Dotzè Festival de Curtmetratges de l’Escola d’Adults de Sant Feliu de Guixols 

 

Com és ja tradicional en aquestes dates l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols es disposa a preparar el Festival de curtmetratges realitzats pels participants en els diferents cursos que ofereix l’Escola. 
Novament aquest juny no serà igual que en altres edicions prepandèmia: no hi haurà doncs projeccions a la sala polivalent del Centre Cívic Vilartagues. Degut a les restriccions imposades per la covid-19 s’ha decidit, per segon curs consecutiu, que el XIIè Festival de Curtmetratges se celebrarà on line.
Així aprofitant dos dels tres canals de youtube de què disposa l’Escola: Canal Ganxó i Canal Filmets cfa sfg, el Festival el podrà veure cadascú a l’ordinador de casa el proper 17 de juny de 2021 a partir de les cinc de la tarda.
Al Canal Ganxó, dedicat a temes de Sant Feliu de Guíxols, s’hi estrenarà a les 17 hores la pel·lícula Els íbers a Guíxols un treball videogràfic conjunt de Carmen Arasa, Josep Companyó, Toni Herrero, M. Àngels Llandrich, Josep Lobato, Albert Oliveras, Isabel Oliveras, Lolita Payró i Emanuela Vecchiatti, que formen el grup Competic I- Tractament de la Imatge en Moviment- de l’Escola. El film es basa en l’exposició del Museu d’Història de la nostra ciutat: Guíxols. Eines i creences. Una exposició sobre la cultura dels ibers a Sant Feliu de Guíxols. 
La pel·lícula, realitzada a partir dels textos de Judith Albertí i Jordi Colomeda, que apareixen a la interessant exposició, i d’altres propis, vol donar una visió divertida i a la vegada rigorosa de la cultura ibera, sobretot al nostre territori. Com habitual s’ha treballat d’una manera constructivista, i gràcies a la suma de les parts que han editat individualment els participants, a partir d’unes pautes d’estil, n’ha resultat un tot, en què es conjuguen: stop-motion (animació fotograma per fotograma), entrevistes, imatge en moviment, foto fixa i mapes, a través de l’ exploració de les possibilitats dels diferents programes i tècniques amb què s’ha treballat.
S’ha comptat, lògicament, amb la col•laboració del Museu d’Història i de l’Arxiu Municipal i la incorporació de les imprescindibles xerrades de l’historiador Marc Auladell i de l’arqueòleg Francesc Aicart, especialistes en el tema. Hi han intervingut també Sònia Rodríguez i Dani Serrat. Cal destacar a Salvador Sabater, que ha cedit filmacions en dron i que donen gran espectacularitat a l’inici de l’obra que comença amb el recitat d’Àlex Bonany, que fa tota la locució, dels Goigs de Sant Feliu de Gaziel. Tot el film s’acompanya, amb música de Garreta. El guió, l’edició final i la producció han anat a càrrec de Toni Ferrer Vicens.
A les 17.45 del mateix dia, caldrà canviar de canal i anar al Canal Filmets cfa sfg, dedicat a produccions individuals de l’alumnat de l’Escola, o s’hi podran veure les més de 30 obres que formen la selecció del XIIè Festival. Cada quart d’hora si estrenaran un mínim de 4 pel·lícules agrupades en diferent temàtiques i tècniques: Power point a mp4, ficció, making off, documentals, frases fetes, animació i vídeo-clips. Cap dels films excedirà els 3 minuts de durada, de fet n’hi ha forces que no arriben al minut.
Els espectadors que vulguin votar, s’hauran de subscriure als canals i prémer m’agrada a el vídeo que vulguin. Els premis no s’entregaran fins a la Festa de Nadal.