Entitats i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a punt per la Festa Major

La ciutat afronta un dels esdeveniments més populars de l’any, amb concerts i desenes d’activitats

 

Les entitats de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament ja es preparen per la Festa Major que començarà el proper diumenge 31 i s’allargarà fins el 4 d’agost. S’han preparat concerts i desenes d’activitats per celebrar un dels esdeveniments més populars de l’any. Tot i que el tret de sortida serà el diumenge, abans ja es fan algunes activitats com caminades el divendres o la clàssica cursa de pasteres de dissabte. El tret de sortida, però, serà la cercavila d’inici que es farà el diumenge i que arrencarà a la plaça Terol i anirà fins el Passeig de Mar. El president dels geganters, Jordi Casademont, explica que estan “molt contents” de poder fer una cercavila “com les de tota la vida i sense restriccions”.

 

 

 

Un cop acabi la rua serà l’hora del pregó. Aquest any anirà a càrrec del Club Patí Guixolenc, que s’han proclamat campiones de Catalunya de Xou Promoció. La seva entrenadora, Laia Martín, reconeix que “és un honor immens” poder ser les pregoneres de la festa i agraeix que s’hagi pensat en elles per aquesta ocasió.

I és que les entitats són un dels motors de la festa major. Una de les activitats més populars és el Percubar Ganxó. Una ruta pels bars de la ciutat per 8 euros i que inclou quatre consumicions, un entrepà un pinxo, el got i un cordill per subjectar-lo. L’organitzador és l’entitat Percussió Ganxona. En Marc Massallé és membre i explica que esperen recuperar la quantitat de gent d’abans de la pandèmia.

Des de l’Ajuntament es mostren especialment satisfets de poder tornar a celebrar una festa major “complerta” i com la de 2019. La regidora de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, Núria Cucharero, assenyala que es recuperen totes aquelles activitats que feien les entitats i també el consistori. “Estem molt satisfets, esperem molta gent i tindrem una gran festa major com les de prepandèmia”, ha remarcat Cucharero.

Entre la cercavila del dia 31 i els focs artificials del dia 4 d’agost, per Sant Feliu hi passaran artistes com Ebri Knight, Obeses o l’Orquestra Montgrins. La resta d’activitats les podeu trobar a guixols.cat/festamajor