El 62è Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols tanca l’edició 2024 amb un incontestable èxit artístic, la consolidació d’espectadors i una oferta cultural diversa que ha captivat públic de totes les edats.
- El Festival ha reunit 56.450 espectadors i un 87% d’ocupació de mitjana als set espais repartits per Sant Feliu de Guíxols.
- Aquest 2024 el festival ha aconseguit confirmar el seu lideratge com un dels esdeveniments culturals més importants de la Costa Brava i de Catalunya, sent, sense cap mena de dubte, el referent musical del sud d’Europa.
Una cinquantena de concerts celebrats al llarg de dos mesos han omplert els set espais de Sant Feliu de Guíxols de música, arts escèniques i espectacles que han destacat per la seva qualitat i diversitat. El recinte del Guíxols Arena ha acollit els concerts més multitudinaris. També s’ha recuperat l’Espai Port i s’han programat concerts al Teatre Auditori Municipal, el Monestir, la Sala Las Vegas, l’escenari gratuït de la Rambla, a més de la sala d’exposicions del Monestir que acull una excel·lent mostra fotogràfica.
Moments estel·lars i figures emblemàtiques
La programació ha comptat amb artistes de renom internacional, estatal i nacional que han brindat actuacions memorables. Destaquem les actuacions de Tom Jones, Gregory Porter, Amaral, Robe, Hombres G i els concerts dobles marca de la casa com Mushkaa/Figa Flawas, Gene Simmons/Obus/Motorhits, Guillem Gisbert/La Ludwig Band o l’últim al Guíxols Arena de Seguridad Social/La Guardia.
Altres moments destacats inclouen el concert vibrant de Two Door Cinema Club, la nit salsera que va obrir el festival amb de Gilberto Santa Rosa el pop de Xoel López, Antonia Font i Julieta Venegas, l’elegància d’artistes com Andrea Motis, Maria del Mar Bonet, Madeleine Peyroux i Toquinho, l’espectacle de la companyia de dansa de Nacho Duato i el concert enèrgic d’Ara Malikian.
La música clàssica ha tingut el seu propi cicle amb tres actuacions a l’espai del Monestir, una proposta dedicada al gran compositor alemany Johann Sebastian Bach amb concerts a càrrec de Pierre Hantaï, Fabio Biondi i Miklós Perényi.
Diversitat de propostes
El Festival de la Porta Ferrada ha captivat al seu públic amb diverses propostes artístiques des de la dansa contemporània , jazz el pop el rock, les noves músiques i l’atractiva exposició “En directe” de fotografies de Francesc Fàbregas al Monestir, la qual romandrà oberta fins el 30 d’agost. Això ha permès al festival connectar amb un públic ampli i divers, i ha atret tant residents com visitants que han convertit Sant Feliu de Guíxols en un punt de trobada cultural durant tot l’estiu.
Impacte econòmic i social
El Festival no només ha estat un èxit artístic, sinó que també ha tingut un fort impacte econòmic en la regió. Amb una ocupació hotelera del 90% durant els dies del festival, el comerç local i els establiments de restauració també han experimentat un augment significatiu de clients, contribuint a la dinamització econòmica del territori.
Compromís amb la sostenibilitat
Enguany, el Festival de la Porta Ferrada ha fet un pas endavant en el seu compromís amb la sostenibilitat, implementant mesures per minimitzar l’impacte ambiental dels seus esdeveniments i ha seguit amb l’aposta de reducció de plàstics d’un sol ús i la col·laboració amb entitats locals per promoure accions sostenibles.
En conclusió, el 62è Festival de la Porta Ferrada ha reafirmat el seu paper com a referent cultural, combinant tradició i modernitat, i oferint una experiència única que ha deixat empremta en el públic i la ciutat.