Campionat de Catalunya de Natació amb aletes i velocitat en immersió

El cap de setmana del 5 i 6 de juny, tindrà lloc el Campionat de Catalunya de natació amb aletes i velocitat en immersió en la piscina del complex esportiu municipal La Corxera de Sant Feliu de Guíxols, organitzat per la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques FECDAS  i el Club Aquàtic Xaloc de Sant Feliu de Guíxols. 
Es comptarà amb més d’un centenar de nedadors que corresponen a quatre grups d’edat:  infantils, cadet, junior i sènior. 
El programa del campionat tindrà lloc en dues jornades:

  • Dissabte tarda: 15h escalfament i a partir de les 16h competició i diumenge matí: 8.30h escalfament – a partir de les 9.30h competició.

Durant les dues sessions es competirà en proves individuals de diferents disciplines: superfície, bifins, apnea, escafandre i distàncies des de 25m a 1500m i relleus per equips. 
Aquesta és una bona oportunitat per veure una de les modalitats més espectaculars de la natació, la fórmula 1 de la natació!

Hi esteu tots convidats!

Organitza: FECDAS i Aquàtic Club Xaloc


Amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols , Generalitat de Catalunya
Col·labors locals: 
KIA / Lekuona consultors / Global Gràfic / Restaurant Marabú / Restaurant Bar Tramuntana
Pizzeria Venecia / Tres4tres llum i so / La Marquesina / La Finestra Verda / Estètica Nova Línia 

  •  NATACIÓ AMB ALETES

La Natació amb Aletes és una especialitat esportiva de la natació clàssica que es caracteritza per tenir una posada en escena molt espectacular gràcies a les altes velocitats i el material que s’utilitza: monoaletes, ampolles d’aire o tubs.
La Natació amb Aletes es practica principalment en piscina. Les proves en piscina corresponen a distàncies iguals a les de la natació tradicional, però amb tres disciplines ben diferenciades: apnea, superfície i escafandre.
Durant les competicions, es poden produir onades de fins a 40 cm, desbordant-se sovint l’aigua de les piscines. El rècord mundial dels 50 m. apnea és de 13 segons, la qual cosa significaria una velocitat de 13 Km/hora.
 Els materials que es fan servir a la Natació amb Aletes són les bialetes i la monoaleta, de fibra, carboni, plàstic, construïda a mà o bé de fabricació en sèrie. Així mateix, hi ha de diferents dureses, segons la distància per nedar i les característiques físiques del nedador. També, segons les diferents modalitats a l’interior de la disciplina, s’utilitzen ampolles d’aire comprimit i tubs per respirar.
 

  • COM ES NEDA AMB ALETES?

Amb  BIALETAS (BF). En aquest tipus de proves, és obligatori utilitzar el tub  i les aletes. L'estil de natació és el crol, estant prohibit el cop de peu de dofí excepte en el tram d'apnea en els 15 primers metres després de la sortida i després de cada viratge.  
Amb MONOALETA (SP). La tècnica és molt semblant a l’estil papallona de la natació clàssica, però sense fer servir els braços, que s’estenen cap a dalt del cos amb les mans juntes, formant una mena de proa, permetent tallar l’aigua i facilitant el desplaçament. Per les seves característiques el dofí és l’animal a imitar: bona capacitat pulmonar, ritme de moviment  i gran elasticitat.
 
*Fecdas (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques)