana Santa, del 29 al 31 de març 2024, Sant Feliu de Guíxols viu novament el Festival de la Llum Lumlab. Set propostes (vuit, comptant el passi únic de l'espectacle inaugural amb drons) tornaran a…
19 Març, 2024

Ple municipal de març de 2024

Assenyalament: 1a Convocatòria 21/03/2024 a les 20:00 hores 2a Convocatòria 25/03/2024 a les 20.00 hores D’acord amb el previst a l’article 98 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei Municipal i…
17 Març, 2024

Pluja d’estrelles en una Volta a Catalunya 2024 d’altes expectatives

  La Volta Ciclista a Catalunya ja té preparats tots els detalls per donar el tret de sortida a la seva 103a edició, que es disputarà entre els pròxims dies 18 i 24 de març amb un exigent recorregut de…
15 Març, 2024

L'Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols fa a partir d'aquest dissabte la quarta edició del cicle “Música i descobertes”.

És una aposta per la música en directe amb tallers educatius de la mà de professors i músics vinculats a la Vall d’Aro. Una aposta pel talent de km0 i per artistes i pedagogs convidats que us faran viure noves…
15 Març, 2024

Concert de la Coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols per commemorar el seu 40è aniversari

Concert de la Coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols per commemorar el seu 40è aniversari La Coral Cypsella del Centre Excursionista Montclar (Sant Feliu de Guíxols) celebra aquest dissabte 16 de març (18h, Teatre Auditori Municipal) el seu Concert…
13 Març, 2024

Recordatori de reunió

ATENCIÓ JOVES! AQUESTA REUNIÓ US INTERESSA! AJUTS PAGAMENT DEL LLOGUER PER A JOVES: Sessió informativa Dijous, 14 de març de 2024 INFORMACIÓ SOBRE LA NOVA CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER PER A JOVES DE FINS A 35 ANYS…
11 Març, 2024

Preguntes i respostes sobre l'Índex de Preus del Lloguer

1.       Què és l’Índex de preus del lloguer? L’índex de preus del lloguer és el mecanisme que defineix el preu mitjà dels lloguers en les zones de mercat residencial tensionat i té la funció de marcar el topall de preu màxim en què…
08 Març, 2024

Pluja i fort vent

Actualització Segons el Servei Meteorològic s'espera per avui temps plujós i vent que pot arribar a superar els 70km en diferents comarques de Girona, inclosa la nostra. Pel que fa a l'estat de la mar, s'esperen onades que poden superar…
28 Febrer, 2024

Ple municipal de Sant Feliu de Guíxols - Febrer 2024

Assenyalament: 1a Convocatòria 29/02/2024 a les 20.00 hores  2a Convocatòria 04/03/2024 a les 20.00 hores Senyor/a, D’acord amb el previst a l’article 98 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei Municipal…
14 Febrer, 2024

Àngels Gonyalons, David Verdaguer i Judit Martín, entre altres al Guíxols Escena de Sant Feliu

CICLE TEATRE PROFESSIONAL "GUÍXOLS ESCENA" El Tigre Dissabte 09 de març a les 20.30 - Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols Entrades:https://entradas.codetickets.com/entradas/id/23464/teatreauditori-narcismasferrer/online Un reconegut especialista en desenvolupament personal -altrament dit coach- ha de fer-se unes  fotografies per…
06 Febrer, 2024

La Coral Cypsella presenta la programació commemorativa als seus 40 anys d’història

La Coral Cypsella del CE Montclar, junt amb el regidor de Cultura, Alexis Cubó i l’alcalde, Carles Motas, han presentat aquest dimarts 6 de febrer la programació que han previst per commemorar el 40è aniversari de l’entitat coral guixolenca, nascuda…
02 Febrer, 2024

Processos participatius en marxa

Al link de sota trobareu dos processos participatius referents a: 1. Consulta pública prèvia per a l'elaboració del reglament per a l'ús dels horts urbans. 2. Ordenança municipal reguladora dels usos d’aigua en situació de sequera a Sant Feliu de Guíxols.…
30 Gener, 2024

La Generalitat activa la fase d'Emergència per Sequera

El dijous 1 de febrer la Generalitat ha decretat oficialment  l'entrada en fase 1 d'Emergència per sequera, una mesura que afecta nombroses comarques i que abasta fins a 6 milions de catalans. En aquesta afectació hi ha Sant Feliu de Guíxols.…

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits